Για την υπέρβαση ο ΑΠΟΕΛ

14:37 6/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΑΠΟΕΛ-ΛΙΟΝ
"ΓΣΠ", Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)

Να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ θα προσπαθήσει ο ΑΠΟΕΛ που καλείται στο κατάμεστο "ΓΣΠ" να ανατρέψει το 1-0 του "Ζερλάν" και να πάρει την πρόκριση επί της Λιόν για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Χέλιο Πίντο αλλά φιλοδοξεί πως οι παίκτες του θα μπουν με την ίδια

αποφασιστικότητα και το ίδιο πάθος στο γήπεδο όπως συνέβη και στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων.
Από την άλλη μεριά η Λιόν δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση καθώς στο γαλλικό πρωτάθλημα παραμένει χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα. Πολλά τα προβλήματα για τον Ρεμί Γκαρντ καθώς δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γκουργκίφ, Βαλβέρντ και Μενσά αλλά επανέρχεται ο Λόβρεν.
Στο "Ζερλάν" οι δυο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τον ΑΠΟΕΛ να έχει δυσάρεστη εμπειρία από γαλλικές ομάδες καθώς την σεζόν 1993-94 είχε αποκλειστεί με δυο ήττες από την Παρί Σεν Ζερμέν για το Κύπελλο UEFA. Αντίθετα, η Λιόν δεν έχει τεθεί ποτέ αντιμέτωπη με κυπριακή ομάδα. Στις 14 φορές που η κυπριακή ομάδα έχασε στον πρώτο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης εκτός έδρας, πήρε την πρόκριση μόλις τρεις φορές ενώ η Λιόν έχει πάρει την πρόκριση στις 14 από τις 16 περιπτώσεις όπου νίκησε σε πρώτο ματς Κυπέλλων Ευρώπης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
"ΚΑΜΠ ΝΟΥ", Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μουν (Νορβηγία)

Το 3-1 στην "Μπάι Αρίνα" και η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στην Μπάγερ Λεβερκούζεν κατά την επίσκεψη της στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης παραμένει δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και ετοιμάζεται να "κλείσει" θέση για τα προημιτελικά χωρίς την παρουσία των τραυματιών Αμπιντάλ, Σάντσες, Βίγια και Αφελάι.
Το 1-3 δεν απέτρεψε 4000 φίλους της Μπάγερ Λεβερκούζεν να σπεύσουν και να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα στο "Καμπ Νου" με την ψυχολογία να είναι πολύ καλή μετά την πρόσφατη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου με 2-0. Για την γερμανική ομάδα επιστρέφει ο Ντερντιγιόνκ.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις χρονιές στην Ευρώπη. Την περίοδο 1987/88 η Λεβερκούζεν, καθ'οδόν για την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, απέκλεισε στα προημιτελικά την Μπαρτσελόνα με το μοναδικό γκολ του ζευγαριού να σημειώνεται στο "Καμπ Νου". Τη σεζόν 2001/02 αντάμωσαν ξανά στην πρώτη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας από μία νίκη με 2-1, ενώ την επόμενη χρονιά συναντήθηκαν στη δεύτερη φάση των ομίλων και η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 εκτός και 2-0 εντός έδρας.
Η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί 31 φορές στις 33 περιπτώσεις που κέρδισε εκτός έδρας στο πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ μετρά 13 ματς (11 νίκες και 2 ισοπαλίες) αήττητοι στην έδρα της. Παράλληλα έχει εννέα νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς

Keywords
Τυχαία Θέματα