Η… ποδοσφαιρική παραβολή του ψαρά

10:15 14/10/2011 - Πηγή: AEK365

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal News: «Όταν ολοκλήρωσε τη σύντομη ομιλία του, ο τεχνικός της ΑΕΚ πήρε το λόγο και με πιο απλά λόγια προσπάθησε να προσαρμόσει στα ποδοσφαιρικά δεδομένα την έννοια της παραβολής. Το βασικό νόημα της οποίας αφορά την επιλογή των καλύτερων μέσα από το σύνολο (των ψαριών που ξεχωρίζουν από το δίχτυ). Ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης, που κίνησε πάντως την περιέργεια και κέντρισε τους "κιτρινόμαυρους" (τους Έλληνες,

διότι οι ξένοι -πλην Βάργκας, που έμεινε- είχαν λάβει άδεια λόγω θρησκεύματος να μην παρευρεθούν στο μυστήριο).

Ο Κωστένογλου, όμως, δεν έμεινε εκεί. Φρόντισε να μιλήσει στην ψυχολογία και των υπολοίπων με μια ομιλία αμιγώς εκφρασμένη από την άμεση ποδοσφαιρική πραγματικότητα. "Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολύ δυνατό ρόστερ. Γι' αυτό και πρέπει να τους σεβαστούμε. Όμως πρέπει να δείξουμε μέσα στο γήπεδο πως δεν είναι καλύτεροι από εμάς. Θεωρούν πως μπορούν να μας κερδίσουν. Δείξτε μέσα στο γήπεδο πως δεν μπορούν να το κάνουν. Δεν χρειάζονται λόγια, αλλά μόνο έργα" ήταν τα λόγια του, μέσω των οποίων τους κάλεσε να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει.

Όσον αφορά τις αγωνιστικές εντολές, οι οδηγίες του Κωστένογλου είναι πολύ συγκεκριμένες και ξεκάθαρες. Δίνει μεγάλο βάρος στην αμυντική λειτουργία, θέλει ιδιαίτερα ενισχυμένο κέντρο και ζητά από τους παίκτες του συγκεκριμένες κινήσεις. Με στάνταρ βήματα, με εξαρχής συμφωνημένες κινήσεις μέσα στο γήπεδο από τον καθένα, έτσι ούτως ώστε να υπάρχει μελετημένη λειτουργία από όλη την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα