Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Ρόμνεϊ (VIDEO)

08:22 4/10/2012 - Πηγή: AEK365

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ το πρώτο από τα τρία ντιμπέιτ ανάμεσα στους δυο υποψηφίους για την προεδρία της Αμερικής με τον Μιτ Ρόμνεϊ να κερδίζει τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο εκλεκτός των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τους αναλυτές, ήταν πιο σαφής στις τοποθετήσεις του και σίγουρος σε αντίθεση με τον Ομπάμα που εμφανίστηκε γενικόλογος και απολογητικός για τα πεπραγμένα

της πρώτης τετραετίας του. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ρόμνεϊ ήταν πιο συγκεκριμένος στις απαντήσεις που αφορούσαν την υγεία και την ανεργία, ενώ για μία ακόμα φορά έδειξε υπέρμαχος της αύξησης των δαπανών για το οπλικό σύστημα των ΗΠΑ.
Από τη σειρά του ο Ομπάμα επιτέθηκε στον αντίπαλό του για την πρόταση να μειωθούν οι φόροι των πλουσίων, γεγονός που -όπως είπε, θα έχει ως συνέπεια να αυξηθεί η φορολογία στα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
Το βαρύ κλίμα της πρώτης "ζωντανής" αντιπαράθεσης προσπάθησε να ελαφρύνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Αποκάλυψε μπροστά στις κάμερες ότι το ντιμπέιτ συνέπεσε με την 20ή επέτειο γάμου με τη Μισέλ, προσθέτοντας ότι χαίρεται που το γιορτάζουν μπροστά σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους.
Τότε, ο Μιτ Ρόμνεϊ άδραξε την ευκαιρία και είπε : "Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το πιο ρομαντικό μέρος που θα μπορούσατε να φανταστείτε, εδώ μαζί μου...".

Keywords
Τυχαία Θέματα