Βρήκαν τον δάσκαλό τους…

18:53 19/10/2013 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΣΠΑΝΙΟΛ- ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1-0
Γήπεδο: Κορνεγιά Ελ Πρατς

Μετά από την Μπαρτσελόνα ούτε και η Ατλέτικο μπόρεσε να διευρύνει το σερί των νικών της σε εννέα. Η «ροχιμπλάνκος» γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την Εσπανιόλ και πλέον η Ρεάλ πλησίασε επικίνδυνα.

Στο 4' και στο 10' τα σου των Πίτσι και Κόκε δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 29' ο Βίγια έχασε μεγάλη ευκαιρία από ιδανική θέση. Στο 45ο λεπτό το σουτ του Κόστα κόντραρε στον Σϊντνει και πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 51' ο Κουρτουά πραγματοποίησε μεγάλες διαδοχικές επεμβάσεις σε σουτ του Λανθαρότε. Ωσρόσο

δύο λεπτά μετά. Έμελλε να γίνει ο μοιραίος παίκτης, καθώς μετά από σέντρα του Φουέντες από αριστερά, ο Βέλγος μπερδεύτηκε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 67' ο Κουρτουά απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Αμπραχάμ και στην επόμενη φάση ο Κόστα έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Μορένο, Φουέντες, Σίντνεϊ, Ζ.Λόπεθ, Ντ.Λόπεθ (83' Ροντρίγκεθ), Αμπραχάμ, Πίτσι (71' Στουάνι), Σιμάο, Λανθαρότε (69' Φερνάντεθ), Γκαρθία.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουαφράν, Αλντερβάιρελντ, Γοδίν, Λουίς, Γκάμπι (61' Αντριάν), Μάριο Σουάρεθ (77' Ροντρίγκεθ), Κόκε, Γκαρθία (57' Αρντά), Βίγια Ντιέγο Κόστα.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 0-0
Γήπεδο: Ελ Σαδάρ

Τέλος στο τρελό σερί της Μπαρτσελόνα (8 στα 8) έβαλε η Οσασούνα, που της απέσπασε λευκή ισοπαλία στο «Σαδάρ». Επανεμφάνιση για τον Πουγιόλ με τη φανέλα των Καταλανών. Αυτό είναι το πρώτο ματς πρωταθλήματος στο οποίο δεν σκοράρει η Μπάρτσα μετά από 64 συνεχόμενα.

Η Μπαρτσελόνα είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων στ πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Φερνάντεθ με εξαίρεση ένα σουτ του Μπαρτρά στο 45ο λεπτό, τα οποίο έφυγε λίγο άουτ.

Στο 54' μετά από σέντρα του Μοντόγια, ο Νεϊμάρ δεν μπόρεσε να προλάβει μέσα στη μικρή περιοχή, ενώ στο 58' και στο 62' ο Σεσκ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε δύο τετ α τετ με τον Φερνάντεθ. Στο 64' η σέντρα σουτ του Αντριάνο από αριστερά, πέρασε απ' όλους, ενώ δύο λεπτά μετά, το σουτ του Σεσκ, πέρασε μόλις άουτ. Στο 82' ο Μέσι δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή,

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Φερνάντεθ, Νταμιά, Αρίμπας, Λοτίες, Μπετράν, Λόλο, Σίλβα, Τόρες, Ντε Λας Κουέβας (79' Όιερ), Σίσι (5' Όμβου), Ριέρα (68' Πουνιάλ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Μπαρτρά, Μοντόγια, Πουγιόλ, Αντριάνο, Μπούσκετς, Ινιέστα, Τσάβι (68' Μέσι), Σεσκ, Πέδρο (76' Τέγιο), Νεϊμάρ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: 1-2
Γήπεδο: Μεστάγια

Με τεράστια νίκη απέδρασε από την έδρα της Βαλένθια η Σοσιεδάδ, που επικράτησε με 2-1.

Στο 8ο λεπτό το σουτ του Γκρισμάν έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 12' ο Πόστιγκα εν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα μέσα στην περιοχή. Στο 24' το βολέ του Φεγκουλί πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 38' η κεφαλιά του Μπανέγα έξυσε το δοκάρι του Μπράβο. Τελικά στο 41ο λεπτό η Σοσιεδάδ άνοιξε το σκορ, με γκολ του Γκρισμάν, ενώ στο 44' ο Αγιρέτσε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκουαΐτα σε μοναδικό τετ α τετ.

Οι Βάσκοι μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 58ο λεπτό ο Ρούμπεν Πάρδο έκανε τα 2-0. Το μόνο που κατάφερε η Βαλένθια ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Παμπόν.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Γουαρδάδο, Ματιέ, Ρουίθ, Περέιρα, Φουέγο, Μπανέγα (76' Παρέχο), Ζόνας, Φεγκουλί (61' Κανάλες), Παμπόν, Πόστιγκα (46' Φέδε).

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Κ.Μαρτίνεθ, Μ.Γκονζάλεθ, Ι.Μαρτίνεθ, Λα Μπέγια, Πάρδο (78' Ρος), Μπεργάρα, Θουρουτούθα (74' Πριέτο), Βέλα, Γκρισμάν (83' Κάστρο), Αγιρέτσε

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ- ΜΑΛΑΓΑ: 2-0
Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Η Ρεάλ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Μάλαγα, σε ένα ματς στο οποίο είχε πολλές ευκαιρίες, με τον Καμπαγιέρο να είναι μακράν ο κορυφαίος του ματς. Έτσι η «βασίλισσα» παραμένει σε κοντινή απόσταση από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.

Λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο του «Μπερναμπέου» εμφανίστηκε η μπασκετική ομάδα της Ρεάλ με τα δύο τελευταία τρόπαια που κατέκτησε (ACB και Super Cup), η οποία και αποθεώθηκε, ενώ ο Αντσελότι προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Στο 3ο μόλις λεπτό ο Πορτίγιο έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Λόπεθ, έπεσε και μάζεψε εύκολα, ενώ στο 9' ο Ρονάλντο σημάδεψε τα δοκάρι του Καμπαγιέρο με όμορφο σουτ. Η Ρεάλ πίεζε ψηλά τη Μάλαγα και στο 12' ο Καμπαγιέρο έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Ντι μαρία, ενώ στο 13' ο Αργεντινός έκανε όμορφη κίνηση από δεξιά, αλλά το σουτ με το αριστερό πέρασε ψηλά άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ρεάλ έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς ο Ρονάλντο βγήκε σχεδόν μόνος από αριστερά, αλά το διαγώνιο πλασέ του, έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 17' και στο 19' οι προσπάθειες των Ρονάλντο και Μοράτα δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 20΄ακυρώθηκε σωστά ένα γκολ του Μοράτα ως οφσάιντ και στο 29'ο Καμπαγιέρο απέκρουσε όμορφο σουτ του Ρονάλντο. Στο 34' ο Καμπαγιέρο πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά του Μοράτα εξ επαφής, ενώ στο 39' ήταν η σειρά του Λόπεθ να σώσει τη Ρεάλ μετά από σουτ του Γκάμες. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Ελισέου μέσα από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη και άνοιξε το σκορ μόλις στο 46'. Ο Ντι Μαρία έκανε τη σέντρα από δεξιά με αντίθετο πόδι, ο Ρονάλντο δεν βρήκε την μπάλα, η οποία έσκασε στην περιοχή, μπέρδεψε τον Καμπαγιέρο και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 50' ο Ίσκο έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Καμπαγιέρο έδιωξε καταπληκτικά, ενώ στο 59' ο Ελ Χαμνταουί αστόχησε από καλή θέση. Στο 65' ο Καμπαγιέρο απέκρουσε ξανά εντυπωσιακά το σουτ του Κριστιάνο, όπως έκανε και στο 72'. Ο Καμπαγιέρο στάθηκε στο ύψος του και στο 82', πραγματοποιώντας ακόμη μια τρομερή επέμβαση σε νέα προσπάθεια του Ρονάλντο, ενώ και στο 8' κέρδισε το χειροκρότημα όταν έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μαρσέλο. Τελικά ο κίπερ της Μάλαγα νικήθηκε από τον Ρονάλντο στο 90+2', αλλά από την άσπρη βούλα.

ΡΕΑΛ: Λόπεθ, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κεντίρα, Ιγιαραμένδι, Ντι Μαρία (80'Χεσέ), Ίσκο (72' Μόντριτς), Ρονάλντο, Μοράτα (75' Μπέιλ)

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγιέρο, Σάντσεθ, Γκάμες, Ουέλιγκτον, Αντούνες (76' Νταρντέρ), Τισόνε, Καμάτσο, Ελισέου, Πορτίγιο (76' Σάντα Κρους), Ελ Χαμνταουί, Σάμουελ Γκαρθία Σάντσεθ (69' Άντερσον).

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα