Η εμφάνιση, τα ερωτήματα και ο Φουρτάδο

23:17 4/11/2012 - Πηγή: AEK365

Χειρότερα δεν γίνεται...

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365

Το ερώτημα που προκύπτει μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟ είναι τι θα μπορούσε να έχει πετύχει η ΑΕΚ αν έπαιζε με έντεκα παίκτες. Αν στη θέση του Φουρτάδο είχε έναν ποδοσφαιριστή με έστω μικρή επαφή με το άθλημα και τη θέση. Γιατί τελικά το ότι ο «επιθετικός» από το Πράσινο Ακρωτήρι έβγαλε όλο το ματς μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο αν το αθόρυβο παιχνίδι του έκανε τους ανθρώπους της ΑΕΚ

να ξεχάσουν ότι αγωνίζεται.

Παρότι προσπαθεί (και αυτό είναι το πιο απογοητευτικό) με τον τρόπο που αγωνίζεται δείχνει ότι δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο, καταφέρνει σχεδόν πάντα και βρίσκεται στη λάθος θέση και διεκδικεί τον παίκτη και όχι την μπάλα. Σίγουρα το ρόστερ είναι ελλιπές, σίγουρα οι εναλλακτικές ελάχιστες αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε φτάσει στο επίπεδο που χειρότερα δεν γίνεται.

Το μόνο παρήγορο είναι πως για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα εμφανίστηκε με πλάνο και σωστά στημένη. Προδόθηκε όμως και πάλι από την έλλειψη ποιότητας, τα πολλά αβίαστα λάθη και κάποιες λανθασμένες επιλογές από τον πάγκο. Το πρώτο, όπως τα κατάφεραν οι διοικήσεις, δεν αντιμετωπίζεται άμεσα όμως το δεύτερο και το τρίτο είναι πράγματα που αλλάζουν και είναι αυτά που θα φέρουν αποτελέσματα ακόμα σε τέτοια δύσκολα ματς.

Με τέτοιες εμφανίσεις δεν πάμε πουθενά!

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Δεν είναι η ήττα. Είναι ότι όλοι (πλην Γιάγκο) ήταν εκτός τόπου και χρόνου! Και για να γίνω ποιο ακριβής, ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Αυτό προκαλεί ανησυχία. Η εμφάνιση. Ο φόβος. Και να φοβάσαι κάποια ομάδα που έχει στο ρόστερ της... τον Μέσι και τον Ινιέστα ή τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι ή δεν ξέρω εγώ ποιους άλλους από την Ευρώπη να πεις «οκ, λογικό». Όμως να φοβάσαι αυτόν τον Παναθηναϊκό, τον χειρότερο των τελευταίων χρόνων, ο οποίος βλέπεις πως έχει... 1,5 (Σισοκό και Χριστοδουλόπουλο) παίκτη μπροστά είναι ανήκουστο. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει... 1,5 παίκτη μπροστά ενώ η ΑΕΚ κανέναν!

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Αυτά τα ρημάδια τα στημένα! Είναι εξωφρενικό να κερδίζεις φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής (ΠΡΟΣΟΧΗ: στο ημικύκλιο) και να γίνεται με πάσα!!! Ευτυχώς το δεύτερο φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ σε αυτό το σημείο έφυγε κατευθείαν μέσα από τον Λαγό, με τον Τζόρβα να κάνει μία σπουδαία επέμβαση. Παρεμπιπτόντως το παλικάρι έκανε σούπερ εμφάνιση σήμερα. Είναι 4-5 μήνες σε τρομερή κατάσταση. Και μία παρατήρηση: τις επεμβάσεις που έκανε (μόνο) σήμερα ο Τζόρβας δεν τις έχει κάνει ούτε ο Αραμπατζής, ούτε ο Κωνσταντόπουλος ως τώρα.

Γίνομαι λίγο σκληρός σήμερα, αλλά πραγματικά δεν περίμενα τόσο κακή εμφάνιση. Και όταν προέρχεσαι από μία νίκη που τόσο πολύ ζητούσες, ήλπιζα την ομάδα πολύ καλύτερη. Κι ας έχανε... Αλλά αυτό τον φόβο, αυτά τα πάρα πολλά αβίαστα λάθη, δείχνουν ότι είσαι... αλλού! Υπήρχαν στιγμές στο παιχνίδι που όποιος ΑΕΚτζής το έβλεπε θα τρελαινόταν. Πρώτα και

Keywords
Τυχαία Θέματα