Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

08:13 17/3/2013 - Πηγή: AEK365

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 7

Η πρώτη στιγμή στην οποία χρειάστηκε να επέμβει ήταν το... πλασέ του Μπουγαΐδη και το έκανε ενστικτωδώς. Στη βολίδα του Όλαΐτάν δεν είχε απάντηση, σε ένα σουτ που η μπάλα πέρασε ανάμεσα από πολύ κόσμο, αλλά και κάτω από πόδια.

Βαλεντίνος Βλάχος 7

Στο ανασταλτικό κομμάτι τα πήγε αρκετά καλά, ακόμη και σε περιπτώσεις που βρέθηκε ένας με δύο. Ειδικά στα τελευταία λεπτά έβγαλε και ωριμότητα στο παιχνίδι του. Από εκεί και πέρα, εντυπωσιάζουν οι δυνάμεις του που του επιτρέπουν να προωθείται συνεχώς, αλλά με πάντα έγκαιρες επιστροφές.

Γιώργος

Κουτρουμπής 6

Σε γενικές γραμμές έκανε ένα καλό παιχνίδι, με πολύ δουλειά στο ψηλό παιχνίδι και αρκετά κοψίματα, κάποια εκ των οποίων ήταν πολύ σημαντικά. Ωστόσο, στη φάση του γκολ φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς δεν καταφέρνει δύο φορές να κόψει τον Ολαΐτάν.

Μαυρουδής Μπουγαΐδης 8

Ήταν συγκλονιστικός. Είχε πάντα σωστές τοποθετήσεις, ήξερε πότε να περιμένει και πότε να βγαίνει στη μπάλα για να τελειώσει τη φάση σε πρώτο χρόνο. Έκανε πολλά κοψίματα και κλεψίματα, ενώ και στις μονομαχίες στον αέρα ήταν θετικότατος.

Τάσος Τσουμάγκας 6

Ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ δυναμικά και ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν πάρα πολύ καλός, κερδίζοντας της μονομαχίες και έχοντας αρκετά κοψίματα. Μάλιστα, ένα εξ αυτών ήταν καθοριστικό, καθώς έδιωξε πάνω στη γραμμή στο 28'. Μετά 60' κουράστηκε, έπεσε, έκανε λάθη και τελικά αποχώρησε τραυματίας.

Παύλος Μητρόπουλος 7

Έκανε τη γνωστή -πολύ καλή- αθόρυβη δουλειά του. Έκοβε στον άξονα, βοηθούσε όποτε χρειαζόταν είτε στα πλάγια είτε στο κέντρο της άμυνας, ενώ με τη μπάλα στα πόδια έψαχνε πάντα την σωστή πάσα, κάνοντας το παιχνίδι του σίγουρο.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 9

Ίσως το κορυφαίο του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Έκανε τα πάντα. Έτρεχε σαν... σκύλος, μάρκαρε παντού, έκοβε και πάνω απ' όλα, μαζί με τον Γκερέιρο ήταν οι δύο παίκτες που έκαναν όλο το παιχνίδι της ομάδας στην κυκλοφορία και τη δημιουργία. Φυσικά, του πιστώνεται και η ασίστ στο γκολ του Κατίδη.

Αντώνης Ρίκκα 4

Ήταν σε πολύ κακή βραδιά και το έδειξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό που αγωνίστηκε. Δεν βοηθούσε την ομάδα να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή, έκανε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και γενικά βάσει απόδοσης θα έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίτερα.

Ρότζερ Γκερέιρο 9

Η ΑΕΚ τον είχε ανάγκη όσο ποτέ και εκείνος ξεδίπλωσε όλη την ποιότητά του μέσα στο γήπεδο. Εκείνος και ο Κορδέρο ανέλαβαν όλο το κομμάτι της δημιουργίας της ΑΕΚ (από δική του πάσα βγαίνει και το πρώτο γκολ), ενώ παράλληλα βοηθούσε πολύ και αμυντικά, Επίσης, είχε και μια καλή κεφαλιά στο 79'.

Ταξιάρχης Φούντας 8

Έπειτα από καιρό φαινόταν ότι ήταν έτοιμος να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Μόλις στο 3', στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, λειτούργησε επιτέλους με ωριμότητα, προχώρησε όσο έπρεπε και σκόραρε. Γενικά έδειξε ότι ήταν σε πολύ καλό βράδυ στα 25' που αγωνίστηκε και ο τραυματισμός του ήταν αναμφισβήτητα κακό μαντάτο...

Αντώνης Πετρόπουλος 4

Ο τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε μέσα στην εβδομάδα τον επηρέασε πολύ. Ήταν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού και αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο του ότι δεν πήρε μπαλιές, αλλά και της δικής του απόδοσης. Μόνη καλή στιγμή του ένα σουτ στο 14'.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Γιώργος Κατίδης 8

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για εκείνον, καθώς στο 37' χειρίστηκε εντελώς λάθος μια ευκαιρία που του δόθηκε να φύγει στην κόντρα, κάνοντας ένα απελπιστικό πλασέ από μακριά. Ωστόσο, έβγαλε πάθος στο γήπεδο και τελικά λυτρώθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες (χθεσινές και προηγούμενες) με ένα από τα πιο σημαντικά γκολ στην ιστορία της ΑΕΚ.

Σωκράτης Τσουκαλάς -

Στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε τσαμπουκά και έκανε τη... δουλειά που έπρεπε.

Δημήτρης Ανάκογλου -

Και πάλι μέσα σε λίγα λεπτά έδειξε ότι έχει πράγματα να προσφέρει και αξίζει χρόνο συμμετοχής. Έκανε και μια πολύ καλή κούρσα στο 88'.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Έβαλντ Λίνεν 6

Εμπιστεύτηκε το σχήμα που είχε φέρει θετικά αποτελέσματα και η ομάδα του μπήκε δυνατά στο γήπεδο, καταφέρνοντας να μπει γρήγορα μπροστά στο σκορ. Όμως, στη συνέχεια... έκατσε και ο Γερμανός τεχνικός δεν κατάφερε με καμία από τις επιλογές του να αλλάξει την κατάσταση και να αποφευχθεί αυτό που φαινόταν ότι έρχεται, δηλαδή η ισοφάριση. Για παράδειγμα ο Ρίκκα θα έπρεπε να αντικατασταθεί στο ημίχρονο. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η ομάδα του έδειξε στο τέλος χαρακτήρα και κέρδισε ένα παιχνίδι που είναι καθοριστικό για τη μοίρα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα