Τι λέει ο Δημητρέλος για Βιντιάδη, Αδαμίδη

15:52 1/10/2012 - Πηγή: AEK365

Τη δική του θέση, στα όσα λέγονται σχετικά με τις καλές σχέσεις που έχει ο Δημήτρης Βιντιάδης με τον Σταύρο Αδαμίδη θέλησε και προσπάθησε να ξεκαθαρίσει ο Ανδρέας Δημητρέλος, στη συνέντευξή του στο Sentra Fm. Για το θέμα είπε: "Τον κ. Αδαμίδη τον εμφανίζουν κάποιοι άνθρωποι. Κανένας Δημητρέλος δεν είναι αχυράνθρωπος του Αδαμίδη. Λειτουργώ ατομικά με γνώμονα

το καλό της ΑΕΚ. Το Μάιο μας είχε φέρει ο κ. Βούρος σε επαφή και μιλήσαμε με τον κ. Βιντιάδη. Η προσέγγιση είχε γίνε με κάποια άλλη, διαφορετική έννοια. Από τότε δεν απαγόρευσε κανείς στον κ. Αδαμίδη να κρατήσει επαφή με τον κ. Βιντιάδη. Φαντάζομαι ότι απλά κράτησαν επαφή και μιλάνε για την ΑΕΚ. Τώρα αν έχουν και οικογενειακές σχέσεις δεν έχω να πω κάτι. Αν ο κ. Βιντιάδης θεωρεί ότι θέλει να μιλήσει με τον κ . Αδαμίδη για την ΑΕΚ δεν μπορεί κανείς να του το απαγορεύσει. Σχέση όμως με τον κ. Δημητρέλο δεν έχουν".

Σχετικά τώρα με τους επενδυτές τόνισε:

Πόσο θα είναι το ποσό που θα βάλουν οι επενδυτές;

«Σε πρώτη φάση θα είναι μεγαλύτερο των 2,5-3 εκατ. ευρώ. αλλά δεν έχουμε συζητήσει από ακριβώς. Εκτιμώ ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Αλλά αυτά επειδή έχετε εμπειρία για το πώς εκδηλώνονται τέτοιες συμφωνίες μπορεί να χαλάσουν και από μικρολεπτομέρειες».

Τι απομένει για να ολοκληρωθεί το deal με τους επενδυτές;

Υποβλήθηκαν κάποια επεξηγηματικά ερωτήματα από το Μάιο 22 συνολικά. Το Μάιο έγινε η πρώτη συνάντηση σε τελείως φιλολογικό επίπεδο. Όταν ολοκληρώθηκαν κάποια στοιχεία τον Ιούλιο ζητήσαμε επίσημο ενδιαφέρον. Δώσαμε σχεδόν ένα βιβλίο, περίπου 100 σελίδων που για να τα επεξεργαστούν τα τμήματά τους δεν είναι εύκολο και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο. Στείλαμε επεξηγηματικά των τελευταίων στοιχείων. Ηθελαν να δουν την ταμειακή ρευστότητα που υπάρχει και τα αποτελέσματα χρήσης του 2012-2013. Πάνω σ' αυτά μας ζήτησαν επιπλέον πληροφορίες. Πχ. Για τη ρευστότητα του 2012-2013 μιλούσαμε για χρήματα προς την εφορία. Με ρώτησαν τι είναι το 385.000 ευρώ που τους είχα αναφέρει. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μηνιαία δόση σε ρύθμιση 48 δόσεων αν αποφασίσει η κυβέρνηση. Τότε το πόσο της οφειλής της ΑΕΚ μηναία θα είναι τόσο, 385.000.

Τι ποσοστό δίνετε να κλείσει η συμφωνία;

Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά. Θεωρώ ότι είμαστε αρκετά κοντά να παρθεί θετική απόφαση. Χρειάζονται κάποια σκαλοπάτια, αν πούμε ότι έχουμε 10, είμαστε ας πούμε στο έβδομο σκαλοπάτι.

Πόσα χρήματα χρειάζεται να βάλουν οι επενδυτές;

Στην εισηγητική μου πρόταση έχω πει ότι χρειάζονται 12 εκ. ευρώ. Δεν χρειάζεται όμως να μπουν άμεσα αλλά σταδιακά. Αυτό που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό κα ολοκληρώνει τις προσπάθειες που κάναμε ως διοίκηση, σήμερα ολοκληρώσαμε τις διαδικασίας του άρθρου 44 που από πέρυσι δεν είχε πληρωθεί. Καταφέραμε σήμερα να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα