Φονικές πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη

09:39 3/6/2013 - Πηγή: AEK365

Τις τελευταίες ώρες η Αυστρία, η Τσεχία και η Γερμανία πλήττονται από καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις με τέσσερα άτομα να έχουν χάσει την ζωή τους και άλλα οκτώ να αγνοούνται.
Ο Δούναβης πλημμύρισε στην Βαυαρία ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί σχεδόν ολόκληρη η Βοημία καθώς και περιοχές της Γερμανίας. Επιπλέον, εκατοντάδες δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές έχουν κοπεί σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία με τις κυβερνήσεις των χωρών να στέλνουν στρατιωτικές μονάδες στις περιοχές που έχουν πληγεί.
Η κατάσταση είναι ανησυχητική

στην Πράγα, όπου έχουν στηθεί πρόχειρα φράγματα στον ποταμό Μολδάβα που διασχίζει την πόλη, ενώ έχουν κλείσει οκτώ σταθμοί του μετρό. Ένα νοσοκομείο εκκενώθηκε και τμήματα του ζωολογικού κήπου της πόλης εκκενώθηκαν. Επίσης, η κύρια σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την τσεχική πρωτεύουσα με το ανατολικό τμήμα της χώρας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
Ήδη από την Κυριακή ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ Νέτσας, έχει κηρύξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα ποτάμια που έχουν πλημμυρίσει από τις συνεχείς βροχοπτώσεις απειλούν το ιστορικό κέντρο της Πράγας και πολλές πεδινές περιοχές έχουν εκκενωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα