Γαλλικό «φάουλ» με Φουκουσίμα

12:33 16/10/2012 - Πηγή: AEK365

Την Παρασκευή η Εθνική Γαλλίας αντιμετώπιζε σε φιλική αναμέτρηση την Εθνική Ιαπωνίας που έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον τερματοφύλακα Εΐντζι Καβασίμα πήρε την νίκη με 1-0. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι θέλοντας να σχολιάσουν την πολύ καλή εμφάνιση του Ιάπωνα πορτιέρο έκαναν ένα σχόλιο τουλάχιστον ατυχές καθώς αναφέρθηκαν στο πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.
Πιο συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός σταθμός France

2 απεικόνισε τον Καβασίμα με τέσσερα χέρια βάζοντας τίτλο "Τα αποτελέσματα της Φουκουσίμα". Η κίνηση των Γάλλων συνιστά απρέπεια καθώς οι Ιάπωνες, κυρίως τα μικρά παιδιά, ζουν σε καθημερινή βάση τις επιπτώσεις της πυρηνικής καταστροφής της Φουκουσίμα που προκλήθηκε έπειτα από σεισμό 9 Ρίχτερ.
Ο βουλευτής και άμεσος συνεργάτης του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, ο Οσάμου Φουτζιμούρα, αποκάλυψε πως η πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Γαλλία έχει ήδη στείλει επιστολή στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό "France 2" στην οποία σημειώνεται πως το σχόλιο "πληγώνει τα συναισθήματα των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από την καταστροφή και δυσκολεύει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης".
Από την πλευρά του ο υπουργός εκπαίδευσης της Ιαπωνίας, ο Μακίκο Τανάκα, δήλωσε: " Αν είναι αλήθεια, αυτή η συμπεριφορά υπολείπεται ευαισθησίας. Πολλοί άνθρωποι πληγώθηκαν στη πυρηνική κρίση. Δεν ξέρω πως γίνεται οι άνθρωποι να κάνουν πλάκα με αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα