Η ανάγκη της ΑΕΚ και ο Ντέμης

10:03 2/6/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Δύσκολα βλέπει τα πράγματα στην ΑΕΚ η εφημερίδα, καθώς έχει κεντρικό τίτλο στο ρεπορτάζ της "Τα χειρότερα έρχονται" για να τονίσει στο σχετικό κείμενο: "Αν δεν υπάρξει εισροή χρημάτων για ποσό 10 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Και με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα, δεν μπορεί να προσδοκά κάποιος σοβαρά πως τέτοιο ποσό θα προκύψει από τον κόσμο (είτε μέσω συμμετοχής σε εταιρεία

λαικής βάσης είτε με απλές αγορές διαρκείας). Η λύση για την ΑΕΚ πρέπει να προκύψει από ενδιαφερόμενο χρηματοδότη. Πραγματικό, με σχέδιο που θα εφαρμόσει και θα τηρήσει. Με χρήματα που δεν θα είναι του... αέρα ή δανεικά, αλλά θα αποτελούν μέρος του πλάνου και της επένδυσης στην ομάδα. Τα μαθηματικά... σηκώνουν τα χέρια στην υπόθεση της ΑΕΚ και καθιστούν πιο επιτακτική την ανάγκη χρηματοδότησης. Βλέπετε, σε όλα τα έσοδα κινδυνεύει με μειώσεις: 1) το τηλεοπτικό συμβόλαιο (4 εκατ. ευρώ, πέραν όσων έχουν δεσμευθεί για τα δάνεια στα οποία μεσολάβησε ο Νικολαΐδης) κατά 20% λόγω των κυρώσεων από την Ευρώπη, 2) στις χορηγικές συμφωνίες λόγω του ευρωπαϊκού αποκλεισμού (πέρυσι 3 εκατ. ευρώ), 3) στα εισιτήρια διαρκείας λόγω κοινωνικών συνθηκών, αλλά και ευρωπαϊκού αποκλεισμού (πέρυσι 8.000, με έσοδα 2 εκατ. ευρώ) και 4) στα απλά εισιτήρια, που πέρυσι απέφεραν στα ταμεία περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Ακόμα κι αν η ΑΕΚ μπορούσε να διατηρήσει τα έσοδά της στα περσινά επίπεδα, οριακά θα ξεπερνούσε τα 10 εκατ. ευρώ. Ποσό ελάχιστο, αν αναλογιστεί κάποιος ποιες είναι οι άμεσες υποχρεώσεις της. Μόνο για το καλοκαίρι η ΠΑΕ πρέπει να βρει και να δώσει: 1) 1,250 εκατ. ευρώ για τη ληξιπρόθεσμη οφειλή του άρθρου 44, 2) 3,5 εκατ. ευρώ στους ποδοσφαιριστές για τις διακανονισμένες οφειλές μέχρι την 31/12/2011 (σε δόσεις του Μαΐου -που δεν έχει καταβληθεί-, Ιουλίου και Αυγούστου), 3) 900.000 ευρώ για τρεις δόσεις προς την Εφορία από τη ρύθμιση των 28 δόσεων που έκανε ο Δημητρέλος για οφειλές 13,5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31/12/2010 και 4) την προκαταβολή 20% για να κάνει ρύθμιση στα 3,4 εκατ. ευρώ που της αποδόθηκαν ως οφειλές για τα διαπιστωμένα χρέη του 2011.

Ποσό δηλαδή που υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ και στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα 3 εκατ. ευρώ που αφορούν τις οφειλές προς τους παίκτες για το πρώτο εξάμηνο του '12, αλλά και την επόμενη δόση του «44» που δεν μπορεί να μπει σε ρύθμιση και πρέπει να δοθεί τον Σεπτέμβριο! Η κατάσταση είναι τραγική, καθώς υπάρχουν ακόμα 500.000 ευρώ που αφορούν οφειλές προς το υπαλληλικό προσωπικό, υποχρεώσεις προς τρίτους (ΟΑΚΑ, πιστωτές), αλλά και το μπάτζετ της ερχόμενης σεζόν".
Παράλληλα, το GOAL γράφει πως οι Βάργκας, Γκούντγιονσεν και Μανωλάς δίνουν χρόνο στην ΑΕΚ προκειμένου να σταθεί στα... πόδια της ώστε να συζητήσουν από άλλη βάση το ενδεχόμενο παραμονής τους: "Από διαφορετική σκοπιά ο καθένας, με διαφορετικές προσεγγίσεις και λογικές, δείχνουν διάθεση να περιμένουν την ΑΕΚ. Της δίνουν «αδειοδότηση» και χρόνο για να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, όντες θετικοί στην προοπτική να συνεχί

Keywords
Τυχαία Θέματα