Η μετά Πεπ λίστα του Αμπράμοβιτς

11:01 19/1/2013 - Πηγή: AEK365

Και τώρα που χάσαμε τον Πεπ τι κάνουμε; Αυτό αναρωτιέται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αγγλικών εφημερίδων. Η Τσέλσι χρειάζεται προπονητή και ο Ρώσος ιδιοκτήτης καλείται πλέον να βρει άλλη λύση για τον πάγκο των «μπλε» μετά την «πόρτα» που έφαγε από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Γη και ύδωρ έδωσε ο Ρομάν για τον Πεπ

όχι μία, αλλά πολύ περισσότερες φορές, δίχως επιτυχία. Κάτι αναμενόμενο, σύμφωνα με τον πρώην βοηθό προπονητή της Τσέλσι, Ρέι Γουίλκινς, λόγω του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του ισχυρού άνδρα των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Αμπράμοβιτς φαίνεται πως έχει ήδη φτιάξει μια λίστα με ονόματα προπονητών που θα μπορούσαν να αναλάβουν την Τσέλσι και -με βάση τα ρεπορτάζ- ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι δεν πρόκειται να ακούσει ή να δεχθεί συμβουλές από κανέναν.

Ανθρωπος του συλλόγου έλεγε πως ο Αμπράμοβιτς επηρεάστηκε από συνεργάτες του στην πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ και είναι πλέον εξοργισμένος με όλους και τον εαυτό του. Η λίστα του ισχυρού άνδρα των «μπλε» έχει πέντε ονόματα και η έκπληξη λέγεται Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής της Τσέλσι δεν είναι σε αυτήν τη λίστα, αν φυσικά ισχύουν οι πληροφορίες των αγγλικών εφημερίδων. Πρώτο όνομα στη μετά Γκουαρδιόλα λίστα είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, αλλά φαντάζει απίθανο να τον κερδίσει ο Αμπράμοβιτς.

Αρκετά ψηλά είναι ο Αργεντινός Ντιέγκο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης και ακολουθούν ο Δανός Μίκαελ Λάουντρουπ της Σουόνσι, ο Σκωτσέζος Ντέιβιντ Μόγες της Εβερτον και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόαχιμ Λεβ.

Ο Κλοπ μοιάζει να έχει σοβαρό προβάδισμα στη λίστα του Αμπράμοβιτς, αλλά και αυτή η περίπτωση το πιθανότερο είναι να στεφθεί από αποτυχία. Ο δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλητής Γερμανίας με την Ντόρτμουντ έχει πρόσφατα ανανεώσει το συμβόλαιό του έως το 2016, αλλά δεν είναι αυτό το μεγάλο εμπόδιο.

Ο Κλοπ φέρεται ως ο επικρατέστερος διάδοχος, ου μη μοιάζει βέβαιο, του Λεβ στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, μάλλον μετά το Μουντιάλ του 2014. Ο Αμπράμοβιτς έχει ενημερωθεί για όλα αυτά, αλλά σκοπεύει να κάνει κίνηση και μετά (αν αποτύχει) θα ασχοληθεί με τα υπόλοιπα ονόματα.

Η απουσία του Ζοσέ Μουρίνιο από τη λίστα είναι έκπληξη. Αν δεχθούμε τα ισπανικά ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για βέβαιη αποχώρησή του από τη Ρεάλ, κάποιοι έλεγαν ότι ο Αμπράμοβιτς θα τον καλέσει να γυρίσει στα παλιά του λημέρια. Το γεγονός ότι δεν είναι σε αυτήν τη λίστα που φέρεται να υπάρχει δεν σημαίνει φυσικά τίποτα.

«Θα δυσκολευτεί η Τσέλσι να βρει καλό προπονητή. Η συμπεριφορά του Αμπράμοβιτς όλο αυτό το διάστημα φοβίζει τους πάντες. Οποιος αποδεχθεί τη δουλειά στην Τσέλσι γνωρίζει εξαρχής ότι θα γεμίσει το πορτοφόλι του, αλλά μπορεί ένα πρωί άνευ λόγου και αιτίας να ενημερωθεί ότι απολύεται» είπε σε συνέντευξή του χθες ο Ρέι Γουίλκινς, που βίωσε τι σημαίνει να δουλεύεις για τον Ρομάν όταν ήταν βοηθός του Κάρλο Αντσελότι.

Keywords
Τυχαία Θέματα