Φιάσκο των Seals στη Σομαλία

17:42 6/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ξεκίνησε ως μια ακόμα πολλά υποσχόμενη επιχείρηση της αμερικανικής μονάδας υποβρύχιων καταστροφών, των Seals, ωστόσο κατέληξε σε... μερική αποτυχία.

Μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα των Seals, η Team Six (η ομάδα που είχε σκοτώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν) τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έκανε απόβαση στις ακτές της νότιας Σομαλίας. Εκεί υπήρχε μια βίλα, στην οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες τους κρυβόταν ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, η οποία πριν μια εβδομάδα είχε σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους

σε εμπορικό κέντρο της Κένυας.

Οι Αμερικανοί υπολόγιζαν σε μια επιχείρηση, όπως της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν, βασιζόμενοι στην κάλυψη που τους έδινε η νύχτα. Ωστόσο, τα σχέδια τους κάπου χάλασαν, καθώς τα «ανύποπτα» μελλοντικά θύματα φαίνεται ότι είχαν μάθει για τον ερχομό τους και τους περίμεναν με τα όπλα ανά χείρας.

Ακολούθησε έντονη ανταλλαγή πυρών με την μονάδα των Seals να οπισθοχωρεί άτακτα. Ωστόσο, κατάφεραν να σκοτώσουν αρκετούς από τους κατοίκους της βίλας χωρίς όμως να μπορούν να ξέρουν αν ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο βασικός στόχος τους, ο αρχηγός της Αλ Σαμπάμπ, Αχμέντ αμπντί Γκοντάνε, γνωστός και ως Μοκτάρ Αλί Ζουμπέιρ.

Από την πλευρά των Seals δεν σκοτώθηκε ούτε τραυματίστηκε κανείς, ανέφερε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα