Γκαγκάτσης: Κακώς με ταυτίζουν με τον ΟΣΦΠ

13:43 4/10/2012 - Πηγή: AEK365

Δυο 24ωρα πριν τις εκλογές στην ΕΠΟ για την ανάδειξη του νέου προέδρου ο Βασίλης Γκαγκάτσης μιλάει για όλους και για όλα και ξεκαθαρίζει πως κακώς τον ταυτίζουν με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr

- Μετά από μία περίοδο αποχής από τον λεγόμενο "παραγοντισμό", επιστρέφετε στα διοικητικά του ποδοσφαίρου... Για ποιους λόγους πήρατε αυτή την απόφαση, κ. Γκαγκάτση;
«Πίστευα ότι φεύγοντας, θα δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα, αν θέλετε, να διορθωθούν κάποια πράγματα, τα οποία δεν ήταν σωστά στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Έχω τονίσει κατ‘ επανάληψη ότι όλο αυτό το διάστημα της αποχής, έκανα την αυτοκριτική μου, αναγνώρισα τα λάθη μου και διδάχτηκα απ‘ αυτά! Σε όλη αυτή την περίοδο, όμως, διαπίστωσα ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε βελτίωση, αλλά συνέβησαν πράγματα τα οποία με εξέπληξαν αρνητικά...»
- Τι εννοείτε; Δώστε μας ένα παράδειγμα...
«Είδαμε μία ωμή παρέμβαση της Πολιτείας σε καθαρά ποδοσφαιρικές υποθέσεις, την ελληνική ομοσπονδία να μην αντιδρά και να έρχεται μετά από έναν χρόνο και να ζητά αποκατάσταση των "ζημιών" που προκάλεσε αυτή η παρέμβαση και αναφέρομαι στην περιβόητη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος... Βλέπουμε ότι οι προκηρύξεις γίνονται για να μην τηρούνται! Για παράδειγμα, η απόφαση που είχε ληφθεί για το περυσινό πρωτάθλημα που ξεκίνησε με 14 ομάδες, ανέφερε ότι οι ομάδες που δεν θα έπαιρναν άδεια συμμετοχής, θα υποβιβάζονταν στο τέλος της σεζόν... Τα Χριστούγεννα αυτό άλλαξε, στη συνέχεια το Πάσχα αποφάσισαν ότι αυτές οι ομάδες δεν θα κάνουν μεταγραφές και στο τέλος της σεζόν, τους επέτρεψαν να αποκτήσουν τέσσερις ποδοσφαιριστές...»
- Δεν τηρήθηκαν δηλαδή οι διατάξεις και οι κανονισμοί;
«Τουλάχιστον στο διάστημα των 7,5 ετών που εγώ ηγήθηκα της ομοσπονδίας, δεν θα βρεθεί κανείς να μου πει ότι άλλαξα την προκήρυξη του πρωταθλήματος για οποιονδήποτε λόγο... Δεν τηρούνται οι διατάξεις και οι κανονισμοί και διακρίνω ότι υπάρχει διάθεση ακόμη και να διευκολυνθεί ομάδα που δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής... Αυτά λοιπόν, σε συνδυασμό με την επιθυμία κάποιων Ενώσεων που μου ζήτησαν να ηγηθώ μίας νέας προσπάθειας, με έκαναν να αποφασίσω να κατέβω στις εκλογές. Κι επειδή σας είπα ότι έχω μετρήσει τα λάθη μου και πλέον μπορώ να δω κάποια πράγματα με μεγαλύτερη ωριμότητα, πήρα αυτή την απόφαση προκειμένου, όλοι μαζί να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο βαθμό που βέβαια είναι αυτό εφικτό...»

- Ποια είναι τα κυριότερα λάθη που κάνατε στο παρελθόν;
«Η τυφλή σύγκρουση με την Πολιτεία σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου στην ομοσπονδία θεωρώ ότι ήταν ένα από τα μεγάλα λάθη. Χωρίς να θέλω να καταλογίσω ευθύνες σε κανέναν, θα έπρεπε κι εγώ να χειριστώ διαφορετικά κάποια πράγματα... Όπως επίσης διαφορετικοί χειρισμοί έπρεπε να γίνουν από πλευράς μου στο κομμάτι της αθλητικής Δικαιοσύνης, της διαιτησίας αλλά και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Γενικότερα,

Keywords
Τυχαία Θέματα