Η επέμβαση των ΜΑΤ έληξε την εξέγερση στον Κορυδαλλό

09:13 24/9/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγο μετά την 01:00 τα ξημερώματα έληξε η εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ αφού πρώτα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης καθώς οι εξεγερμένοι κρατούμενοι να μεν μπήκαν στις πτέρυγες αλλά όχι στα κελιά τους.
Από την 01:00 και έπειτα, στις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται να επικρατεί ηρεμία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν στις 02:00 και έξω από το ίδρυμα παραμένει η συνήθης αστυνομική δύναμη

κι ένα όχημα της πυροσβεστικής.
Η εξέγερση ξέσπασε ταυτόχρονα σε τέσσερις πτέρυγες (Α', Β' Γ' και Ε') αλλά γρήγορα επεκτάθηκε, με τους κρατούμενους να βάζουν φωτιά σε ρούχα και σεντόνια. Η φωτιά έφτασε μέχρι το προαύλιο και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.
Έσπασαν επίσης κάγκελα, ενώ πετούσαν και πέτρες, που έφταναν στο δρόμο, έξω από τα κάγκελα της φυλακής.
Η εξέγερση ήρθε λίγες ώρες μετά τα επεισόδια σε πορεία μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την ταινία κατά του Μωάμεθ. Και η πρώτη εκτίμηση ήταν πως και στον Κορυδαλλό ξεσηκώθηκαν οι μουσουλμάνοι. Σε ανακοίνωσή τους, όμως, οι κρατούμενοι δηλώνουν πως όλα έγιναν εξαιτίας των άθλιων συνθηκών κράτησης.
Στο επιτελείο του υπουργείου Δικαιοσύνης σήμανε συναγερμός, αμέσως ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης κάλεσε έκτακτη σύσκεψη και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα