Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

21:14 20/10/2013 - Πηγή: AEK365

Φώτης Καραγκιολίδης 7

Ήταν για ακόμη μια φορά σταθερός. Δεν είχε καμία πολύ δύσκολη φάση, αλλά σε όσες χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με αποτελεσματικό τρόπο. Επίσης, διαχειρίστηκε σωστά κάποια γυρίσματα που του έγιναν από την άμυνα σε συνθήκες πίεσης.

Νίκος Αργυρίου 8

Έκανε ακόμη ένα εξαιρετικό ματς. Βγάζει απίστευτο πάθος και τρομερές δυνάμεις στο παιχνίδι του. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ενώ συμμετείχε... μόνιμα στο επιθετικό κομμάτι, με τις συνεχείς προωθήσεις του. Αν δουλέψει στην τελική του πάσα-σέντρα και την βελτιώσει, θα κάνει μεγάλα πράγματα...

Σταύρος Σταθάκης 7

Ήταν για ακόμη μια φορά πολύ σταθερός. Όποτε χρειάστηκε έκανε καίριες επεμβάσεις και καθάρισε φάσεις πριν καν... δημιουργηθούν. Επίσης, ήταν καλός ξεκινώντας το παιχνίδι της ομάδας από πίσω. Είχε και μια κεφαλιά στο 6', από εκτέλεση κόρνερ.

Βασίλης Ρόβας 7

Έδειξε βελτιωμένος σε σχέση με τον αγώνα με τον Ηλυσιακό. Φαινόταν πιο άνετος στον ρόλο του στόπερ -στον οποίο φαίνεται να έχει καθιερωθεί- και με εξαίρεση μια δυο φάσεις (όπως αυτή στο 80' με τον Γκέκα) δεν είχε προβλήματα. Βελτίωσε και τις μεταβιβάσεις του.

Σταύρος Πεταυράκης 6

Αμυντικά έκανε και αυτός σε γενικές γραμμές ένα καλό παιχνίδι. Επιθετικά, είχε την διάθεση και τις δυνάμεις για να ανεβαίνει συχνά, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις δεν έδειξε καθαρό μυαλό και οι επιλογές του δεν ήταν οι σωστές. Είχε και ένα καλό σουτ στο 48'.

Μιγκέλ Κορδέρο 7

Η αλήθεια είναι ότι δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης προηγούμενων αγώνων. Όμως και πάλι ήταν ο... κορμός της ΑΕΚ, με ισορροπία στο αμυντικό και στο επιθετικό του παιχνίδι. Μάλιστα, συνεχίζει να δημιουργεί (η πάσα του στον Μπρέσεβιτς στο 19' θα έπρεπε να εξελιχθεί σε... ασιστ), αλλά και να απειλεί (είχε και ένα καλό σουτ στο 89').

Νίκος Γεωργέας 7

Η δεύτερη... νιότη του συνεχίζεται. Έτρεξε πολύ, πίεσε, έκοψε, όποτε έπρεπε έκανε και δυο τρία «έξυπνα» φάουλ, ενώ είναι εντυπωσιακό το πάθος του να συμμετέχει στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Να παίρνει τη μπάλα στα πόδια και να ξεκινά επιθέσεις.

Δημήτρης Γροντής 5

Είχε μεγάλη διάθεση, έβγαλε δύναμη στο παιχνίδι του, συμμετείχε στις φάσεις, ζητούσε τη μπάλα, όμως ήταν προβληματικές οι τελικές του ενέργειες. Σε αρκετές περιπτώσεις που το γύρισμα ή η κάθετη πάσα θα έβγαζαν φάση, δεν ήταν ψύχραιμος.

Ζντράνκο Πόποβιτς 9

Έκανε αναμφισβήτητα το καλύτερο παιχνίδι του με την ΑΕΚ, ξεδιπλώνοντας την κλάση του. Είχε πολύ καλές εκτελέσεις σε όλα τα στημένα, δύο πολύ καλά σουτ στο 26' και το 84', ενώ καθάρισε ουσιαστικά τη νίκη της ΑΕΚ με τα δύο γκολ του, σκοράροντας σαν... φορ στο 29' και με την τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 60'.

Αλεξάντερ Ντακόλ 8

Για ακόμη μια φορά έδειξε συνέπεια στα καθήκοντα του δεύτερου επιθετικού, προσπαθώντας περισσότερο να φτιάξει παιχνίδι. Ωστόσο, δεν ήταν εκτός -τελικών- φάσεων, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ στο 62', το φανταστικό γκολ που πέτυχε στο επόμενο λεπτό, μια καλή κεφαλιά στο 79' και ένα καλό σουτ στο 85'.

Ιβάν Μπρέσεβιτς 6

Δεν ήταν αποτελεσματικός, χάνοντας μεταξύ άλλων δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 19' και το 33', όμως είναι ένας φορ που συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι της ομάδας και αποδεικνύεται χρήσιμος ακόμη και στη μέτρια μέρα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε την ασίστ στο πρώτο γκολ και έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον Ντακόλ στο 85'.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Κώστας Τσούπρος 7

Αντικατέστησε τον Σταθάκη επάξια, καθώς αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ είχε και μια καλή κεφαλιά στο 86' που απείλησε το αντίπαλο τέρμα.

Ορέστης Παληαρούτας -

Στα λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του, παίρνοντας πρωτοβουλίες.

Βασίλης Τσεβάς -

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί. Έδειξε πάντως διάθεση και πάθος.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 8

Η επιλογή του να μην αλλάξει σε τίποτα την ενδεκάδα που έκανε το πιο ουσιαστικό παιχνίδι της ΑΕΚ, απέναντι στον Ηλυσιακό, τον δικαίωσε πλήρως. Όπως και η συνολική εικόνα της ομάδας του. Η δουλεία που γίνεται στις προπονήσεις αρχίζει να φαίνεται όλο και περισσότερο στο γήπεδο, με την Ένωση μάλιστα να δείχνει πλέον ότι έχει βρει τον... τρόπο να τελειώνει τις -πολλές- φάσεις που δημιουργεί. Επίσης, πιστώνεται ότι για ακόμη ένα παιχνίδι η ομάδα είχε αγωνιστική πειθαρχία που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει κάτι στο ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα