Κινήσεις και σιωπή... πανικού

18:47 25/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ευτυχώς για την ΑΕΚ και την... κοινή λογική, η πλευρά Βιντιάδη φρόντισε τάχιστα να "κάψει" το σενάριο ότι απειλείται δήθεν το deal που αφορά την είσοδο των υποψήφιων επενδυτών στην ΠΑΕ λόγω της ιστορίας που "έσκασε" με τις μηνύσεις και την αλληλογραφία του Κιντή.
Αυτό το παραμυθάκι, άλλωστε, δεν θα το πίστευαν ούτε... νεογνά. Κι ας έφτασε στο σημείο να επισείσει ο ίδιος ο Πέτρος Παππάς τον κίνδυνο απόσυρσης

του Βιντιάδη σε ένα από τα e- mail που αντάλλαξε προσφάτως με τον Γιώργο Κιντή, προφανώς πάνω στην (απέλπιδα) προσπάθειά του να τον αποτρέψει από το άνοιγμα του εν λόγω μετώπου.
"Αν ξεκινήσεις αυτό το θέμα τώρα ίσως να κάνεις κακό στην υπόθεση Βιντιάδη, που είναι και η μοναδική οικονομική ελπίδα που έχει η ΑΕΚ σήμερα και θα πρέπει να περιμένεις την τελική της εξέλιξη", έγραψε ο πρώην μεγαλομέτοχος στον πρώην πρόεδρό του. Διότι μην ξεχνάμε ότι ο Κιντής είχε επιλεγεί (και) από τον Παππά για τη διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ (έστω και αν αυτός δεν άντεξε πάνω από καμιά 40αριά μέρες και σηκώθηκε κι έφυγε...) στη "μετά Νικολαΐδη" εποχή. Έχει κι αυτό τη σημασία του...
Ας επανέλθουμε στο θέμα μας, όμως. Δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να απέσυρε το ενδιαφέρον του για την ΑΕΚ ένας οποιοσδήποτε σοβαρός επιχειρηματίας επειδή εμφανίστηκε κάποιος που ρωτάει δικαστικώς (μια και δεν έλαβε σαφή απάντηση... ηλεκτρονικώς) τι έχει συμβεί με τα 5 εκατ. ευρώ της εταιρείας που εκμεταλλευόταν το σήμα της ομάδας.
Μόνο αν έψαχνε αφορμή να την... κάνει ο Βιντιάδης θα έλεγε "δεν μπαίνω στην ΑΕΚ επειδή ο Κιντής δημιούργησε πρόβλημα στη διαδικασία". Καμία σχέση δεν θα μπορούσε να έχει το ζήτημα της Empire με την είσοδο νέου αφεντικού στην ΠΑΕ.
Στο κάτω - κάτω, ο Κιντής αποφάσισε να κυνηγήσει μια υπόθεση από την οποία μπορεί να έχει ζημιωθεί η ΠΑΕ. Τι πρόβλημα θα μπορούσε να έχει με αυτό ο Βιντιάδης; Κανένα! Ευλόγως, λοιπόν, η πλευρά του υποψήφιου επενδυτή προχωράει κανονικά τις ενέργειές της με το επικείμενο ταξίδι των στελεχών της Seymour Pierce στην Αθήνα για τα... περαιτέρω.
Γι' αυτό προκαλεί απορίες η... έμπνευση ορισμένων να επικαλεστούν το όνομα του Βιντιάδη προκειμένου να μην τραβήξει το σχοινί ο Κιντής. Αυτές μοιάζουν με κινήσεις πανικού. Και δεν τις καταλαβαίνω. Μόνο όταν έχει κανείς να κρύψει κάτι δεν δίνει σαφείς και πειστικές απαντήσεις και καταφεύγει σε προσπάθειες "κουκουλώματος". Και στην προκειμένη περίπτωση, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί συμπεριφέρονται έτσι οι μέτοχοι και οι παράγοντες της ΠΑΕ που έχει μηνύσει ο Κιντής.
Γιατί, αν σας ενδιαφέρει η αίσθηση που έχω αποκομίσει, δεν πιστεύω ότι κάποιος έχει "βουτήξει" 5 εκατ. ευρώ από την Empire. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί δεν νομίζω ότι πέρασαν τόσα λεφτά από τη συγκεκριμένη εταιρεία το τελευταίο διάστημα ώστε να μπορούν και να... "φαγωθούν".
Κακοδιαχείριση και ερασιτεχνισμοί δεν χρειάζεται να πω εγώ ότι έχουν γίνει. Οι ισολογισμοί, οι ζημίες, η πορεία μέσα στον χρόνο και η σημερινή κατάσταση της Empire είναι γ
Keywords
Τυχαία Θέματα