Κίνα: 14χρονος πέθανε από υπερκόπωση

20:48 2/6/2013 - Πηγή: AEK365

Νεκρός βρέθηκε ένας 14χρονος στη Κίνα ο οποίος εργαζόταν 12 ώρες ημερησίως σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών στην πόλη Dongguan.
Ο λόγος για τον Λιού Φουζόνγκ που έχασε τη ζωή του την 21η Μαΐου σε εργοστάσιο της Yinchuan Electronic Company, η οποία παράγει τις μητρικές πλακέτες υπολογιστών για την εταιρεία Asus

και ανήκει στον κολοσσό από την Ταϊβάν 3CEMS Group, που συνεργάζεται με τις Samsung, Canon,Hewlett-Packard, Dell και Sony.

Η Κινεζική εργατική νομοθεσία απαγορεύει σε εργοστάσια να απασχολούν εργαζομένους μικρότερους των 16 ετών. Ωστόσο ο Liu που προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια και έπρεπε να εργάζεται από μικρή ηλικία για να συνεισφέρει οικονομικά, δεν άντεξε τις υπερβολικές ώρες εργασίας και βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σε χώρο του εργοστασίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 14χρονος προσελήφθη από την εταιρεία, παρουσιάζοντας πλαστά έγγραφα, στα οποία αναγραφόταν ότι είναι 18 ετών.

Εκπρόσωπος της 3CEMS στις ΗΠΑ, δήλωσε άγνοια για το θάνατο του 14χρονου.
Από τη πλευρά της η Samsung έσπευσε να σβήσει την επωνυμία της από την ιστοσελίδα της εταιρείας, ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε ανάμειξη στο τραγικό περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα