Επέστρεψε και την... σκότωσε

18:40 23/11/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 13η αγωνιστική

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 0-3
Γήπεδο: Signal Iduna Park

Ο Μάριο Γκέτσε επέστρεψε στην Βεστφαλία αυτή την φορά ως αντίπαλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αποδοκιμάστηκε από τους φίλους της ομάδας αλλά εκείνος δεν... μάσησε και με δικό του γκολ άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο της Μπάγερν Μονάχου που κέρδισε 3-0 μέσα στην Βεστφαλία.
Μόλις στο 3' μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ όταν ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε

σε θέση βολής λίγο έξω από μικρή περιοχή αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ. Η Μπάγερν Μονάχου είχε δυο πολύ καλές στιγμές μέσα σε διάστημα δυο λεπτών. Στο 35' ο Μάντζουκιτς επιχείρησε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ για να διώξει εξίσου εντυπωσιακά ο Βαϊντενφέλερ και δυο λεπτά μετά ο Ρόμπεν έκανε γύρισμα από αριστερά αλλά ο Κροάτης από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Το πρώτο μέρος τελείωσε με την Μπάγερν να έχει μια ανούσια κατοχή και το δεύτερο ξεκίνησε όπως το πρώτο με μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ. Στο 51' ο Μπέντερ έσκαψε στον Λεβαντόφσκι αλλά ο Πολωνός δεν βρήκε καλά την μπάλα που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Τελικά το γκολ ήρθε στο 66' αλλά για την ομάδα του Γκουαρντιόλα όταν ο Μίλερ από τα δεξιά βρήκε τον Γκέτσε που δεν είχε πρόβλημα να... εκτελέσει την πρώην ομάδα του για το 0-1. Η Ντόρτμουντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει γρήγορα όταν στο 71' ο Γκρόσκροϊτς βρήκε τον Μκιταριάν εκείνος καθυστέρησε με αποτέλεσμα να επέμβει σωτήρια ο Νόιερ.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι πρωταθλητές Γερμανίας πέτυχαν άλλα δυο γκολ, στο 85' εκπληκτική πάσα του Τιάγκο στον Ρόμπεν, που μπήκε στην περιοχή και με άψογο τελείωμα έκανε το 0-2, και στο 87ο λεπτό οι παίκτες του Γκουαρδιόλα άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, ασίστ Λαμ και ο Μίλερ έκανε το 0-3.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Παπασταθόπουλος, Φρίντριχ, Ντουρμ, Μπέντερ (79' Πίστσεκ), Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (72' Χόφμαν), Ρόις, Μκιταριάν (72' Ομπαμεγιάνγκ), Λεβαντόφσκι
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ (63' Τιάγκο), Ραφίνια (79' Φαν Μπούιτεν), Λαμ, Μαρτίνεθ, Κρόος, Μίλερ, Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (56' Γκέτσε)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 3-3
Γήπεδο: Commerzbank Arena

Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, ως τώρα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Σάλκε αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 0-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 14' ο Φλουμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του δίνοντας προβάδισμα στην Σάλκε η οποία διπλασίασε τα τέρματα της στο 18' με κεφαλιά του Καμερουνέζου στόπερ Τζόελ Ματίπ. Στην επανάληψη η Άιντραχτ αντέδρασε και μέσα σε 12 λεπτά έφερε τα πάνω κάτω. Στο 56' ο Φλουμ εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ μειώνοντας με κεφαλιά σε 1-2 και στο 61ο λεπτό ο Χοσέλου επίσης με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.
Μάλιστα ο Ισπανός φορ έβαλε μπροστά την Άιντραχτ αξιοποιώντας ασίστ του Μπαρνέτα στο 68' με τον Χοσέλου να πετυχαίνει τα δυο πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα.
Η Σάλκε προσπάθησε να συνέλθει και τελικά κατάφερε να αποφύγει την απίστευτη "γκέλα" ισοφαρίζοντας τέσσερα λεπτά πριν το τέλος με δεξί σουτ του Χέβεντες. Έτσι η Άιντραχτ πήρε τον πρώτο της βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές αλλά παραμένει χωρίς νίκη εδώ και έξι παιχνίδια με την Σάλκε να μετρά μια ήττα στα τελευταία έξι ματς αλλά να χάνει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει και άλλο στην βαθμολογία.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Γιούνγκ, Ρους (90' Σελόζι), Ζαμπράνο, Οσίπκα, Λάνιγκ, Ρόντε (83' Σβέγκλερ), Μπαρνέτα, Κάντλετς (81' Ρόσενταλ), Φλουμ, Χοσέλου
Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Κολάσινατς (70' Φουχς), Τζόουνς, Αόγκο (79' Σζαλάι), Φαρφάν, Μέιερ, Ντράξλερ, Μπόατενγκ (89' Σαντάνα)

Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
Γήπεδο: Olympiastadion

Ένα μόλις βαθμό μακριά από την πρώτη θέση είναι πλέον η Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά το εκτός έδρας 1-0 κόντρα στην Χέρτα Βερολίνου και τώρα ελπίζει σε ισοπαλία στο ντέρμπι Ντόρτμουντ-Μπάγερν. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 29ο λεπτό ο... συνήθης ύποπτος Στέφαν Κίσλινγκ με δεξί σουτ έπειτα από μπαλιά του Χέγκελερ με τον Γερμανό φορ να φτάνει τα 8 γκολ μετά από 13 αγωνιστικές.

Χέρτα Βερολίνου: Κραφτ, Πέκαρικ, Λούστενμπεργκερ, Λάνγκαμπ, Φαν Ντεν Μπεργκ, Χοσογκάι, Σιγκέρσι, Αλαγκούι (45' Μουχτάρ), Σκιέλμπρεντ (82' Ρόνι), Μπεν Χατίρα (75' Βάγκνερ), Ράμος
Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Ντονάτι, Φολσέιντ, Τοπράκ, Κάν, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ, Σαμ (4' Χέγκελερ, 88' Κορ), Μιν Σον (72' Κρούσε), Κίσλινγκ

Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 1-1
Γήπεδο: Grundig Stadion

Πριν την έναρξη της 13ης αγωνιστικής η Βόλφσμπουργκ μετρούσε τέσσερις σερί νίκες και φιλοδοξούσε να της κάνει πέντε αλλά η Νυρεμβέργη έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1. Στο 39ο λεπτό η Βόλφσμπουργκ άνοιξε το σκορ με το τέταρτο εφετινό γκολ του Μαξιμίλιαν Άρνολντ που αξιοποίησε ασίστ του Ντιέγκο για το 0-1. Ωστόσο, η ζημιά για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τον πάγκο μιας και στο 64' ο Ντάνιελ Γκίντσεκ πέρασε στο παιχνίδι στην θέση του Κιγιοτάκε και στο 72' ισοφάρισε στο τελικό 1-1 με το δεύτερο εφετινό του γκολ. Η Βόλφσμπουργκ παρέμεινε αήττητη για πέμπτο σερί ματς αλλά δεν μπόρεσε να ανέβει και άλλο βαθμολογικά ενώ η Νυρεμβέργη εξακολουθεί να μένει χωρίς νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές.

Νυρεμβέργη: Σάφερ, Τσάντλερ, Νίλσο, Πόγκατετς, Πλάτενχαρντ, Χασέμπε, Φραντζ (55' Μακ), Φέλνερ, Κιγιοτάκε (64' Γκίντσεκ), Χλούσεκ, Ντρμιτς
Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Οχς, Κνόχε, Νάλντο, Ροντρίγκεζ, Λουίζ Γκουστάβο, Μεντόγιεβιτς, Ντιέγκο, Άρνολντ (90'Πόλακ), Πέρισιτς (77' Καλιγκιούρι), Όλιτς (77' Μπας Ντοστ)

Μπράουνσβαϊγκ-Φράιμπουργκ 0-1
Γήπεδο: Eintracht Stadion

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για την Φράιμπουργκ που κέρδισε 1-0 εκτός έδρας την Μπράουνσβαϊγκ σημειώνοντας μόλις την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα. Στο 52ο λεπτό ο Ελβετός αμυντικός μέσος Γκέλσον Φερνάντες με δεξί σουτ, έπειτα από μπαλιά του Σοργκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Για την Μπράουνσβαϊγκ έλαβε τέλος το νικηφόρο σερί των δυο προηγούμενων αγωνιστικών.

Μπράουνσβαϊγκ: Νταβάρι, Πέρτχελ (83' Ορλ), Ντογκάν, Μπίκακιτς, Ελαμπντελαουΐ (85' Τζάκσον), Κρατς, Βράντσιτς (72' Αντέμι), Τόιερκαουφ, Μπόλαντ, Κουμπέλα
Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Σοργκ, Γκίντερ, Χον, Γκούντερ, Χόφλερ, Φρέις (88' Γκέντε), Φερνάντες, Μεχμέντι (81' Κοκελίν), Πίλαρ (65' Κερκ), Χάνκε

Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 2-0
Γήπεδο: SGL Arena

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χαλίλ Άλτιντοπ, η Άουγκσμπουργκ κέρδισε 2-0 την Χόφενχαϊμ και μπόρεσε να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Τα πάντα κρίθηκαν μέσα σε έξι λεπτά με τον Τούρκο φορ να ανοίγει το σκορ στο 17' με αριστερό σουτ και να διπλασιάζει τα τέρματα για την Άουγκσμπουργκ στο 23ο λεπτό με δεξί σουτ αξιοποιώντας ασίστ του Βερχό με τον Άλτιντοπ να φτάνει τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα. Για την Χόφενχαϊμ αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη ήττα.

Άουγκσμπουργκ: Χιτζ, Βερχό, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Χαν, Φογκτ, Άλτιντοπ (85' Μόραβεκ), Βέρνερ (90' Μπομπαντίγια), Μίλικ (76' Μόλντερς)
Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Άμπραχαμ, Σούλε, Σαλίχοβιτς (45' Τολιάν), Πολάνσκι (59' Χέρντλιγκ), Στρομπλ, Φόλαντ, Φιρμίνο (59' Σίπλοκ), Τζόνσον, Μοντέστε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα