Η ζωή του Γεωργίου Παπανδρέου βιβλίο απ'τον εγγονό του

19:15 16/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα νέο βιβλίο ετοιμάζει ο Νίκος Παπανδρέου, εν είδει μυθιστορηματικής βιογραφίας για τον παππού του Γεώργιο Παπανδρέου.

Το νέο βιβλίο με τίτλο «Το ημερολόγιο ενός πρωθυπουργού» θα στρέφεται κυρίως γύρω από τις τρεις μεγάλες αγάπες του Παπανδρέου: τις γυναίκες, τα ελληνικά χωριά και την πολιτική.

Μέρος του βιβλίου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «(δε)κατά» και στην εφημερίδα «Τα Νέα» και όπως φαίνεται πρόκειται για ένα επινοημένο ημερολόγιο του Γεωργίου Παπανδρέου.

Στο απόσπασμα διαβάζουμε σχετικά με το θρυλικό έρωτά του με την Κυβέλη: «Στο καμαρίνι μού εδόθηκε ολοσχερώς, μου προσέφερε τα στήθη της και τα οπίσθιά της και έτσι με εξετρέλανε ολότελα».

Ωστόσο, όταν μιλάει για την σύζυγό του Σοφία Μινέικο απουσίαζε αυτό το πάθος, λέγοντας μάλιστα ότι όταν παντρεύτηκαν δεν την αγαπούσε καν: «Δεν είπε κιχ όταν μπήκαμε στο κρεβάτι το πρώτο βράδυ του γάμου και όσο προχωρούσα μαζί της δάγκωνε το χέρι της για να μη βγάλει μιλιά. Δεν ήμουν σίγουρος αν μου άρεσε τούτη η σεμνότητά της».

Ο Νίκος Παπανδρέου δηλώνει πως ανέτρεξε σε αρχεία και ομιλίες του παππού του πριν δημιουργήσει αυτό το φανταστικό ημερολόγιο σε ένα βιβλίο που επιμένει πως είναι μυθοπλασίας, ακόμη και αν οι ήρωες είναι πραγματικοί ιστορικοί χαρακτήρες.

Πολύ βασικό ρόλο στη ζωή του Γεωργίου Παπανδρέου φέρεται να έπαιζαν οι γυναίκες στις οποίες δεν μπορούσε να αντισταθεί! Μάλιστα λέγεται ότι η Κυβέλη τον εγκατέλειψε, όταν όλη η Αθήνα συζητούσε για τη σχέση του με την καλλιτέχνιδα από τη Χιλή, Ροζίτα Σεράνο η οποία έγινε γνωστή τραγουδώντας στη ναζιστική Γερμανία του μεσοπολέμου.

Πέρα από τα πολύ προσωπικά γεγονότα της ζωής του Παπανδρέου θα παρακολουθήσουμε γεγονότα σταθμούς στη ζωή του παππού του, όπως τα πρώτα χρόνια στο Καλέντζι Αχαϊας, τον πρόωρο θάνατο της μητέρας του Παγώνας, τη ζωή με τον παπά πατέρα του, τη μετακόμιση στην Πάτρα, την αλλαγή ονόματος από Παπασταύρου σε Παπανδρέου που αποφάσισαν ο ίδιος και ο μεγάλος αδελφός του Νίκος. Φυσικά δεν θα λείπουν και οι πολιτικές αναφορές, όπως όλα όσα έγιναν στη Συμφωνία της Βάρκιζας και στην αποστασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα