Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

07:46 1/4/2013 - Πηγή: AEK365

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 6
Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά παρά μόνο στο 49', όταν έπειτα από σέντρα του Πόι, έχασε τη μπάλα, αλλά κατάφερε να διορθώσει σε πρώτο χρόνο το λάθος του, κόβοντας τον Βασιλείου και δίνοντας την ευκαιρία στον Τσουκαλά να διώξει. Στα θετικά, ότι για ακόμη μια φορά ήξερε πότε να παίξει κοντά και πότε μακριά τη μπάλα, βοηθώντας στον «έλεγχο» του ρυθμού.

Σωκράτης Τσουκαλάς 7
Δικαίωσε απόλυτα τον Λίνεν για την επιλογή του να τον προτιμήσει από τον Βλάχο. Έπειτα από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Αμυντικά ήταν άριστος, με κορυφαία στιγμή του

ένα καθοριστικό κόψιμο στον Πόι, στο 32'. Βοήθησε και επιθετικά (είχε και μια καλή σέντρα στο 44').

Γιώργος Κουτρουμπής 6
Έκανε κάποια (μικρο)λάθη, αλλά σε γενικές γραμμές η παρουσία του ήταν θετική. Έκανε αρκετά κοψίματα τόσο στον αέρα, όσο και χαμηλά (σε αρκετές περιπτώσεις μακριά από την περιοχή), ενώ ανέβαζε σωστά τη μπάλα. Είχε και μια καλή κεφαλιά στο 71'.

Μαυρουδής Μπουγαϊδης 4
Σε γενικές γραμμές η απόδοση του θα μπορούσε να θεωρηθεί από μέτρια έως καλή, αν δεν είχε κάνει δύο (παιδαριώδη) σημαντικά λάθη που παραλίγο να κοστίσουν στην ΑΕΚ. Στο 20΄έκανε... πάσα στον Πόι και ξεκίνησε η φάση της ευκαιρίας του Βασιλείου, ενώ στο 69' έχασε από τον Κόρμπο προσπαθώντας να τον περάσει και τον έβγαλε στην επίθεση.

Τάσος Τσουμάγκας 6
Στο αμυντικό κομμάτι είχε κάποια σημαντικά κοψίματα (μεταξύ αυτών το καθοριστικό στη φάση του Βασιλείου), αλλά και κάποιες στιγμές που έπεσε στον αντίπαλο χωρίς να τον κόψει, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει κενό στην πλευρά του. Επιθετικά βοήθησε όπως πάντα (είχε και μια πολύ καλή σέντρα στο 18').

Παύλος Μητρόπουλος 6
Στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν καλός, όπως πάντα. Έκλεινε σωστά τον άξονα και πάντα όταν ο ένας από τους δύο στόπερ έβγαινε να βοηθήσει το μπακ, τον κάλυπτε αμέσως στο κέντρο της άμυνας. Με τη μπάλα στα πόδια, είχε το γνωστό πάθος, αλλά δεν έλειψαν και κάποια λάθη.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 7
Ακόμη ένα πολύ καλό παιχνίδι από τον Ισπανό. Για ακόμη μια φορά έτρεξε απίστευτα χιλιόμετρα και έκανε τα πάντα. Έκοβε, έκλεβε, κουβαλούσε τη μπάλα, έδινε βοήθειες στον Τσουκαλά, αλλά και στον άξονα. Μεγάλο πλήγμα η απουσία του στα δύο επόμενα ματς.

Αντώνης Ρίκκα 5
Η απόδοσή του είχε... σκαμπανεβάσματα κατά διαστήματα. Προσπάθησε, πάλεψε, αλλά είχε στιγμές που ήταν θετικός αμυντικά και στο κράτημα της μπάλας και στιγμές που έκανε λάθη και έδειχνε να μην έχει καθαρό μυαλό. Επίσης, τα στημένα του θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

Δημήτρης Ανάκογλου 7
Έκανε το... ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα και πραγματοποίησε μια αρκετά θετική εμφάνιση. Με την ταχύτητα του και την ικανότητά του στο κουβάλημα της μπάλας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της ΑΕΚ να ισορροπήσει την κατοχή. Επίσης, του ανήκει η καλύτερη φάση της Ένωσης, με την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ που έκανε στο 25'.

Ταξιάρχης Φούντας 4
Επέστρεψε στις αρνητικές εμφανίσεις. Ήταν εντελώς εκτός κλίματος, έκανε πολλά λάθη στη διαχείριση της κατοχής και των φάσεων, ενώ επιχείρησε τέσσερα πέντε... σκοτωμένα σουτ που θύμισαν ότι θα πρέπει κάποιος να του πει να είναι πιο ομαδικός στο παιχνίδι του.

Αντώνης Πετρόπουλος 4
Ήταν και πάλι εκτός αγώνα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η ομάδα δεν τον βοηθάει καθόλου, όμως και σήμερα φάνηκε ότι δεν φταίει μόνο αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις ήταν χαμένος είτε στα άκρα, είτε... στη μεσαία γραμμή και η περιοχή ήταν απελπιστικά άδεια.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Φώντας Φέτσης -
Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί.

Ανδρέας Σταματής -
Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί.

Εμίλιο Φουρτάδο -
Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Έβαλντ Λίνεν 6
Με δεδομένο ότι μέσα στο μυαλό του είχε ως στόχο να πάρει... το Χ και βλέπουμε, έστησε σωστά την ομάδα και προετοίμασε καλά το παιχνίδι. Το «σχέδιο» βγήκε (βάσει αποτελέσματος) ενώ τον δικαίωσε και η επιλογή του Τσουκαλά στο δεξιό άκρο της άμυνας. Ωστόσο, από τη στιγμή που το παιχνίδι κυλούσε βάσει του σχεδίου που ήθελε, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την είσοδο δύο επιθετικών(!) στα τελευταία λεπτά, του Σταματή και του Φουρτάδο, κάτι που έμοιαζε με ζαριά του στιλ... όλα ή τίποτα για ένα πεντάλεπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα