Φρανσουά Ολάντ: Θα βοηθήσω την Ελλάδα

21:42 25/4/2012 - Πηγή: AEK365

Βοήθεια στην Ελλάδα υποσχέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος των Σοσιαλιστών στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ, σε περίπτωση που εκλεγεί στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών

Ο κ. Ολάντ, σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε ότι θέλει να ελαφρύνει το φορτίο των Ελλήνων, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης».

Όπως είπε, αν εκλεγεί, την επόμενη μέρα θα στείλει επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ και την διατύπωση ενός «μνημονίου » υπέρ της ανάπτυξης της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, θα προτείνει τη δημιουργία ευρωομολόγων για την χρηματοδότηση επενδύσεων, την ενίσχυση των επενδύσεων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, την υιοθέτηση φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και τη χρήση διαρθρωτικών κονδυλίων για την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων σε διάφορους τομείς και περιοχές της Ευρωζώνης.

Στόχος του είναι η αποφυγή του βασικότερου κινδύνου για την ευρωπαϊκή οικονομία, που είναι το να παραμείνει σε βαθιά ύφεση επειδή δεν απελευθερώνει πιστώσεις για τις επιχειρήσεις, υποστηρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα