Η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο, κάποιοι να αλλάξουν και νοοτροπία

18:51 24/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ αλλάζει σε όλα τα επίπεδα, αλλά ορισμένες νοοτροπίες φαίνεται πως είναι δύσκολο να αλλάξουν. Ούτε καν τώρα που η ομάδα έφτασε στο έσχατο σημείο, όχι μόνο του αγωνιστικού υποβιβασμού αλλά και στα πρόθυρα της οριστικής διάλυσης που θα ήταν μαθηματικά βέβαιη, σε περίπτωση που δεν είχε βγει μπροστά ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Εξηγούμαι αμέσως, αν και πρόκειται για πράγματα, τα οποία τα έχω γράψει επανειλημμένως. Ξεκινάω με τις επικείμενες εκλογές

της Ερασιτεχνικής. Το ψηφοδέλτιο της αναγέννησης αναμένεται να ανακοινωθεί περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας από τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο, τον οποίο και τίμησε με την εμπιστοσύνη του, ο «Τίγρης».

Με τα περισσότερα από τα μισά ονόματα, από τα 20 συνολικά που θα εμπεριέχονται σε αυτό, έχει ήδη δώσει τα χέρια ο επόμενος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής. Ακόμα και τώρα όμως, υπάρχουν ορισμένοι που γκρινιάζουν, που παραπονιούνται, που αντιδρούν, που σκέφτονται μέχρι και να κατέβουν στις εκλογές με άλλο ψηφοδέλτιο!

Το τελευταίο ενδεχόμενο, δεν θέλω καν και δεν αξίζει κιόλας να το σχολιάσω, γιατί όπως προανέφερα με ενδιαφέρει να επικεντρωθώ σε νοοτροπίες. Όταν η ΑΕΚ λοιπόν έχει φτάσει, όχι πλέον στο χείλος του γκρεμού, αλλά είναι μετέωρη στον γκρεμό και... ουρλιάζει για να βρεθούν κάποια χέρια για να την τραβήξουν προς τα πάνω, δεν μπορεί να υπάρχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Όταν έχει βρεθεί το ένα δυνατό χέρι που μπορεί να την τραβήξει προς τα πάνω και να την σώσει, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεθούν κι άλλα χέρια που θα πιάσουν το μπράτσο του δυνατού χεριού και θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση για τη σωτηρία. Δεν πας λοιπόν σε κάποιον που σου ζητά απεγνωσμένα βοήθεια γιατί πεθαίνει, για να συζητήσεις εκείνη τη στιγμή, μήπως θα είναι καλύτερα να τον σώσεις με... άλλον τρόπο.

Έτσι και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αναγέννησης του σωματείου, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να προτάσσουν την αυτοπροβολή τους. Στην ΑΕΚ πλέον, είτε πρόκειται για τη διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαίρου, είτε για την Ερασιτεχνική, είτε για τις Γενικές Συνελεύσεις, είτε για τα Διοικητικά Συμβούλια, θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι άνθρωποι έχουν πραγματική διάθεση για ουσιαστική προσφορά. Θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι άνθρωποι επιθυμούν να δαπανήσουν προσωπικό χρόνο, προσωπικό κόπο και κυρίως προσωπικό κόστος. Οικονομικό κόστος.

Από γνώμες κι από απόψεις, χόρτασε η ΑΕΚ, χρόνια τώρα. Σε μια καφετέρια, άμα πας, στα 100 άτομα που θα συναντήσεις, οι 30 που θα είναι «Ενωσίτες», θα έχουν να σου πουν την άποψή τους. Μάλιστα, είμαι βέβαιος ότι θα είναι και πολύ πιο ουσιαστικές οι απόψεις τους αφού θα διακατέχονται από ανιδιοτέλεια κι από καθαρή αγάπη για την ομάδα τους.

Όσοι λοιπόν κινούνταν, εντός ή γύρω από την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, θέλοντας μόνο να έχουν λόγο και να αυτοπροβάλλονται, έχουν δύο επιλογές. Η μια είναι να αλλάξουν νοοτροπία και να προσφέρουν ουσιαστικά, βάζοντας το χέρι στην τσέπη. Η άλλη είναι να εξαφανιστούν. Τόσο απλά... Η ΑΕΚ-καφενείο, η ΑΕΚ-παιδική χαρά, τελείωσε μαζί με την ΑΕΚ της μιζέριας και της αυτοκαταστροφής. Στην ΑΕΚ της αναγέννησης και της δημιουργίας, δεν χωράνε ούτε εγωισμοί, ούτε μικροπρέπειες, ούτε παιχνιδάκια.

Πάμε λίγο τώρα και στο θέμα των... αγαπημένων μου παικτών, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησα χθες. Μιλάω για τους ποδοσφαιριστές της τελευταίας σεζόν, όλους αυτούς που χωρίς να έχουν πείσει ότι τα αξίζουν, θέλουν να τα 'κονομήσουν, πετυχαίνοντας καλά συμβόλαια!

Παιδιά 17,18,19 και 20 χρονών, που από εκεί που τους ήξερε μόνο η μάνα τους, τους έμαθε όλος ο κόσμος, μόνο και μόνο επειδή μια ΑΕΚ που ουδεμία σχέση είχε με την πραγματική ΑΕΚ, τους έδωσε την ευκαιρία να φορέσουν την ένδοξη και τιμημένη φανέλα της.

Κι αυτοί τι την έκαναν; Οπωσδήποτε δεν άντεξαν το βάρος της και δεν μπόρεσαν ούτε καν να βγουν 14οι ανάμεσα σε 16 ομάδες. Κι όμως, τους δικαιολογήσαμε. Κι εμείς και ο περισσότερος κόσμος. Τους δικαιολογήσαμε γιατί πολύ απλά είχαμε αντιληφθεί από πολύ νωρίς ότι οι δυνατότητές τους ήταν από Β' έως Γ' Εθνική κι επειδή δεν έφταιγαν αυτοί που ήρθαν αλλά εκείνοι που τους επέλεξαν. Ας πούμε λοιπόν ότι εντός γηπέδων, προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τι άλλο έκαναν; Ξεφτίλιζαν (όχι όλοι) με τη συμπεριφορά τους, το όνομά τους αλλά και το όνομα της ΑΕΚ, στο facebook, στο twitter, με τις... χειρονομίες τους και με κάθε είδους ανοησία που έκαναν μέσα στη σεζόν. Ακόμα κι αυτά όμως, ο περισσότερος κόσμος - αλλά και εμείς - κάναμε ότι δεν τα βλέπαμε, μην τυχόν και τους επηρεάσουμε την ψυχολογία!

Είτε λοιπόν μικρό, είτε μεσαίο, είτε μεγάλο, αναλόγως τι πιστεύει ο καθένας, μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της σεζόν 2012-2013. Αλλά, το κυριότερο δεν έδειξε κανένας τους ότι αξίζει ένα μεγάλο συμβόλαιο για την ΑΕΚ της Football League 2. Όσοι το πιστεύουν αυτό, πέραν του ότι ζουν εκτός πραγματικότητας, θα χτυπάνε λίαν συντόμως τα κεφάλια τους στον τοίχο.

Είσαι 17,18,19,20 χρονών και το μόνο που έχεις αποδείξει είναι πώς είσαι μια μετριότητα ως αγωνιστική αξία ποδοσφαιριστή. Η ΑΕΚ σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις την εικόνα σου και να δείξεις ότι μπορείς και να πετύχεις, αφού έως τώρα έχεις αποτύχει οικτρά. Η ΑΕΚ σου δίνει την ευκαιρία να «καθαρίζεις» γύρω στα 2500 με 3000 ευρώ το μήνα, λεφτά που δεν τα βλέπουν ούτε στον ύπνο τους, όχι νέα παιδιά με δέκα πτυχία στα χέρια τους αλλά πλέον ούτε φτασμένα διευθυντικά στελέχη!

Κι εσύ το σκέφτεσαι;;; Όχι απλά δεν πρέπει να το σκέφτεσαι, αλλά να πεις εκατό «ευχαριστώ» στην ΑΕΚ και να κάνεις την προσευχή σου, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, ευχαριστώντας και τον Θεό. Κι αν είσαι μάγκας και παικταράς, όπως μπορεί να πιστεύεις, απόδειξε το και μέσα σε δύο χρόνια θα μπορείς να ζητήσεις τα εικοσαπλάσια, είτε από την ΑΕΚ, είτε από ομάδα του εξωτερικού.

Καλημέρα σας!

Υ.Γ.: Για τον οργασμό δημιουργικότητας που επικρατεί στην ΑΕΚ, με τον Μελισσανίδη χθες στο Τορίνο, τους τοπογράφους σε Νέα Φιλαδέλφεια και Σπάτα, τα έργα που προχωράνε στο Ελληνικό, τους γεωπόνους που έπιασαν ήδη δουλειά και βελτιώνουν τα τερέν στο προπονητικό κέντρο, τι να σχολιάσω; Οι πράξεις ήδη «μιλάνε» από μόνες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα