Η ΑΕΚ που δεν γλιτώνει, η Morgan και ο Ξενιάδης

10:17 10/1/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Δήλωση αξιωματούχου της Morgan Stanley, μέσω της οποία διαψεύδει επικοινωνία με τον Βασίλη Ξενιάδη με θέμα την ΑΕΚ φιλοξενεί η εφημερίδα με το ρεπορτάζ να είναι το κάτωθι: "Πληροφορίες από το περιβάλλον του Ξενιάδη ανέφεραν πως ο επιχειρηματίας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Morgan

Stanley ώστε με ποσό 1,5-2 εκατ. ευρώ να λάβει τις μετοχές της ΑΕΚ. Το θέμα φέρεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη και το χειρίζονται οι νομικοί (Σινανιώτης-Δεληκωστόπουλος) του Ξενιάδη, πιθανώς σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο (Μπερνίτσας) στο οποίο υπογράφτηκε τον Μάιο του 2006 η δανειακή σύμβαση.

Το «Goal» απευθύνθηκε σε υψηλόβαθμα στελέχη της Morgan Stanley προκειμένου να εξακριβώσει την αλήθεια των πληροφοριών και η απάντηση ήταν αποστομωτική. «Αυτό είναι ανέκδοτο. Πρόκειται για παραμύθια της Χαλιμάς. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρχει τέτοια διαδικασία σε εξέλιξη, είτε οι επαφές γίνονται με το γραφείο της Ελλάδας, του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης». Δεν απέκλειαν μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμα και επίσημη ανακοίνωση, εάν η πλευρά Ξενιάδη προχωρήσει σε επίσημους ισχυρισμούς για το θέμα.

Βέβαια, ακόμα και αν η συγκεκριμένη ιστορία δεν απηχεί την πραγματικότητα, καταδεικνύει τον κίνδυνο που διατρέχει η ΑΕΚ και την έχουν οδηγήσει οι μέτοχοί της. Οπου ο πάσα ένας που διαθέτει λεφτά αγνώστου προελεύσεως μπορεί να φτάσει σε συμφωνία για την απόκτηση των μετοχών, χωρίς να χρειάζεται καν να αποταθεί στην ίδια την ομάδα. Υπενθυμίζουμε πως η ληξιπρόθεσμη οφειλή της ΑΕΚ προς τη Morgan Stanley με βάση τον τελευταίο ισολογισμό ανέρχεται στα 4.998.000 ευρώ, συν τους τόκους που είναι 2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί πως οι μετοχές της ΑΕΚ παραμένουν ενεχυριασμένες και δεν έχουν κατασχεθεί. Καίτοι η ΠΑΕ έχει περάσει το στάδιο του χαρακτηρισμού «επισφαλούς δανείου» και βρίσκεται πλέον στη λογική πως δεν εξυπηρετείται, δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάσχεσης. Για να συμβεί αυτό, πρώτα θα πρέπει να σταλεί γράμμα στην ΠΑΕ και στους μετόχους της, που θα τους ενημερώνει για τα νέα δεδομένα.

Επί της ουσίας, από αυτό και μετά η διαδικασία θα είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε να πλειοδοτήσει και να εξασφαλίσει τις μετοχές έναντι ποσού που θα συμφωνήσει με την εταιρεία".

SPORTDAY

Για θηλιά στο λαιμό της ΑΕΚ ύψους 20 εκατ. ευρώ, με την UEFA με τα τωρινά δεδομένα να μη δίνει το δικαίωμα συμμετοχής της στα Κύπελλα Ευρώπης, τονίζει η εφημερίδα και στο ρεπορτάζ της γράφει: "Πολύ δύσκολο έως απίθανο φαντάζει η ΑΕΚ να πάρει «πράσινο φως» από την UEFA για τη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου. Σύμφωνα με τη SportDay, η επιτροπή financial fair play της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στον πρώτο έλεγχο που είχε κάνει στην ΠΑΕ το φθινόπωρο είχε διαπιστώσει μία «τρύπα» 20 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA, που σύντομα θα καλέσει την «Ένωση» σε απολογία.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να πείσει με τη σειρά της την UEFA πως μπορεί να καλύψει τα χρέη, αλλά υπό τις

Keywords
Τυχαία Θέματα