Ήρθαν για να… μείνουν

19:00 11/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ήρθαν το καλοκαίρι από τη Σεβίλλη, κατόπιν εισήγησης του Μανόλο Χιμένεθ και με προσωπικές επαφές του πρώην προπονητή της ΑΕΚ. Και οι δυο τους είχαν εξαιρετικές συστάσεις και λόγω της παρουσίας του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο της ΑΕΚ, θεωρήθηκε ότι θα κερδίσουν αμέσως θέση βασικού. Κανένας εκ των δύο, ωστόσο, δεν κατάφερε να... πείσει, παρότι τα δείγματα που είχαν αφήσει ήταν καλά,

αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό για να πάρουν τη φανέλα σπίτι. Η εισαγωγή ανήκει στους Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος, που όσο περνάει ο καιρός, αποδεικνύουν πως το μέλλον τους ανήκει. Μάλιστα, μετά την αποχώρηση του ποδοσφαιρικού τους «πατέρα», δείχνουν ακόμα πιο απελευθερωμένοι και ο καθένας από το... πόστο του, βοηθάει την ομάδα να πρωταγωνιστήσει μέχρι τέλους.

Ο Χοσέ Κάρλος, αν και ξεκίνησε καλά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Ντιναμό Τιφλίδας, στη συνέχεια χρειάστηκε χρόνο για να εγκλιματιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αφενός του έλειπαν αγωνιστικά λεπτά, αφετέρου το ελληνικό πρωτάθλημα έχει αρκετές ιδιομορφίες σε σύγκριση με τα ισπανικό, κυρίως ως προς τη φιλοσοφία του. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, όμως τον τελευταίο μήνα δείχνει ένα μεγάλο δείγμα των δυνατοτήτων του, κάνοντας μάλιστα και τον ίδιο (όπως και τον μάνατζερ του), να δηλώνει πως ακόμα δεν έχουμε δει τον «πραγματικό» Χοσέ Κάρλος. Σε αυτό βεβαίως βοήθησε και το γεγονός ότι παίζει στην φυσική του θέση, με ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Και όσο τον βλέπουμε εκεί, μπορούμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Αντίθετα, όταν πηγαίνει στα άκρα, χάνεται. Όπως συνέβη και στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΣ και όπως το έχουμε δει και σε προηγούμενα παιχνίδια.

Αντίθετα, ο Χουάν Κάλα ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο. Της συνεχούς βελτίωσης. Δεν ξεκίνησε καλά και είχε αρκετά προβλήματα προσαρμογής (έχασε και μεγάλο μέρος προπονήσεων από την προετοιμασία λόγω τραυματισμού). Ο Χιμένεθ είχε μεγάλες απαιτήσεις από αυτόν και δεν ήταν λίγες οι φορές που του έβαζε «χέρι», ακόμα και μετά από προπονήσεις, γιατί πίστευε πολύ σε αυτόν. Όσο περνούσε ο καιρός και ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έπαιρνε χρόνο συμμετοχής σε μία ασφαλώς μεγαλύτερη ομάδα από αυτές που είχε μέχρι τώρα αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια, παρουσίαζε και ένα καλύτερο πρόσωπο, με αποτέλεσμα όλα τα στατιστικά στοιχεία της ΑΕΚ να δείχνουν πως η παρουσία του είναι αναγκαία στην ενδεκάδα και πως η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι πολύ καλύτερη με αυτόν μέσα.

Και οι δύο Ισπανοί, τόσο με την εικόνα τους, όσο και με τα λόγια τους, έχουν ήδη κερδίσει πολύ κόσμο. Και αυτό διότι συμπεριφέρονται, κόντρα -ομολογουμένως- σε όλα τα προγνωστικά, σαν παίκτες που βρίσκονται χρόνια στην ομάδα και τιμούν και με το παραπάνω τη φανέλα που φορούν (και όχι το συμβόλαιό τους, αφού... αγνοούν την λέξη χρήματα). Χαρακτηριστικές είναι, μάλιστα, οι χθεσινές δηλώσεις του Κάλα, ο οποίος σε ερώτηση που του έγινε για περίπτωση προσφυγής από την πλευρά του, όπου απάντησε: «Πριν μερικές μέρες είχαμε μία συγκέντρωση όλοι οι ποδοσφαιριστές και όταν τους κοίταξα όλους σ

Keywords
Τυχαία Θέματα