Η επιθετική λειτουργία που δεν… τσούλησε

21:22 29/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η αρχική επιλογή των δύο ακραίων επιθετικών και του σέντερ φορ δημιουργούσε αρκετά ερωτηματικά. Ο Φούντας από δεξιά και ο Παπαδημητρίου από αριστερά έχουν δείξει πολλάκις ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν σε ματς που η ΑΕΚ έχει την κατοχή και ο αντίπαλος έχει παθητικό ρόλο. Έχουν αδυναμίες στο ένας εναντίον ενός, καθώς και στην σέντρα. Δηλαδή, στα δύο πολύ σημαντικά κομμάτια ενός εξτρέμ. Και οι δύο είναι ταχείς, αλλά ακόμη ανέτοιμοι για να παίξουν στο άκρο και να βοηθήσουν στην ουσιαστικά

ανάπτυξη της ΑΕΚ. Για αυτό η ΑΕΚ για μία ώρα δεν μπορούσε στα άκρα να βρει… άκρη.

Αυτό το πρόβλημα μαζί με την δεδομένη αδυναμία του Φουρτάδο να δημιουργήσει ο ίδιος προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα (εκτός αν πάρει την τελική πάσα και χρειαστεί απλά να εκτελέσει), «αδυνάτισαν» πολύ την ΑΕΚ επιθετικά χθες που απλώς είχε μια φλύαρη υπεροχή. Η είσοδος του Γκερέιρο στον άξονα και η ορθολογική τοποθέτηση του Λαγού στο αριστερό άκρο, βελτίωσαν την εικόνα της ΑΕΚ και ήρθε από εκείνη την πλευρά το γκολ.

Ωστόσο, από δεξιά η Ένωση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει... ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Φούντας δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός εξτρέμ, αν και γενικώς η ΑΕΚ φέτος δεν έχει παίκτη για αυτή την θέση. Δείγμα του λάθος σχεδιασμού το καλοκαίρι από τους υπευθύνους.

Για αυτό και στα ντέρμπι με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ η… βαθμοθηρία πιθανόν να αλλάξει το πλάνο του Λίνεν για τα άκρα και να δούμε κάτι παρόμοιο με το πλάνο Τούμπας (Βλάχος - Αρκούδας, Κοντοές - Λαγός, με διαφορετικές επιλογές σε φορ και τον παίκτη που θα κινείται από πίσω του). Πάντως, ο Λίνεν θα έχει για την Κυριακή σαφώς πιο έτοιμο τον Κατσικοκέρη (υπάρχει και ο Παυλής), ενώ «ανεβασμένος» είναι ο Γκερέιρο και λύση είναι και ο Κατίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα