Ιβηρικό ντέρμπι στο «Ντα Λουζ»

16:23 1/10/2012 - Πηγή: AEK365

5ος Όμιλος

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Γήπεδο: "Ολυμπιακό Στάδιο Τορίνο", Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)
Η Γιουβέντους υποδέχεται τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι του πέμπτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Σιμόνε Πέπε να είναι ξανά στην διάθεση των γηπεδούχων. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά το θρίαμβο με 4-1 επί της Ρόμα μοιράζεται την κορυφή της Serie A με τη Νάπολι. Διαθέσιμος αναμένεται να είναι και πάλι ο Σιμόνε Πέπε. Στον αντίποδα, η Σαχτάρ διατηρεί το απόλυτο στην Ουκρανία με δέκα νίκες

σε ισάριθμα ματς έπειτα και από το 2-1 επί της Ντνιέπρ.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1976/77, με τη Γιουβέντους να νικά 3-0 στο Τορίνο και να χάνει με 1-0 στην Ουκρανία. Η ιταλική ομάδα έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από την Ουκρανία, ενώ η Σαχτάρ έχει μία νίκη και μία ισοπαλία σε οκτώ επισκέψεις στην Ιταλία.
ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ-ΤΣΕΛΣΙ
ΓΗΠΕΔΟ: "Πάρκεν", Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)
Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το θρίαμβο με 2-1 επί της Άρσεναλ στο λονδρέζικο ντέρμπι, η πρωτοπόρος της Premiership Τσέλσι αντιμετωπίζει στη Δανία τη Νόρτζελαντ με στόχο την πρώτη της νίκη στους ομίλους, μετά το 2-2 της πρεμιέρας απέναντι στη Γιουβέντους. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέραν της απουσίας του τραυματία Ντάνιελ Στάριτζ. Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από νίκη με 3-0 επί της Έσμπιεργκ, αλλά απέχουν έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη μετά από έντεκα αγωνιστικές. Η πρωτάρα του Champions League δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ομάδα από την Αγγλία, ενώ οι «μπλε» μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στη Δανία, αμφότερες απέναντι στην Κοπεγχάγη.

Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 (2-0)
Γιουβέντους 1 (2-2)
Τσέλσι 1 (2-2)
Νόρτζελαντ 0 (0-2)

6ος Όμιλος

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Γήπεδο: "Ντιναμό Στάδιο, Μινσκ", Διαιτητής: Αλεξάντερ Σταβρεφ (Σκόπια)
Το απόλυτο στα επίσημα παιχνίδια της θέλει να διατηρήσει η Μπάγερν, που δοκιμάζεται στη Λευκορωσία από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για τον έκτο όμιλο του Champions League το βράδυ της Τρίτης. Μετά το 2-0 στη Βρέμη επί της Βέρντερ οι Βαυαροί παραμένουν πρωτοπόροι στην Bundesliga και στοχεύουν στο 2/2 στους ομίλους, έπειτα από το 2-1 της πρεμιέρας κόντρα στη Βαλένθια. Ο Γιουπ Χάινκες δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μάριο Γκόμεζ, Νταβίντ Αλάμπα και Άριεν Ρόμπεν. Οι γηπεδούχοι μετά το θρίαμβο στη Γαλλία επί της Λιλ θέλουν να κάνουν μία ακόμη υπέρβαση. Προέρχονται από το 5-1 επί της Νέμαν για το πρωτάθλημα, όπου πήρε ανάσες ο Αλεξάντρ Χλεμπ, ο οποίος θα επανέλθει για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος Λευκορωσίας.
Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η μεν Μπάγερν δεν έχει καν με ομάδα από τη Λευκορωσία, η δε ΜΠΑΤΕ είχε αποκλείσει τη Μόναχο 1860 στον δεύτερο γύρο του Ιντερτότο το 2002 με δύο νίκες (0-1 και 4-0).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΛΙΛ
Γήπεδο: "Μεστάγια", Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Οι δύο ηττημένοι της πρεμ

Keywords
Τυχαία Θέματα