Η πέτρα ήταν απολιθωμένος εμετός φάλαινας αξίας 100.000 λιρών!

23:30 31/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Κεν Γουίλμαν είχε πάει βόλτα με τη σκυλίτσα του, Μαγκντε στην παραλία Μορεκάμπε στη Βρετανία, όταν το σκυλί ανακάλυψε σκάβοντας μια περίεργη κίτρινη πέτρα που μύριζε πολύ άσχημα. Την άφησε εκεί που τη βρήκε, όμως επιστρέφοντας σπίτι του έψαξε γι' αυτή στο ίντερνετ και να κατάλαβε ότι μόλις είχε παρατήσει στην άμμο 100.000 λίρες!

Στην πραγματικότητα αυτή η δύσοσμη πέτρα είναι απολιθωμένος εμετός μιας φάλαινας! Το υλικό αυτό, το οποίο ονομάζεται «Ambergris», χρησιμοποιείται πολύ στην αρωματοποιία και είναι ιδιαίτερα πολύτιμο καθώς αν και μόνο του μυρίζει εξαιρετικά άσχημα, αν συνδυαστεί

με άλλες χημικές ουσίες έχει την ικανότητα να τις σταθεροποιεί. Μάλιστα, είναι βασικό συστατικό αρωμάτων όπως το Chanel no5.

Φυσικά, ο Γουίλμαν έτρεξε αμέσως μετά στην παραλία και πήρε την πέτρα 3 κιλών και τώρα μένει να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι είναι όντως ένα Ambergris.

Ήδη μάλιστα έχει μια προσφορά να πουλήσει την πέτρα για 50.000 λίρες, αν και η αξία της εκτιμάται διπλάσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γουίλμαν τα τελευταία χρόνια είναι άνεργος εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού ατυχήματος που είχε με τη μηχανή και του άφησε μόνιμο πρόβλημα στην πλάτη του.

Οι φάλαινες πολύ συχνά κάνουν εμετό στη θάλασσα εξαιτίας προβλημάτων με την πέψη. Ο εμετός τους επιπλέει στη θάλασσα για χρόνια και εξαιτίας του νερού και του αλατιού απολιθωποιειται και παίρνει αυτή την ιδιαίτερη μυρωδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα