Η ΑΕΚτζήδικη ανασκόπηση του 2013 (ΜΕΡΟΣ Β’)

14:38 31/12/2013 - Πηγή: AEK365

Το 2013 είναι έτοιμο να μας αποχαιρετήσει σε λίγες ώρες και να μπει κι αυτό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί για τους οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς ήταν ένα έτος πολύ έντονο από κάθε άποψη, με αμέτρητες δύσκολες στιγμές (μεταξύ των οποίων και η δυσκολότερη στην ιστορία της ομάδας), αλλά και εξελίξεις που γέμισαν τον κόσμο με ελπίδα και του έδωσαν πάλι το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια και να ονειρεύεται. Ένα καλύτερο αύριο για την ομάδα του, μέσα στο πιο όμορφο γήπεδο του κόσμου, την «Αγιά

Σοφιά». Το aek365 κάνει την «κιτρινόμαυρη» ανασκόπηση του χρόνου, μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων...

ΙΟΥΛΙΟΣ

Τα αποκαλυπτήρια και το... μήνυμα

Ο Ιούλιος ήταν ο μήνας των επίσημων... αποκαλυπτηρίων της επόμενης μέρας της ΑΕΚ. Κι αυτό διότι στις 10 του μηνός ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως νέο αφεντικό της Ένωσης. Μια συνέντευξη Τύπου που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στον Ναυτικό Όμιλο του Πειραιά, λίγα μέτρα πιο πέρα από τα γραφεία του Ολυμπιακού. Ωστόσο, η ομάδα του λιμανιού έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο την... πονά η ΑΕΚ του Τίγρη, ακόμη και στη Γ' Εθνική. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, σε σημείο που στο τέλος η Αστυνομία αρνήθηκε να εγγυηθεί για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης! Τελικά, η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σε έναν ονειρικό όμιλο, στο Τατόι. Ο Μελισσανίδης παρουσιάστηκε έχοντας στο πλευρό του όλα τα μέλη της διοίκησης και τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ανέλυσε το πλάνο του για την ΑΕΚ, παρουσίασε τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν και είπε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα, όμως τα πάντα σκεπάστηκαν από την ατάκα... «θα τους ειδοποιήσω ο ίδιος προσωπικά όταν έρθει η ώρα», που είχε ως αποδέκτες όσους... αγχώθηκαν από την επιστροφή του. Βέβαια, δεν... κρατήθηκε και λίγες μέρες αργότερα έστειλε το πρώτο μήνυμα, κλείνοντας τον Μάνταλο, έναν ποδοσφαιριστή που αποτελούσε βασικό μεταγραφικό στόχο του ΟΣΦΠ. Από εκεί και πέρα, ο μήνας κύλησε με τον ενθουσιασμό του κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Μια αγορά που -όπως ανακοινώθηκε εκείνες τις μέρες- έκανε ταυτόχρονα κάθε οπαδό και μέτοχο στην «Δικέφαλος 1924», εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του νέου γηπέδου. Επίσης, στις 22 Ιουλίου έγινε, εν μέσω ενθουσιασμού, η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο ΟΠΑΠ και το... ντεμαράζ μεταγραφών

Ο Αύγουστος ήταν ένας μήνας που σε σύγκριση με τους προηγούμενους κύλησε -σχετικά- ήσυχα. Η πρώτη μεγάλη είδηση ήρθε στις 12 του μηνός με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA, επενδυτικό όμιλο του οποίου ηγείται ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Με την συγκεκριμένη εξέλιξη, το αφεντικό της ΑΕΚ μετατράπηκε στον πιο ισχυρό «παίχτη» του ελληνικού αθλητισμού. Από εκεί και πέρα, ο Αύγουστος κύλησε κυρίως με αγωνιστικό ενδιαφέρον, με την ΑΕΚ να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Πήλιο και τον Τίγρη να επισκέπτεται την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι τα φιλικά προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν με την ομάδα να μην έχει την επιθυμητή εικόνα και για τον λόγο αυτό, με την επιστροφή της στην Αθήνα ακολούθησε ένα μεταγραφικό ντεμαράζ. Τσιρίλο, Πόποβιτς, Πλατέλλας και Ντακόλ προστέθηκαν σε χρόνο... ρεκόρ στο ρόστερ, ενώ η ΑΕΚ έκλεισε και τον Φαγέ, για την επόμενη σεζόν. Επίσης, κατά την διάρκεια του Αυγούστου συνεχίστηκε η αυξημένη ζήτηση για τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν, με την Ένωση να αγγίζει μέσα στον μήνα τα 10.000(!), αριθμό ασύλληπτο με δεδομένη την κατηγορία στην οποία επρόκειτο να αγωνιστεί η Ένωση. Λίγες μέρες πριν... φύγει ο μήνας, υπήρξες και μια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά το γήπεδο, καθώς ιδρύθηκε επισήμως η «Δικέφαλος 1924», εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Το αρχικό της μετοχικό κεφάλαιο ήταν 1 εκατ. ευρώ, ποσό που κάλυψε ο γιός του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργος.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Το... φουρό και η αρχή της επιστροφής

Ήταν ο μήνας στον οποίο από τη μια πλευρά η ΑΕΚ «συνειδητοποίησε» την αγωνιστική της πτώση, αλλά από την άλλη έγινε σαφές ότι ο κόσμος της την κρατά μεγάλη και ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη. Στις αρχές του μήνα (2 Σεπτεμβρίου) έγινε η κλήρωση της Γ' Εθνικής, στην οποία συμμετείχε η Ένωση για... πρώτη και τελευταία φορά στην ιστορία της. Δέκα μέρες αργότερα η ΑΕΚ παρουσίασε τη νέα της φανέλα, όμως η εκδήλωση θα μείνει στην ιστορία για όσα ειπώθηκαν μετά. Όντας έντονα εκνευρισμένος από τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει με αφορμή την χορηγία του ΟΠΑΠ στην ΑΕΚ, ο Τίγρης έκανε ευθεία επίθεση στον Ολυμπιακό, σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους. Οι ατάκες για αυτούς που «φοράνε φουρό» και που «κρύβονταν για να μην πάνε φαντάροι», δεν θα ξεχαστούν εύκολα. Όπως και το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «αυτά που ήξεραν τόσα χρόνια, τελειώσανε». Στις 22 του μηνός η ΑΕΚ έκανε πρεμιέρα στη Γ' Εθνική, με τον κόσμο της να κατακλύζει το γήπεδο της Φυλής και την ομάδα να ξεκινά (με νίκη απέναντι στον Μανδραϊκό) το ταξίδι της επιστροφής, ενώ μια εβδομάδα αργότερα, στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, η Ένωση έγραψε ιστορία με περισσότερους από 20.000 οπαδούς να βρίσκονται στις εξέδρες, σε ένα παιχνίδι της τρίτης κατηγορίας! Βέβαια, οι οπαδοί της Ένωσης είχαν στείλει τα μηνύματα από πριν, καθώς η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας ξεπέρασε το απίστευτο για την εποχή και την κατηγορία όριο των 12.000, με τη διοίκηση να δίνει την τελευταία στιγμή την ευκαιρία σε ανέργους να αγοράσουν κάρτες σε πολύ προνομιακές τιμές. Όσον αφορά το θέμα του γηπέδου, λίγο πριν φύγει ο μήνας ο Μελισσανίδης έκανε στους επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής την παρουσίαση των πρώτων σχεδίων.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Η πρώτη γεύση «Αγιά Σοφιάς» και ο Παγκόσμιος

Ο Οκτώβριος μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ. Στις 2 του μηνός ο Δημήτρης Μελισσανίδης δίνει το «παρών» σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με αποκλειστικό θέμα το γήπεδο της Ένωσης και παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες από την «Αγιά Σοφιά». Εικόνες που σήκωσαν θύελλα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών της Ένωσης. Λίγα λεπτά αργότερα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίζουν ομόφωνα υπέρ του σχεδίου που τους παρουσιάστηκε και γίνεται ακόμη ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου η οικογένεια της ΑΕΚ βιώνει μια πολύ δύσκολη στιγμή, θρηνώντας την απώλεια του Παγκόσμιου Γιώργου Αμερικάνου. Ενός πολύτιμου συμβόλου της ιστορίας του συλλόγου, του πρωτεργάτη της επιτυχίας που έκανε την ΑΕΚ παντοτινή Βασίλισσα της Ευρώπης. Ο μήνας... έφυγε ακριβώς όπως ήρθε: δηλαδή, με ακόμη μια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ομάδας. Στις 30 Οκτωβρίου γίνεται ακόμη μια ιστορικής σημασίας συγκέντρωση στα γραφεία της Aegean, στην οποία δίνουν το «παρών» σχεδόν όλοι οι παράγοντες που στηρίζουν το όραμα της «Αγιά Σοφιάς» και αποφασίζεται η προκήρυξη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ από την «Δικέφαλος 1924». Σε αυτή την συνάντηση, ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσιάζει στους παρευρισκόμενους τα τελικά σχέδια του γηπέδου, ενώ επισημοποιεί την απόφασή του να βάλει 11 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου, δηλαδή το 1/6 του συνολικού κόστους του πρότζεκτ.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Παγκόσμια και... υπέρλαμπρη «Αγιά Σοφιά»

Ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας κατά τον οποίο τα πάντα επισκιάστηκαν από τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου. Στις 6 Νοεμβρίου, όλα τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, προκειμένου να παρακολουθήσουν την λαμπρή παρουσίαση των τελικών σχεδίων της «Αγιά Σοφιάς». Μια εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω δορυφόρου και ίντερνετ, δίνοντας την δυνατότητα στους ΑΕΚτζήδες κάθε γωνιάς του πλανήτη να δουν το υπέρλαμπρο παλάτι που ετοιμάζεται να χτίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και να δακρύσουν με το υπέροχο βίντεο στο οποίο πρωταγωνίστησε ο τεράστιος Κώστας Βουτσάς. Επίσης, μέσα στον μήνα σημειώθηκαν ακόμη δύο σημαντικές εξελίξεις, όσον αφορά το γηπεδικό. Αρχικά, στις 12 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Μελισσανίδης επισκέφτηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και απέσπασε την ξεκάθαρη δέσμευση του Υπουργού Γιάννη Μανιάτη ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά της προκειμένου η ΑΕΚ να μην μπλεχτεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Το δεύτερο βήμα, έγινε στις 20 Νοεμβρίου, όταν σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο γεμάτο εντάσεις, λόγω αστήριχτων και αβάσιμων αντιδράσεων μιας μικρής μειοψηφίας, ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας ενέκρινε και τις τελικές μελέτες για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Ένωσης στην Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, οι λιγοστοί... αντιδρώντες πήραν την απάντησή τους δύο μέρες αργότερα, όταν οι επιχειρηματίες της περιοχής, μέσω ανακοίνωσής τους, τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Το τέλος της ΠΑΕ και ο αποκλεισμός-σοκ

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο πέρασε οριστικά στο παρελθόν η ΠΑΕ ΑΕΚ. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκε στις ΗΠΑ με τον Νίκο Νοτιά. Σε αυτή την κουβέντα ο Χιώτης εφοπλιστής τα... γύρισε όσον αφορά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ, ωστόσο μέσω πληρεξουσίων από Νικολαϊδη και Γκούμα, οι άνθρωποι της Ένωσης κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα... κουκιά και στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 9 του μήνα, αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρίας. Την επομένη, ο Χάρης Οικονομόπουλος κινήθηκε νομικά κατά της διαδικασίας, ωστόσο από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι της ΑΕΚ εμφανίστηκαν σίγουροι ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Μέσα στον Δεκέμβριο υπήρξαν εξελίξεις και στην υπόθεση Ψωμιάδη. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε (με τους μάρτυρες να... καίνε με τις καταθέσεις τους τον κατηγορούμενο), ενώ από τη βουλή πέρασε η ρύθμιση που επιτρέπει στην Ένωση να εκχωρήσει στο Δημόσιο της απαιτήσεις της. Για να συμβεί το τελευταίο, έπρεπε να... συνεννοηθούν πρώτα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υπέπεσαν σε ανεπανάληπτη γκάφα. Το πρωί ορισμένοι εξ αυτών ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, με τον Παπαδημούλη μάλιστα να κάνει λόγω για... συμφέροντα του Μελισσανίδη(!) και το απόγευμα παρακάλεσαν το επίμαχο άρθρο να επανέλθει. Στα του γηπέδου, το αφεντικό της ΑΕΚ είχε μια σημαντική συνάντηση με τον γερμανικό κολοσσό Sport-5 για την συνολική εμπορική εκμετάλλευση της «Αγιά Σοφιάς». Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η Ένωση έκανε -μετά από τρία χρόνια- χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην οποία ξεχώρισε η στιγμή του χορού του Τίγρη. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, η ΑΕΚ.. έπιασε τα δύο άκρα της: πέτυχε την πιο... πλούσια νίκη της έως τώρα, με 7-1 απέναντι στον ΠΑΟ Κρουσσώνα, όμως στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν προσέφερε ακόμη μια ασήκωτη πίκρα στον κόσμο, με τον αποκλεισμό-σοκ από τον Αγροτικό Αστέρα για το κύπελλο Γ' Εθνικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ

Keywords
παε αεκ, ΑΕΚ, aek365, πειραιας, ολυμπιακος, τίγρη, εισιτήρια, οσφπ, εταιρεία, οπαπ, emma, delta, αθηνα, νέα, οακα, aegean, ωναση, ηπα, ψωμιαδης, βουλη, συριζα, αποσυρση, Χριστούγεννα, παο, δειτε, παναθηναικος, αποσυρση αυτοκινητων 2011, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, βουλευτες, κληρωση, βιντεο, aek365, το θεμα, αστυνομια, βημα, εθνικη, εικονες, εμπορικη, ηπα, θεμα, οακα, οικονομοπουλος, οσφπ, πηλιο, πρωτοσελιδα, φαγε, aegean, sport, αγορα, αυγουστος, αρθρο, απιστευτο, απωλεια, αφορμη, βουτσας, γευση, γινεται, γηπεδο, γραφεια, δευτερο, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, δειτε, διοικηση, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ειπε, εισιτήρια, εκμεταλλευση, ελπιδα, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εξελιξη, εποχη, επρεπε, εταιρεία, εταιρια, ετοιμο, ετος, εφυγε, εφοπλιστης, ιντερνετ, υποθεση, ησυχα, θυελλα, εικονα, κεφαλαιο, κυπελλο, κωστας βουτσας, λογο, ματια, μηνυματα, ναυτικο, νικη, νικο, νοεμβριος, ομαδα, παντα, οικογενεια, οκτωβριος, οντας, οραμα, παε αεκ, παο, παρουσιαση, πολιτεια, πρωι, ρεκορ, ρυθμιση, σεζον, σιγουρο, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, σοκ, σπιτι, στεγη γραμματων και τεχνων, σχεδια, τατοι, τιγρης, τρια, τίγρη, φορα, χιωτης, ωρες, αφεντικο, delta, δημητρης, δικαιωμα, ευθεια, emma, ενωση, γιορτη, ιουλιος, υπουργειο, κωστας, μεινει, μια φορα, παιχνιδι, ταξιδι, υπεροχο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα