Για εγκληματική οργάνωση οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

14:23 13/6/2012 - Πηγή: AEK365

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν μέσα στην ημέρα οι 34 οπαδοί του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν χθες από τις Αρχές με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης να κάνει λόγο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία φέρεται να συμμετέχουν και δυο υπάλληλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αρχές αναζητούν άλλα 57 άτομα

ενώ εκτός από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, οι 34 συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες.

Μεταξύ άλλων στα αντικείμενα που βρήκαν κατά την έρευνα οι αστυνομικοί σε επτά συνδέσμους, αλλά και στις οικίες των κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται δύο πιστόλια, μία κοντόκανη καραμπίνα, τρεις χειρουργικές λάμες, ένας μπαλτάς, ένας ασύρματος της αστυνομίας, ρόπαλα, κράνη, γυάλινα μπουκάλια, 3.300 ευρώ, 10.000 δολάρια, 348,48 γραμμάρια κάνναβης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Παζαρλής, τόνισε: "Η έρευνα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 190 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν 34 άτομα και αναζητούνται ακόμη 57 άτομα. Από βίντεο και καταθέσεις στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες. Η εγκληματική οργάνωση αποτελείται από 90 μέλη, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι διευθυντικά στελέχη. Τα δυο από τα τέσσερα διευθυντικά στελέχη έχουν μισθωτή σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο και επέλεγαν ποια μέλη συνδέσμων θα δούλευαν στον τομέα της ασφάλειας. Τα διευθυντικά μέλη χρησιμοποιούσαν την δομή των συνδέσμων για να διενεργούν επιθέσεις εναντίον γραφείων συνδέσμων άλλων ομάδων, εναντίον οπαδών άλλων ομάδων και αστυνομικών, καθώς και για να διακινούν ναρκωτικές ουσίες. Υπήρχε ανησυχία ότι σύντομα θα είχαμε θύματα, ενώ προκαλούσαν βλάβες τόσο σε άλλες ομάδες, όσο και στην ομάδα τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα