Η Εθνική Ανδρών 2-0 τους Νέους

12:06 31/5/2013 - Πηγή: AEK365

Έχοντας το μυαλό στη Λιθουανία, αλλά και το Μουντιάλ Κάτω των 20 της Τουρκίας, η Εθνική Ανδρών και η Εθνική Νέων, αντίστοιχα, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους, πρόσωπα και συστήματα σε φιλική αναμέτρηση το πρωί της Παρασκευής στον Άγιο Κοσμά. Η Ανδρών επικράτησε με γκολ των Σαμαρά (17') και Μήτρογλου (66').

Πρόκειται για ένα φιλικό ματς από το οποίο δεν βγαίνουν ιδιαίτερα συμπεράσματα, αφού οι παίκτες και των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων συγκεντρώθηκαν

πρόσφατα και δεν έχουν προλάβει να μπουν στα βαθιά.

Οι Έλληνες παίκτες και των δύο ομάδων ήταν ορεξάτοι και προσπάθησαν να εφαρμόσουν εντός του αγωνιστικού χώρου τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος και του Κώστα Τσάνα.

Τα ημίχρονα ήταν 35λεπτα και οι διεθνείς των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να... ξεμουδιάσουν εν όψει των επίσημων υποχρεώσεών τους. Τα γκολ της Εθνικής σημείωσαν οι Σαμαράς στο 17ο λεπτό και ο Μήτρογλου στο 66ο λεπτό του αγώνα.

Στο τακτικό κομμάτι, η... μεγάλη «γαλανόλευκη» προσπάθεια να πιέσει από την αρχή ψηλά και αυτό είναι κάτι που ζητάει ο Σάντος από την αρχή της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ώστε οι αντίπαλες ομάδες να μην μπορούν να κάνουν επιθέσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση, αφού έχει αγωνιστεί ρυθμό από την Μπολόνια. Επίσης, ο Νίνης και Σαμαράς ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και έδειξαν έτοιμοι να προσφέρουν στην Εθνική.

Από την πλευρά τους, οι πιτσιρικάδες του Τσάνα έδειξαν ότι έχουν πολύ ταλέντο και μπορούμε να περιμένουμε σπουδαία πράγματα εν όψει του Μουντιάλ της Τουρκίας. Από τους Κ-20 ξεχώρισε ο Φουρλάνος που πρόσφατα έκλεισε στην Μπριζ.

Πολύ καλοί, επίσης, ήταν ο Φούντας και ο Κολοβός του Πανιωνίου, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια. Το γεγονός ότι οι νεαροί παίκτες έπαιξαν σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ τη φετινή σεζόν και δείχνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Σε ότι αφορά το σχήμα της Εθνικής, ο Σάντος επέλεξε το κλασικό πλέον 4-3-3, δοκιμάζοντας τον Παναγιώτη Κονέ στο πρώτο ημίχρονο στην θέση του δεξιού μπακ.

Εθνική Ανδρών: Καρνέζης (36' Σηφάκης), Κονέ (63' Παναγιωτούδης), Χολέμπας (36' Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης (36' Τζιόλης), Μανιάτης (58' Βοσνακίδης), Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (58' Ανδρεόπουλος), Σαμαράς (36' Ταχτσίδης), Γκέκας (36' Μήτρογλου).

Εθνική Νέων U20: Καπίνο, Μαρινάκης, Κούρος, Μπουγαϊδης, Τριανταφυλλόπουλος, Φουρλάνος, Φούντας, Γιαννιώτας, Ράνος, Κολοβός, Διαμαντάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα