Σοκ για Τότεναμ και Λίβερπουλ

16:14 27/1/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΛΙΑΣ- 4ος ΓΥΡΟΣ

ΟΛΝΤΑΜ- ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 3-2
Γήπεδο: Μπούνταρι Παρκ

Μονάχα στο τελευταίο ημίωρο πάλεψαν οι ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς, κυρίως λόγω... της εισόδου του Στίβεν Τζέραρντ, με τον Άγγλο να ισορροπεί την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λίβερπουλ, αποκλείστηκε από ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες χαμηλότερα, για πρώτη φορά μετά το 1993. Τότε, η Μπόλτον είχε επικρατήσει 2-0 του συλλόγου

του Μέρσεϊσαϊντ, υποχρεώνοντάς τον σε πικρό αντίο.
Η αποφασιστικότητα που διέκρινε τους ποδοσφαιριστές της Όλνταμ μπορούσε να αποβεί καθοριστική για το αποτέλεσμα του αγώνα και την κατεύθυνση που θα έπαιρνε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η Λίβερπουλ, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 3ο λεπτό με το αυτογκόλ του Σρκτελ που στην προσπάθειά του να απομακρύνει την κεφαλιά του Ματ Σμιθ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόουνς. Οι «κόκκινοι» ήξεραν ότι έπρεπε να βρουν στην επίθεση τον Λουίς Σουάρες και ο Ουρουγουανός φάνηκε να είναι ο μοναδικός στόχος κάθε μπαλιάς των συμπαικτών του. Για να σκοράρει, πάντως, δεν χρειάστηκε βοήθεια. Πήρε τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή και με λίγη δόση τύχης την κράτησε μέχρι την περιοχή για να πλασάρει σωστά και να κάνει το 1-1 στο 17ο λεπτό. Στο 25' ο Σουάρες σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Η Λίβερπουλ είχε το πάνω χέρι μετά την ισοφάριση, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος της 2-1. Ο Τζόουνς έκανε τραγικό λάθος χάνοντας τη μπάλα και ο Κροφτ την έσπρωξε στον Σμιθ που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Φαίνεται τελικά πως το γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα, επηρέασε την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς και έκανε την Όλνταμ να το παλέψει ακόμα περισσότερο. Ο Ρις Γουαμπάρα στο 48ο λεπτό έκανε το 3-1 με κεφαλιά από σέντρα του Γουίντσεστερ, ενώ στο 52', το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει διαστάσεις απίστευτου διασυρμού για τη Λίβερπουλ. Ο Μπάξτερ βρέθηκε απέναντι από τον Τζόουνς, αλλά στην προσπάθειά του να «κρεμάσει» τον πορτιέρο των «κόκκινων», νικήθηκε! Με την είσοδο του Στίβεν Τζέραρντ, η Λίβερπουλ ισορρόπησε την κατάσταση, απέκτησε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και άρχισε να ασκεί πίεση στην Όλνταμ. Ο Άγγλος μέσος είχε ένα καλό σουτ στο 67ο λεπτό, αλλά ο Μπάξτερ μπήκε στην πορεία της μπάλας για την κόντρα. Οι παίκτες του Πολ Ντίκοφ, πλέον, αμύνονταν με νύχια και με δόντια, κλωτσούσαν τη μπάλα για να φύγει μακριά κάθε φορά που βρισκόταν μέσα στην περιοχή τους. Ο Άλεν, ωστόσο, στο 79' μείωσε, έγραψε το 3-2 και αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αφού ο Τζέραρντ στο 89' πέτυχε το δοκάρι...

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τζόουνς, Γουίσντομ (55' Τζέραρντ), Κόατς, Σκρτελ, Ρόμπινσον, Άλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ (72' Σέλβεϊ), Μπορίνι (55' Ντάουνινγκ), Στάριτζ, Σουάρες

ΌΛΝΤΑΜ: Μπουζάνις, Γουαμπαρά, Εμβοτό, Μπάιρν, Γκράουντς, Κροφτ, Βεσολόφσκι, Εμτσανγκάμα (10' Γουίντσεστερ), Σίμπσον (77' Τέιλορ), Μπάξτερ, Σμιθ (84' Μέλορ)

ΛΙΝΤΣ- ΤΟΤΕΝΑΜ: 2-1
Γήπεδο: Έλαντ Ρόουντ

Τα «παγώνια» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Βάρνεϊ (15') και ΜακΚόρμακ (50'), με τους Λονδρέζους απλά να μειώνουν στο τελικό 2-1 με τον Ντέμπσεϊ στο 58'.
Η Τότεναμ έγινε με αυτόν τον τρόπο η τέταρτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που γνωρίζει τον αποκλεισμό από ομάδα μικρότερης κατηγορίας στον 4ο γύρο του FA Cup μετά τις Άστον Βίλα, ΚΠΡ και Νόριτς.

Χωρίς κάτι σημαντικό πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Με τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών αγώνα οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Βάρνεϊ κατάφερε να νίκησε τον Φρίντελ και να «γράψει» μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-0 για την ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ. Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ανέλαβαν άμεσα ην πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, ωστόσο καμία από αυτές δεν κατέληξε σε γκολ και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους.

Με γκολ για τη Λιντς ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 50' Ελ Χατζί Ντιούφ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον ΜακΚόρμακ και ο τελευταίος με πολύ ωραίο τρόπο διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Οι «Spurs» πάντως αυτήν την φορά αντέδρασαν άμεσα και οκτώ λεπτά αργότερα ο Ντέμπσεϊ, μετά από σέντρα του Μπέιλ από αριστερά, μείωσε με κεφαλιά σε 2-1. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, ωστόσο οι αλλαγές και η πίεση που άσκησαν οι παίκτες του στο τελευταίο ημίωρο δεν άλλαξε κάτι στο ματς. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16» και τους φιλοξενούμενους να αποχωρούν με σκυμμένα κεφάλια.

ΛΙΝΤΣ: Άσνταουν, Μπίραμ, Λιζ, Πελτιέ, Γουάιτ, Γκριν, Όστιν, Μπράουν, Βάρνεϊ, Ντιούφ (90+1' Πιρς), ΜακΚόρμακ (90+2' Σόμα)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φρίντελ, Νιούτον (66' Γουόκερ), Κόκερ, Βερτόνχεν, Ασού-Εκοτό, Χάντλστοουν (58' Ομπίκα), Λένον, Πάρκερ, Σίγκουρντσον (59' Ντεμπελέ), Μπέιλ, Ντέμπσεϊ

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ- ΤΣΕΛΣΙ: 2-2

Η Τσέλσι κατάφερε να πάρει βαθιά ανάσα στα τελευταία λεπτά, αφού βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και τελικά κατάφερε να μην ηττηθεί.

Ο Φερνάντο Τόρες ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 83΄ και αποσόβησε το δεύτερο αποκλεισμό μέσα σε πέντε ημέρες, αφού οι «μπλε» δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Η Μπρέντφορντ έδειξε πάθος και έβγαλε δύναμη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που την έφερε μπροστά στο σκορ σε δύο περιπτώσεις (Τρότα 42' και Φόρεστερ 73'), αλλά τα γκολ των Όσκαρ (55') και Τόρες, μετά από ασίστ του Ντεμπά Μπα έδωσαν παράταση στις ελπίδες του Μπενίτεθ, ο οποίος άκουσε τους οπαδούς και της δικής του ομάδας να τον αποδοκιμάζουν! Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν κάκιστοι, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Εάν αποκλειστεί η Τσέλσι από σύλλογο της τρίτης κατηγορίας, θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία 23 χρόνια, όταν τότε ...δράστης ήταν η Μπρίστολ Σίτι.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Μουρ, Χότζον, Κρεγκ, Ντιν, Λόγκαν, Φόρσο (84' Σόντερς), Ντάγκλας, Ντιαγκουράγκα, Ντόναλντσον, Τρότα (70' Αντεγιέμι), Φόρεστερ (80' Μπάρον)

ΤΣΕΛΣΙ: Τέρνμπουλ, Ιβάνοβιτς (79' Αθπιλικουέτα)), Κέιχιλ, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μαρίν (46' Μάτα), Όσκαρ, Μπέρτραντ (82' Μπα), Τόρες

Keywords
Τυχαία Θέματα