Γερμανός πολιτικός είχε για γραμματέα τη σύζυγό του με 5.500 ευρώ!

19:12 26/4/2013 - Πηγή: AEK365

Εδώ και 23 χρόνια ένας Γερμανός πολιτικός είχε για γραμματέα του τη... σύζυγό του, η οποία μάλιστα έπαιρνε μισθό 5.500 ευρώ το μήνα!

Πρόκειται για τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Βαυαρίας Γκέοργκ Σμιντ, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, την οποία ακολούθησε το σύνολο του γερμανικό Τύπου, επισημαίνοντας ότι

αν και δεν πρόκειται για παρανομία, η επιλογή του κορυφαίου στελέχους του CSU εγείρει ερωτήματα, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Όπως τονίζει σε ένα δηκτικό σχόλιό της η εφημερίδα, οι 240.000 ευρώ που παίρνει το χρόνο ο κ. Σμιντ προφανώς δεν του έφθαναν και έπρεπε να προστεθούν περισσότερα χρήματα στο οικογενειακό ταμείο.

Σε δηλώσεις του ο Σμιντ (που είχε το παρατσούκλι «Γκέοργκ ο Χειραψίας» για την τάση του για χειραψίες) ισχυρίζεται ότι δεν έκανε τίποτα πολιτικά ή νομικά παράνομο, αλλά παραιτείται γιατί ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε δεν τον αφήνει να δουλέψει σωστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα