«Ίδρωσε» αλλά κέρδισε ο Ολυμπιακός

21:31 14/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Λεβαδειακό με σκορ 3-1 στο «Καραϊσκάκη». Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν εύκολο βράδυ, επιβεβαιώνοντας την κακή τους αγωνιστική κατάσταση, αφού σε πολλές στιγμές του ματς έδειχναν «βραχυκυκλωμένοι».

Οι Βοιωτοί είχαν δύο καλές στιγμές στο ματς για πάρουν το προβάδισμα ωστόσο δεν το κατάφεραν. Λανθασμένη απόφαση του Δασκαλόπουλου να μην δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Ναπολεόνι από τον Μέγιερι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Αρκετά κακός και ανοργάνωτος, αμυντικά, ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά. Ο Λεβαδειακός κατάφερε να σταθεί παρά πολύ καλά αμυντικά και δεν επέτρεψε στος επιθετικούς του Ερνέστο Βαλβέρδε να έχουν πολλές επιλογές και χώρους.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πολύ καλή ευκαιρία με τον Μέλμπεργκ μόλις στο 8' αλλά την κεφαλιά του απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κυριακίδης. Μετά από αυτή την φάση, ο Λεβαδειακός κατάφερε να «πιάσει» στον ύπνο τους αμυντικούς του Ολυμπιακού αφού κατάφεραν να βγουν στη κόντρα τέσσερις εναντίον ενός. Η κακή διαχείριση της φάσης από τους επιθετικούς των Βοιωτών είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή των αμυντικών του Ολυμπιακού. Παρ' όλα αυτά ο Ναπολεόνι κατάφερε να βρεθεί απέναντι από τον Μέγιερι, άνοιξε την μπάλα προκειμένου να τον περάσει με τον Ούγγρο γκολκίπερ να τον ανατρέπει και τον Δασκαλόπουλο να μην δίνει απολύτως τίποτα.

Από κει και πέρα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «βραχυκύκλωσε» επιθετικά αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Το σκορ άνοιξε για τον Ολυμπιακό και το κατάφερε ο Λεβαδειακός, βλέποντας τους επιθετικούς των «ερυθρολέυκων» να δυσκολεύονται. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ στο 41' με τον Κόρμπο να κάνει την κεφαλιά προς τα πίσω και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Μιραλάς έπειτα από κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός άλλαξε εικόνα και άρχισε να πιέζει τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί συνέχισαν να έχουν και πάλι καλή αμυντική λειτουργία πάρα την πίεση που δέχονταν.

Ο Λεβαδειακός κατάφερε να μειώσει στο 64' με τον Ναπολεόνι να σκοράρει σε κενή εστία ύστερα από πολύ καλή συνεργασία με τον νεοεισελθέντα Βασιλείου. Ωστόσο η χαρά για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου κράτησε πολύ λίγο αφού ένα λεπτό αργότερα ο Μιραλάς, ύστερα από σέντρα του Μανιάτη, σκόραρε με κεφαλιά.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά με τον Λεβαδειακό και τον Ολυμπιακό να δημιουργούν ευκαιρίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι δύο ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα κι ας είχαν πολύ καλές ευκαιρίες οι Βοιωτοί. Ο Πόποβιτς στο 87' βρέθηκε απέναντι από τον Μέγιερι αλλά έκανε πολύ κακό πλασέ από πολύ ευνοϊκή θέση.

Το ματς έληξε με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη κόντρα σε έναν αρκετά καλό Λεβαδειακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπα

Keywords
Τυχαία Θέματα