Καραφέσκος: Ό,τι καλύτερο ο Μελισσανίδης

18:37 1/6/2013 - Πηγή: AEK365

Για τον κατήγορο που πήρε η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, τον υποβιβασμό της, αλλά και την πορεία προς την κορυφή που ετοιμάζεται να ακολουθήσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο τιμόνι, μίλησε ο Γιώργος Καραφέσκος.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του παλαίμαχου άσσου της Ένωσης στο «sports-live.gr»:

-Ποια ήταν η αντίδραση σας όταν η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

και υποβιβάστηκε στη Β' κατηγορία;

Ήμουν στο γήπεδο σε αυτόν τον αγώνα.Αυτή η βραδιά ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί σε έναν ΑΕΚτζή. Οπωσδήποτε ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου, δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Είδα μεγάλους ανθρώπους δίπλα μου να κλαίνε, νομίζω ήταν η καταστροφή της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

-Το 2011 η ΠΑΕ ΑΕΚ σας βράβευσε για την συνεισφορά σας στην ομάδα. Πιστεύατε εκείνη την στιγμή ότι δύο χρόνια αργότερα ίσως να μην υπάρχει καν ΠΑΕ;

Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό το πράγμα αν και έβλεπα ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ποτέ ότι η ομάδα θα πέσει στην Β' ή στην Γ' Εθνική.

-Ποιοι πιστεύετε ότι ήταν οι λόγοι για τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας;

Οι λόγοι για τον κατήφορο της ομάδας είναι εδώ και εννιά χρόνια από το 2004 και μετά. Ενώ ξεκίνησε καλά η κατάσταση με πρόεδρο τον Νικολαΐδη, μετά κάπου στην πορεία χάλασαν τα πράγματα και έγιναν αρκετά λάθη. Οι πολλές διοικήσεις που ήρθαν τα επόμενα χρόνια ίσως είχαν απειρία και έκαναν πολλά οικονομικά και αγωνιστικά λάθη. Παρότι τα πρώτα χρόνια διοικήσανε καλά, ίσως μετά να τους έπιασε η αλαζονεία. Χάσαμε και πρωταθλήματα μέσα από τα χέρια μας. Νομίζω όμως με τον Μελισσανίδη δε θα χάνονταν αυτά τα πρωταθλήματα.

-Πιστεύετε ότι η εμπλοκή του Θωμά Μαύρου στην ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι, έκανε καλό στην ομάδα;

Ο Θωμάς Μαύρος μπήκε με αγνά αισθήματα στην ομάδα για να την βοηθήσει. Δεν τον ενδιέφεραν ούτε οι «καρέκλες» ούτε τα μεγαλεία. Αλλά δυστυχώς τον βάλανε μπροστάρη για να τον «κάψουνε» και να προχωρήσουν για τους δικούς τους λόγους.

-Βαγγέλης Βλάχος, Έβαλντ Λίνεν ή Τραϊανός Δέλλας και γιατί;

Τον Βλάχο εγώ τον πίστευα και τον πιστεύω, αλλά νομίζω πως έπεσε σε άσχημες συγκυρίες. Ήταν η εποχή που η ομάδα μας ξεκινούσε με τα παιδιά της Κ20 αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει το έργο του. Είναι ένας αξιόλογος και εργατικός προπονητής και νομίζω ότι θα είχε επιτυχίες με την ΑΕΚ, αλλά δεν πρόλαβε. Για τον Λίνεν δεν έχω άποψη γιατί δεν τον έχω ζήσει. Απ' αυτό που έβλεπα δεν πρέπει να είχε καλή σχέση με τους ποδοσφαιριστές, έκανε αλλοπρόσαλλες αλλαγές και νομίζω ότι δε βοήθησε την ομάδα μας. Όσο για τον Δέλλα πιστεύω πως είναι ένα αξιόλογο παιδί και του δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσει την καριέρα του, από την δύσκολη στιγμή της ΑΕΚ. Με την βοήθεια των Λυμπερόπουλου, Ζήκου, Μπορμπόκη αλλά και με την στήριξη του Μελισσανίδη θα κάνει μια σπουδαία καριέρα.

-Η γνώμη σας για την πολύμηνη υπόθεση «Βιντιάδη»;

Η υπόθεση «Βιντιάδη» αποδείχτηκε φιάσκο αν και όλοι πίστεψαν πως κάτι θα αλλάξει. Το φιάσκο της υπόθεσης χρεώνεται στους ανθρώπους που συντηρούσαν αυτόν τον μύθο.

-Πριν λίγες ημέρες έγινε η δίκη του Ψωμιάδη που πήρε όμως εκ νέου αποβολή για τον Σεπτέμβριο. Τι έχετε να πείτε για την εννιάχρονη καθυστέρηση της Δικαιοσύνης;

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Είναι αποδεδειγμένο πως έχουν γίνει απάτες και ότι η ΑΕΚ διεκδικεί και πρέπει να πάρει κάποια λεφτά. Δυστυχώς για όγδοη φορά αναβλήθηκε η δίκη και δεν ξέρω πότε και αν θα γίνει. Εύχομαι όμως κάποια στιγμή να γίνει και να πάρει ένα ποσό η ομάδα.

-Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ θα έχει-όπως όλα δείχνουν-μπροστάρη τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ποια είναι η άποψή σας για τον πρώην πρόεδρο της ομάδας;

Νομίζω πως όλος ο κόσμος τον περιμένει πως και πώς να έρθει στην ομάδα μας. Είναι ο σωτήρας αυτή τη στιγμή και ότι καλύτερο μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ. Είναι ότι καλύτερο από οικονομική πλευρά αλλά ιδιαίτερα από ποδοσφαιρικής πλευράς. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι γέννημα θρέμμα άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Είναι επιτυχία να έχεις πρόεδρο ή ιδιοκτήτη τον Μελλισανίδη και εύχομαι να μείνει για πολλά χρόνια. Και εύχομαι να χτιστεί το γήπεδο, γιατί μόνο τότε η ομάδα θα γίνει πολύ μεγάλη.

-Για την επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στα κοινά της ομάδας;

Σπουδαία κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη που έφερε πίσω στην ομάδα αξιόλογους πρώην ποδοσφαιριστές με μπροστάρη τον Μπάγεβιτς. Ο Μπάγεβιτς είναι πολύ μεγάλος ΑΕΚτζής και αγαπάει την ομάδα όσο οι σπουδαίοι ΑΕΚτζήδες φίλαθλοι. Γι'αυτό είναι επιτυχία που βρίσκεται κοντά μας για να βοηθήσει με τον τρόπο του.

ΑΕΚ θα γυρίσει στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από το συγκεκριμένο γήπεδο;

Αν ένας μπορεί να μιλήσει για αναμνήσεις αυτός είμαι εγώ, γιατί έχω «μεγαλώσει» μέσα στο γήπεδο. Είμαι από δέκα χρονών σε αυτό το γήπεδο έχω κλάψει, έχω γελάσει, έχω χαρεί για μένα εκεί είναι το σπίτι μου. Μάλιστα παλαιότερα περισσότερες ώρες ήμουν στο γήπεδο παρά στο σπίτι μου. Για εμάς είναι ο Ναός της ΑΕΚ,η ιστορία της ομάδας μας η ιστορία της προσφυγιάς.

-Οι παλαίμαχοι παίχτες έχετε ενεργό ρόλο στη διοίκηση της ΑΕΚ;

Δυστυχώς δεν έχουμε ενεργό ρόλο και δεν μπορούμε να εισχωρήσουμε στα διοικητικά. Αν και νομίζω με τον Μελισσανίδη θα αλλάξουν τα πράγματα γιατί πιστεύει πολύ στους παλαίμαχους. Με τον κύριο Μελισσανίδη πιστεύω θα έχουμε καλύτερες σχέσεις από τις προηγούμενες διοικήσεις.

-Πιστεύετε ότι η φυγή της ΑΕΚ από την Νέα Φιλαδέλφεια και η μετακόμιση της στο ΟΑΚΑ επηρέασε την ομάδα;

Σίγουρα, το ΟΑΚΑ είναι ένα απρόσιτο και αχανές γήπεδο και δεν είχε τη «ζεστασιά» που υπήρχε στο γήπεδο της ΑΕΚ. Ήταν ένα μεγάλο λάθος που παίζαμε σε αυτό το μεγάλο γήπεδο.

-Κλείνοντας τι έχετε να πείτε κάτι στους οπαδούς της ΑΕΚ;

Θέλω να πω στους ΑΕΚτζήδες ότι η ομάδας μας πρεσβεύει άλλα πράγματα, είναι ιδέα, προσφυγιά και ξεριζωμός. Πιστεύω ότι αγαπάμε τόσο πολύ την ομάδα μας που και στην Γ' Κατηγορία δε θα σκεφτεί κανείς να την παρατήσει. Τώρα χρειάζεται στήριξη η ομάδα και σε δύο χρόνια με μπροστάρη τον Μελισσανίδη να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα