Η αλήθεια «απάντησε» στις… θεωρίες για το γήπεδο της ΑΕΚ

16:44 18/10/2014 - Πηγή: AEK365

Πριν από ένα μήνα και κάτι, είχαμε δημοσιεύσει στο aek365 αυτό το κείμενο. Δεν αποτελούσε... απάντηση σε κανέναν (δεν ανοίγεις ποτέ διάλογο για αστεία ζητήματα). Ήταν απλά η αποκατάσταση της αλήθειας, που πάντα είναι μια και μοναδική. Για ένα θέμα που είχαμε αποφασίσει για πολύ καιρό να αγνοήσουμε, λόγω της αστειότητάς του, όμως στην πορεία άρχισε να παίρνει -κάποιες- διαστάσεις, εξαιτίας της αναπαραγωγής του.

Είχε ξεκινήσει, δηλαδή, να εξυπηρετεί τους σκοπούς της «πηγής» του, επειδή βρέθηκαν κάποιοι που ελαφρά τη καρδία άρχισαν

να δίνουν υπόσταση σε κάτι παντελώς ανυπόστατο. Διότι αυτό κάνεις όταν αναδημοσιεύεις ένα... θέμα που αφορά το όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς να μπεις στον κόπο να ψάξεις αν έχει έστω μια κάποια βάση. Πόσω μάλλον στην προκειμένη περίπτωση που το πράγμα... φαινόταν από μακριά.

Η... συνομωσία της σιωπής

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αστειότητας του θέματος, ας κάνουμε μια... περίληψη προηγουμένων. Είχε αναπτυχθεί, λοιπόν, εκείνο τον καιρό μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία η ΑΕΚ δεν μπορεί να εκδώσει άδεια για την κατασκευή του γηπέδου της, επειδή ο νόμος 4277, που άνοιξε τον δρόμο για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς», καταργήθηκε από τον νόμο 4280 «περί προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων».

Δηλαδή, υποστηρίζονταν ότι το νομοσχέδιο με το οποίο το ΥΠΕΚΑ ασχολείτο επί μήνες (μέχρι να το καταθέσει στη βουλή), καταργήθηκε επτά μέρες μετά την ψήφισή του, από το ίδιο το ΥΠΕΚΑ, μέσω άλλου νομοσχεδίου. Κι αυτό το πρωτοφανές θέμα δεν το πήρε χαμπάρι κανένα... mainstream αθλητικό ΜΜΕ, δεν το αντιλήφθηκε κανείς από τους έμπειρους ρεπόρτερ ΥΠΕΚΑ και το... ξετρύπωσαν με μαεστρία κάποια underground Μέσα.

Ή, ακόμη χειρότερα, το γνώριζαν όλοι, όμως υπήρχε μια συνομωσία του συνόλου των ΜΜΕ με τον Μελισσανίδη για να... κοροϊδέψουν τον κόσμο της ΑΕΚ, όμως ήρθαν κάποιοι «μη ελεγχόμενοι», «αντικαθεστωτικοί», «αδέκαστοι» να τους ξεσκεπάσουν. Κι όμως, όπως φάνηκε, υπήρξαν αρκετοί που πίστεψαν ότι όλο αυτό το... στόρι είναι (ή μπορεί να είναι) αληθινό.

Μάλιστα, δεν μπήκαν καν στον κόπο (ακόμη και μετά το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε) να μιλήσουν με έναν νομικό για να ακούσουν μια άποψη. Να ρωτήσουν αν κάτι από όλα αυτά θα μπορούσε να έχει έστω ίχνος επαφής με τον... πραγματικό κόσμο.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Όμως, αργά ή γρήγορα, η αλήθεια αποκαθίσταται. Κάτι που στην προκειμένη περίπτωση συνέβη με τα έγγραφα που πήρε η ΑΕΚ στα χέρια της από την πολεοδομία Νέας Ιωνίας. Επειδή ίσως δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητό τι ακριβώς είναι αυτά τα έγγραφα, ας το εξηγήσουμε πιο αναλυτικά: όπως συμβαίνει με τον οποιονδήποτε θέλει να χτίσει ...οτιδήποτε, η «Δικέφαλος 1924» κατέθεσε στην πολεοδομία Νέας Ιωνίας (πλέον είναι υπεύθυνη και για τις γύρω περιοχές, όπως η Νέα Φιλαδέλφεια) αίτημα για να πάρει εγγράφως τους πολεοδομικούς και τους χωροταξικούς όρους που ισχύουν για το οικόπεδο της ΑΕΚ. Και η πολεοδομία ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει την ΙΣΧΥΟΥΣΑ νομοθεσία, προκειμένου να απαντήσει επίσημα, θεσμικά και αναλυτικά στο αίτημα της Ένωσης.

Ως εκ... θαύματος, λοιπόν, η πολεοδομία οριοθέτησε το οικόπεδο της ΑΕΚ στην έκταση 29,121 στρεμμάτων που αναφέρεται στον νόμο 4277 και απεφάνθη ότι οι πολεοδομικοί όροι που ισχύουν για την συγκεκριμένη έκταση είναι επακριβώς εκείνοι που προβλέπονται στον ίδιο νόμο. Τον νόμο που σύμφωνα με τη «θεωρία της ασχετοσύνης» έχει... καταργηθεί!

Τι ρόλο... βαράει ο καθένας

Φυσικά, η ΑΕΚ δεν είχε καμία αμφιβολία περί τούτου. Ούτε και κάθε άνθρωπος με τη... μέση νοημοσύνη. Και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα υπήρχε λόγος να ασχοληθούμε περεταίρω με αυτή την υπόθεση. Ωστόσο, στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της Ένωσης η... σπέκουλα έχει πάρει φωτιά.

Από την πρώτη μέρα (πολύ πριν ψηφιστεί ο νόμος) μέχρι ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να υπονομεύσουν την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κάποιοι επειδή ξεκάθαρα, ανοικτά και δημόσια είναι αντίθετοι, ορισμένοι -θεωρητικά- «εντός ή κοντά» στην ΑΕΚ από άγνοια, αλλά και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ανήκουν στην «οικογένεια» της ΑΕΚ και εν κρυπτώ, κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν προβλήματα στο οτιδήποτε και σε όλα τα επίπεδα.

Ωστόσο, θα πρέπει όλοι τους να πάρουν ένα μήνυμα από αυτή την υπόθεση (αφού δεν πήραν από τις προηγούμενες): Πως την αλήθεια δεν μπορείς να την παραποιήσεις αν δεν σε εξυπηρετεί και ότι τίποτα δεν μένει κρυφό για πάντα. Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους της ΑΕΚ, ΟΛΑ φτάνουν στα αυτιά τους σχεδόν σε... πραγματικό χρόνο. Όμως, θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα τα μάθει όλα και ο κόσμος. Για να γνωρίζουν πλέον άπαντες τι ρόλο... βαράει ο καθένας και να μην μπορεί κανείς να παριστάνει κάτι που δεν είναι. Και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι θα πάρουν και πολύ κόσμο στο... λαιμό τους.

Βήμα το βήμα

Το σημαντικό για την ΑΕΚ, βέβαια, είναι ότι όσο καιρό κάποιοι... αναπτύσσουν θεωρίες και ποντάρουν σε αποτυχίες, στο κάθε βήμα, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα και την κατασκευή του γηπέδου της, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Κάθε μέρα, επί πολλές ώρες. Όχι για να... διαψεύδουν όσα προβλέπουν οι μάντεις κακών, αλλά για να καταφέρουν να δικαιώσουν τις προσδοκίες του κόσμου της ΑΕΚ και να κερδίσουν το μεγαλύτερο στοίχημα της σύγχρονης ιστορίας της.

Και κάθε σημαντική προσπάθεια, δυστυχώς, έτσι γίνεται. Βήμα το βήμα. Πλέον έχουν μείνει ελάχιστα, αλλά καθοριστικά. Μόλις γίνουν κι αυτά, θα βρουν τον χρόνο να ασχοληθούν και με τα... ασήμαντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα