«Κλείνει» θέση για την οκτάδα η Μίλαν

14:42 5/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΙΛΑΝ
"EMIRATES", Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Η Μίλαν θα πάει στο Λονδίνο για να "σφραγίσει" το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς το 4-0 του πρώτου αγώνα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ θα επιχειρήσει να κάνει αυτό που μόνο τρεις ομάδες στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης έχουν καταφέρει: να ανατρέψει ήττα με διαφορά τεσσάρων γκολ. Οι προηγούμενες τρεις ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Γκλάντμπαχ (Κύπελλο UEFA,

1985-86), η Λεϊσόες κόντρα στην Λα Σο ντε Φοντ (Κύπελλο Κυπελλούχων 1961-62) και η Παρτίζαν κόντρα στην ΚΠΡ (Κύπελλο UEFA, 1984-85).
Η Άρσεναλ βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά τις δυο νίκες επί Τότεναμ και Λίβερπουλ και θα παλέψει για το θαύμα χωρίς τους Σάντος, Μέρτεζάκερ, Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Τζουρού με την συμμετοχή των Αρτέτα και Γκιμπς να είναι αμφίβολη.
Η Μίλαν προέρχεται από το επιβλητικό 4-0 στην έδρα της Παλέρμο και την ψυχολογία στα ύψη καθώς αποσπάστηκε στην κορυφή από την Γιουβέντους με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μην υπολογίζει στον τιμωρημένο Αμπροζίνι και στους τραυματίες Πάτο, Μάξι Λόπες, Μπόατενγκ και Ζέεντορφ.
Στο Λονδίνο η Άρσεναλ στις 13 φορές που έχει υποδεχτεί ιταλικές ομάδες έχει 7 νίκες και 2 ήττες ενώ στα τελευταία 42 εντός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει μόλις μια ήττα. Κακή προϊστορία έχει η Μίλαν επί αγγλικού εδάφους με 8 ήττες, μόλις μια νίκη και 6 ισοπαλίες. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους «16» τη σεζόν 2007/08, με τους «κανονιέρηδες» παρά το 0-0 στο Λονδίνο να παίρνουν την πρόκριση με 2-0 στο Μιλάνο. Οι «ροσονέρι» είχαν επικρατήσει της Άρσεναλ στον διπλό τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, με 2-0 στην Ιταλία και 0-0 στην Αγγλία.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΖΕΝΙΤ
"ΝΤΑ ΛΟΥΖ", Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης καλείται να υπερασπιστεί το 3-2 του πρώτου αγώνα και όλα τα προγνωστικά είναι ανοικτά για το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Μπενφίκα θα αγωνιστεί με... τσακισμένη ψυχολογία μετά την εντός έδρας ήττα από την Πόρτο και την αποκαθήλωση από την κορυφή με τον Ζόρζε Ζέσους να μην υπολογίζει στον τιμωρημένο Αϊμάρ και στον τραυματία Γκαράι.
Η Ζενίτ επέστρεψε στις υποχρεώσεις στο ρωσικό πρωτάθλημα φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να μην υπολογίζει στον Αρσάβιν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και στον τραυματία Ντάνι ενώ αντίθετα επιστρέφουν οι Κρισίτο και Μαλαφέεφ.
Η Μπενφίκα μετρά 15 νίκες στο "Ντα Λουζ" στα τελευταία 19 παιχνίδια στα Κύπελλα Ευρώπης ενώ στις τέσσερις φορές που έχει φιλοξενήσει ρωσική ομάδα έχει κερδίσει τις δυο ενώ ισάριθμες φορές έχει έρθει ισόπαλη. Επί πορτογαλικού εδάφους, η Ζενίτ έχει μια νίκη και μια ισοπαλία σε δυο επισκέψεις της ενώ 9 στις 12 φορές που έχει κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι έχει πάρει και την πρόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα