«Ικανοποιημένος με το ρεκόρ που πέτυχα»

16:36 20/5/2013 - Πηγή: AEK365

Αποτελεί ίσως τον πιο ανερχόμενο Έλληνα κολυμβητή, βάσει των εμφανίσεων και των χρόνων του. Ο λόγος για τον 17χρονο Απόστολο Χρήστου, τον αθλητή του ΓΣ Περιστερίου, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε ακόμη ένα μεγάλο μίτινγκ κολύμβησης φέτος, αφού στο «Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο (17-19/5), έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, κατακτώντας την 1η θέση στα 100μ. ύπτιο με επίδοση 00:55.34.

Ο νεαρός πρωταθλητής μας, το απόγευμα του Σαββάτου επιβεβαίωσε γι' ακόμη μια φορά τα όρια για το Παγκόσμιο νέων/νεανίδων του

Ντουμπάι, αλλά και για το Πανευρωπαϊκό νέων/νεανίδων του Πόζναν το προσεχές καλοκαίρι, αφού τερμάτισε σε 02:01.94 στα 200μ. ύπτιο ανδρών, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση του αγωνίσματος.

«Πραγματοποίησα καλή εμφάνιση στο «Ακρόπολις». Ήταν μέσα στους στόχους μου να κατεβάσω τους χρόνους μου και τα κατάφερα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχα, αλλά και με τα όρια που επιβεβαίωσα για το Παγκόσμιο του Ντουμπάι και το Πανευρωπαϊκό του Πόζναν.

Στόχος μου σ' αυτά τα μεγάλα μίτινγκ είναι αρχικά να αποκομίσω σημαντικές εμπειρίες που θα με βοηθήσουν τα επόμενα χρόνια. Από κει και πέρα, θέλω να προκριθώ στους τελικούς των αγωνισμάτων μου εκεί και ό,τι καλύτερο έρθει στη συνέχεια», τόνισε ο Απόστολος Χρήστου.

Γιάννης Ορφανίδης: «Αποτέλεσμα σωστής δουλειάς η επιτυχίες του»

Για τις επιτυχίες και την πορεία του Απόστολου Χρήστου, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια ο προπονητής του νεαρού μας πρωταθλητή, Γιάννης Ορφανίδης. Ο πολύπειρος τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι συνεχείς επιτυχίες του Απόστολου είναι αποτέλεσμα σωστής δουλειάς και προετοιμασίας. Βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο αγωνιστικά.

Η προετοιμασία του ενόψει των καλοκαιρινών του υποχρεώσεων συνεχίζεται. Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης για τον ίδιο και πρέπει να τον προσέξει πολύ η Ομοσπονδία, όπως κάνει άριστα μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο του Ντουμπάι και το Πανευρωπαϊκό του Πόζναν, εκεί δε μπορούμε να πούμε πως είναι αυτοσκοπός η υψηλή θέση, κι αυτό διότι είναι άπειρος από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Στόχος μας είναι να μπει στους τελικούς, αλλά πάνω απ' όλα να μαζέψει χρήσιμες, για εκείνον, εμπειρίες. Να βελτιώνεται συνεχώς μέσα από την προπόνηση και αυτούς τους αγώνες και το μέλλον είναι δικό του.»

Keywords
Τυχαία Θέματα