Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

09:04 27/1/2013 - Πηγή: AEK365

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 7

Στη φάση του γκολ δεν μπορούσε να βγει τόσο έξω για να κόψει τη σέντρα, ενώ από τη στιγμή που ο Σόουζα έπιασε την κεφαλιά-οβίδα, δεν είχε περιθώριο αντίδρασης. Σε όλες τις υπόλοιπες φάσεις, και ειδικά στο τέλος που δέχθηκε δύο τρία δυνατά σουτ σε δύσκολο τερέν, ήταν σταθερός. Επίσης, και πάλι «σκότωσε» χρόνο στο τέλος.

Χρήστος Αρκούδας 7

Η επιστροφή του στην ενδεκάδα συνδυάστηκε με ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο ανασταλτικό κομμάτι έκανε πολύ καλή δουλειά και επί της ουσίας

δεν άφησε να δημιουργηθεί φάση από την πλευρά του. Προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά (είχε και μια καλή σέντρα στο 9' ).

Γιώργος Κουτρουμπής 6

Η φάση του γκολ είναι «δική του», καθώς χάνει τον προσωπικό του αντίπαλο «Σόουζα» και του επιτρέπει να πιάσει μια κεφαλιά... μη αντιμετωπίσιμη. Ωστόσο, αυτή η στιγμή αδικεί την συνολική του απόδοση, που ήταν για ακόμη μια φορά πολύ καλή.

Μαυρουδής Μπουγαϊδης 7

Με εξαίρεση δυο τρία λάθη στο τέλος, όταν το ματς είχε... ξεφύγει, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Και πάνω απ' όλα ώριμη. Είχε σωστές τοποθετήσεις, έβγαινε πάντα πρώτος στη μπάλα, ενώ καθάρισε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες.

Τάσος Τσουμάγκας 7

Αμυντικά αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, όμως σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά. Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, έχει δείξει ότι... το έχει και το αριστερό του πόδι έδωσε ακόμη μια ασίστ (τη δεύτερη, μετά την Ξάνθη) στον Πετρόπουλο.

Παύλος Μητρόπουλος 8

Απλά... συγκλονιστικός. Συνεχίζει να «φωνάζει» ότι η ΑΕΚ κέρδισε ένα λαχείο. Ήταν ανίκητος στο ανασταλτικό κομμάτι, πραγματικός «κόφτης»-σκυλί, ενώ με την μπάλα στα πόδια δεν έκανε σχεδόν ούτε ένα λάθος, παίζοντας μάλιστα πάντα την πιο ορθολογική πάσα.

Αντώνης Ρίκκα 7

Έκανε ακόμη ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν άψογος. Έτρεχε παντού, κάλυπτε, έδινε βοήθειες, έκοβε... Επίσης, στο δημιουργικό κομμάτι βοήθησε αρκετά, κρατώντας σωστά τη μπάλα και παίζοντας κάθετο ποδόσφαιρο.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 9

Έκανε ένα φανταστικό και ολοκληρωμένο παιχνίδι. Έτρεξε απίστευτα χιλιόμετρα, κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες που έδωσε, ενώ έβγαλε ποιότητα και στο δημιουργικό κομμάτι. Μάλιστα, στο 24' έφτασε κοντά στο γκολ με ένα σκάψιμο, ενώ στο 48' έβγαλε μια πολύ καλή πάσα στον Πετρόπουλο.

Ρότζερ Γκερέιρο 5

Ήταν «μέσα» στο παιχνίδι, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, όμως από εκεί και πέρα, για όσες φάσεις έδωσε το... κάτι παραπάνω με την ποιότητά του, υπήρχαν άλλες τόσες στις οποίες δεν του βγήκε και χάλασε τις επιθέσεις της ομάδας.

Ταξιάρχης Φούντας 5

Δυσκολεύεται ακόμη να βρει μια σταθερά καλή απόδοση στο παιχνίδι του και για ακόμη μια φορά έμεινε σε... ξεσπάσματα. Είχε μια φανταστική προσωπική ενέργεια στο 17' και ένα σουτ στο 29' , αλλά... μέχρι εκεί. Σωστά έγινε αλλαγή.

Αντώνης Πετρόπουλος 9

Ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι σκόραρε -με έναν κλασικό τρόπο... φορ- και άνοιξε στην ΑΕΚ τον δρόμο για την μεγάλη ανατροπή. Νωρίτερα είχε στείλει... μηνύματα, σε δύο φάσεις με το κεφάλι (9', 14'), ενώ στο 48' έκανε ένα καλό σουτ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Γιώργος Κατίδης 6

Μπήκε στο ματς σε ένα χρονικό σημείο που απαιτούσε πάθος και σίγουρα έβγαλε περισσότερο από τον Ρότζερ. Κατάφερε με τις κινήσεις του να δημιουργήσει μια... ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα, όμως δεν έκανε το κάτι περισσότερο.

Μιχάλης Παυλής 9

Για δεύτερη φορά μπήκε αλλαγή και έκανε τη διαφορά. Στο Χαριλάου έκανε την σέντρα στον Πετρόπουλο, χθες πέτυχε το γκολ της νίκης. Ένα γκολ που το έβαλαν πάνω απ' όλα η ψυχή του και το πείσμα του.

Γιάννης Καραλής -

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί. Πάντως, από μια δική του σέντρα-σουτ ξεκινά η φάση του δεύτερου γκολ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Έβαλντ Λίνεν 7

Παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα που ήθελε την νίκη και το έδειξε με επιβλητικό τρόπο. Ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και την ψυχραιμία να γυρίσει ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ χωρίς να το αξίζει σε καμία περίπτωση. Επίσης, οι αλλαγές του τον δικαίωσαν, αν και για τον Κατίδη θα μπορούσε να γίνει κουβέντα σχετικά με το αν θα έπρεπε να ξεκινήσει. Ωστόσο, δεν μπορεί να μην του πιστωθεί ότι παρουσιάζει πλέον μια ΑΕΚ που σε τρία διαδοχικά παιχνίδια παίρνει αυτό που θέλει. Κάτι πολύ σημαντικό, που δεν το είχε μέχρι τώρα...

Keywords
Τυχαία Θέματα