Γιατρός έδωσε φάρμακα σε νεαρό για να θεραπεύσει την ομοφυλοφιλία του!

22:42 5/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ένας γιατρός από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας τιμωρήθηκε με αφαίρεση της ιατρικής του άδειας, αφού το 2008 είχε γράψει φάρμακα σε έναν 18χρονο για να θεραπεύσει την... ομοφυλοφιλία του!

Ο 75χρονος Μαρκ Κράντοκ το 2008 είχε συναντηθεί για δέκα λεπτά με έναν 18χρονο και του είχε συστήσει ένα φάρμακο που θα τον θεράπευε από την ομοφυλοφιλία του, το οποίο κανονικά προορίζεται για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά μειώνει και την σεξουαλική επιθυμία ρίχνοντας την τεστοστερόνη.

Ο νεαρός είχε συναντήσει τον Κράντοκ, αφού εξομολογήθηκε σε έναν ιερέα ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο ιερέας του είπε ότι «υπάρχει θεραπεία για σένα» και τον σύστησε στο γιατρό. Ο νεαρός μετά τη συνάντησή του με τον ιερέα έστειλε μια επιστολή παραπόνων στην αρμόδια ιατρική επιτροπή.

Το δικαστήριο τώρα έκρινε ότι ο γιατρός δεν ενήργησε όπως ορίζει η ιατρική μεθοδολογία. Δεν εξέτασε τον νεαρό, δεν τον παρέπεμψε σε καποιον ψυχολόγο, δεν είδε το ιστορικό του και δεν παρακολούθησε αν το φάρμακο του προκάλεσε κάποια παρενέργεια. Για το λόγο αυτό του αφαιρέθηκε η άδεια, έστω και με καθυστέρηση αρκετών ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα