Η Αγγλία αποχαιρέτησε την Θάτσερ (ΦΩΤΟ)

14:08 17/4/2013 - Πηγή: AEK365

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο κεντρικό Λονδίνο για το τελευταίο αντίο στην Μάργκαρετ Θάτσερ. Ανάμεσα στους περίπου 2.300 καλεσμένους ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ και μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Εντ Μίλιμπαντ. Λόγω της χθεσινής αιματηρής βομβιστικής επίθεσης ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν κατάφερε να παραστεί στην κηδεία.
Μάλιστα η εγγονή της Θάτσερ και

ο Ντέιβιντ Κάμερον την αποχαιρέτησαν με επικήδειους λόγους.
Το φέρετρο της Θάτσερ, το οποίο ήταν καλυμμένο με την βρετανική σημαία, μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Κοινοβουλίου, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες, στον Σέιντ Κλέμεντ Ντέινς. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε κιλίβαντα πυροβόλου και μεταφέρθηκε από άλογα και άνδρες της Βασιλικής Φρουράς στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου.
Στις 07.30 (τοπική ώρα) άρχισαν σταδιακά να κλείνουν οι δρόμοι στην γύρω περιοχή και μισή ώρα αργότερα οι σημαίες έπνεαν μεσίστιες.
Στην πομπή πήραν μέρος πάνω από 700 στρατιώτες, ναύτες και μέλη της αεροπορίας ενώ για την ασφάλεια των εκδηλώσεων βρίσκονται επί ποδός περίπου 4.000 αστυνομικοί.
Το ρολόι του Μπιγκ Μπεν σίγησε σε όλη τη διάρκεια της πομπής, ενώ δεκαεννέα πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον Πύργο του Λονδίνου. Ωστόσο, δεν πέταξαν αεροσκάφη, σύμφωνα με την επιθυμία της Σιδηράς Κυρίας.

Η σορός της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν θα ταφεί, αλλά θα αποτεφρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα