Καταγγέλλει ότι τον έδειραν σε τρόλεϊ επειδή υπερασπίστηκε αλλοδαπό

15:46 22/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ξυλοδαρμό από εθελοντές ελεγκτές και τον οδηγό τρόλεϊ επειδή διαμαρτυρήθηκε για ρατσιστική και παράτυπη συμπεριφορά σε αλλοδαπούς καταγγέλλει επιβάτης.
Σύμφωνα με την επίσημη και επώνυμη καταγγελία, την οποία δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο επιβάτης υποστηρίζει ότι το περιστατικό συνέβη στις 10 Ιουλίου, γύρω στις 15.00 με 15.20 στο τρόλεϊ με κατεύθυνση από Νίκαια προς Αθήνα. Στη στάση Ρουφ,

δυο εθελοντές ελεγκτές επιβιβάστηκαν στο τρόλεϊ και έλεγξαν δύο αλλοδαπούς, ζητώντας τους να πληρώσουν πρόστιμο, χωρίς να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης.
Ο επιβάτης υποστηρίζει ότι παρενέβη και όταν του είπαν «να κάνει τη δουλειά του», μπήκε ανάμεσα στους ελεγκτές και σε αλλοδαπή επιβάτιδα, ζητώντας τους να τους αφήσει να αποβιβαστούν. Τότε ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα κλείνοντας και τη δική του πόρτα απ' έξω κι άρχισε να καλεί την αστυνομία. Ο καταγγέλλων λέει ότι προσπάθησε να απεγκλωβιστεί πατώντας το κουμπί για να ανοίξει η πόρτα και αυτό εξαγρίωσε τον οδηγό που μαζί με τους ελεγκτές τον έριξαν κάτω μόλις κατέβηκε από το όχημα, χτυπώντας τον με κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, άρχισαν να φωνάζουν ότι είναι κλέφτης και πορτοφολάς , για να δικαιολογήσουν την πράξη τους μπροστά στους θαμώνες καφετέριας που παρακολουθούσαν.
Ο κ. Σταύρος Μανίκας οδηγός στα λεωφορεία και μέλος της διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο λέει στην εφημερίδα ότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που δίνει στον οδηγό το δικαίωμα να κλείνει την πόρτα του οχήματος, παρεμποδίζοντας την έξοδο επιβατών ή στον ελεγκτή το δικαίωμα να κρατά κάποιον με τη βία προκειμένου να έρθει αστυνομία». Κάνει επίσης λόγο για εθελοντές-ελεγκτές που δεν καλύπτονται από κανένα νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους ενέργειες.
Η ΟΣΥ δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι διερευνά μόνο επώνυμες καταγγελίες και αν αποδειχθεί παράτυπη συμπεριφορά αφαιρείται η άδεια του ελεγκτή ενώ οι οδηγοί τιμωρούνται με μια μέρα διαθεσιμότητα ή ακόμη και με απόλυση για πιο σοβαρά περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα