Φύσσας: Ελλάδα έχεις ταλέντο

12:16 7/1/2012 - Πηγή: AEK365

Την πίστη του στις δυνατότητες του Έλληνα ποδοσφαιριστή εξέφρασε ο Τάκης Φύσας με τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής Ελλάδος να υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει ταλέντο το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι ελληνικές ομάδες τώρα που αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Sportday", ο Φύσσας τόνισε: "Μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα, μπορεί οι υποδομές μας να μην είναι ανάλογες των μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, ωστόσο εγώ ανέκαθεν πίστευα στις

ικανότητες του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Η Ελλάδα έχει ταλέντο και είναι καιρός να το καταλάβει. Η οικονομική κρίση σίγουρα δημιουργεί προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και αφαιρεί ποιοτικούς παίκτες που υποχρεώνονται να φεύγουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια ελληνοποίησης που ήδη βλέπουμε σε κάποιες ομάδες, μπορεί να βγει κάτι καλό από αυτή την ιστορία.
Βέβαια, δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να αρχίσουν να εμπιστεύονται οι ομάδες του Έλληνες παίκτες. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Κουραστήκαμε τόσα χρόνια να βλέπουμε ταλέντα σε επίπεδο Εθνικής Νέων και Ελπίδων και μετά να τους τρώει η... μαρμάγκα. Τόσα και τόσα παιδιά χάθηκαν, επειδή οι σύλλογοι τους αγνόησαν, προτιμώντας ξένους αμφιβόλου ποιότητας. Πολλοί ξένοι ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά πολύ λίγοι ήταν αληθινά ποιοτικοί. Εξυπακούεται ότι αυτή κατάσταση μας χαροποιεί όλους όσοι ζούμε σε καθημερινή βάση μέσα από τις εθνικές ομάδες. Ο κ. Σάντος έχει δείξει ότι παρακολουθεί τους πάντες, ανεξαρτήτου ηλικίας και δεν διστάζει να καλεί στην Εθνική ακόμα και μικρά παιδιά. Να είναι σίγουροι οι απανταχού πιτσιρικάδες ότι αν δείξουν ότι αξίζουν, θα πάρουν την ευκαιρία τους στις εθνικές ομάδες. Χρειάζεται, όμως, και η προσοχή από τον Τύπο. Όταν ένας παίκτης νεαρής ηλικίας βλέπει πρωτοσέλιδα του στυλ... νέος Μέσι ή νέος Μαραντόνα... λογικό είναι να μην καταφέρνει να μένει προσγειωμένος. Πρέπει και τα ΜΜΕ να βοηθήσουν με την στάση τους στην σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών".

Keywords
Τυχαία Θέματα