Η προσωπογραφία όσων βρέθηκαν στην συνάντηση

01:04 30/1/2012 - Πηγή: AEK365

Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν κατά τη σημερινή συγκέντρωση στο «Μεγάλη Βρετάνια». Ηγέτες, από κάθε πόστο, που πέρασαν αυτά τα χρόνια από την ΑΕΚ, με διαφορετική νοοτροπία και φιλοσοφία, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και άκουγαν ο ένας την άποψη του άλλου, με σκοπό στο τέλος να βγάλουν μία ουσιαστική άκρη. Το aek365.gr ήταν στην αίθουσα και θα αναλύσει όλους όσους πήραν θέση.

Μιχάλης Τροχανάς

Κατάφερε μέσα σε μία εβδομάδα, ένα ουτοπικό σχέδιο, όπως το χαρακτήριζαν

οι πιο μετριοπαθείς ή ένα τρελό πλάνο, όπως το παρουσίαζε ο υπόλοιπος κόσμος, να το υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό, έχοντας μπροστά του μόνο μία εβδομάδα. Κατάφερε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι, ανθρώπους που δεν αντάλλαζαν καλημέρα και να τους φέρει προ των ευθυνών τους, αλλά και να τους δώσει να καταλάβουν ότι μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν λύση για το... αύριο. Ήταν ο συντονιστής της κουβέντας και παρότι (σπάνια) άφηνε κάποιον να τελειώσει την πρότασή του και αυτόν τον ρόλο τον έφερε εις πέρας. Η θέση του από την αρχή ξεκάθαρη: «Ο λόγος δεν ήταν να μαζευτούμε εδώ και να συγκεντρώσουμε πολλά εκατομμύρια. Εκατομμύρια έχουν περάσει πολλά από την ΑΕΚ, αλλά το θέμα είναι που πάνε», δίνοντας έτσι το στίγμα για τη συνέχεια. Η πρώτη φορά που σήκωσε τον τόνο της φωνής του, ήταν σε λεκτική (σε κόσμια πλαίσια) διαμάχη που είχε με τον Κώστα Παπαδημητρίου, έδωσε... ελευθερία στον λόγο (πολλά κοσμητικά επίθετα) και βγήκε έξω από τα ρούχα του (ζητώντας εν συνεχεία συγγνώμη), όταν του τονίστηκε πως δεν είχε δίκιο σε κάτι.

Γιάννης Βούρος

«Δεν θα ακουστεί από το στόμα μου κανένα κατηγορητήριο, γιατί έτσι θα είναι σαν να γυρίζω την πλάτη μου στο μέλλον. Ελπίζω να φύγουμε σήμερα πιο δυνατοί από εδώ, για την ΑΕΚ», είπε στην αρχή και κατά τη διάρκεια της κουβέντας έπαιρνε καίριες θέσεις. Βοηθούσε πολλές φορές στον συντονισμό της κουβέντας, αποκάλυψε τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου και ο λόγος του είχε πάντοτε ενωτικό χαρακτήρα.

Διονύσης Γιαννακόπουλος

Ορίστηκε από τον Μιχάλη Τροχανά ως ο άνθρωπος που θα αναλάβει την πλήρη διαφάνεια του εγχειρήματος. Δεν πήρε θέση κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρά μόνο την παρακολουθούσε με προσοχή. Μοναδική εξαίρεση όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την προσπάθεια «Θεμέλιο 21» και αν είναι νομικά εντάξει, όταν και απάντησε καταφατικά.

Κώστας Παπαδημητρίου

Η θέση του προέδρου της Ερασιτεχνικής ήταν να γίνει αναφορά στο παρελθόν, να μπορέσουν όλοι να αντιληφθούν τα λάθη τους ώστε να πορευτούν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο μέλλον: «αν δεν συζητηθούν εδώ μέσα τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, δεν θα προχωρήσουμε σωστά στο μέλλον», ενώ διευκρίνισε: «Όποτε στην ΑΕΚ ο χρηματοδότης της διοικούσε, ουδέποτε η ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο και έπαιρνε τίτλους». Ήταν και η φράση που εξόργισε τον Μιχάλη Τροχανά, όπου και του έφερε το παράδειγμα του Ζαφειρόπουλου. Δέχτηκε αρκετές φορές την... επίθεση (σε κόσμια πάντα πλαίσια) του εμπνευστή της ιδέας, ωστόσο ήταν και αυτός, που με παρεμβάσεις του, έδωσε να καταλάβει στον

Keywords
Τυχαία Θέματα