Κρίσιμο ματς για την Εθνική πόλο

17:35 14/3/2013 - Πηγή: AEK365

Τρεις ημέρες μετά την πολύτιμη νίκη (12-9) επί της Ουγγαρίας στον Πειραιά, η ελληνική ομάδα θα κληθεί να δώσει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας έναν ακόμη «τελικό», με στόχο να εξασφαλίσει το εισιτήριο των τελικών, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Πεκίνο.

Στο τέταρτο και τελευταίο της παιχνίδι σε αυτή τη φάση του θεσμού, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (19:00), με την οποία ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση,

κυνηγώντας τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση, μαζί με την Ουγγαρία.

«Πάμε για τη νίκη»

Έτοιμες να τα δώσουν όλα δήλωσαν οι διεθνείς μας, παρά το εις βάρος τους 12-7, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στον Πειραιά. Εκτός των άλλων, η Ισπανία ήταν η ομάδα που τους στέρησε τη δυνατότητα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Χαρακτηριστικά τα λόγια της Φιλιώς Μανωλιουδάκη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ. «Θα πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι στα ίσια. Η Ισπανία διαθέτει μία πιο έτοιμη ομάδα από εμάς, αλλά αυτό νομίζω πως δε σημαίνει κάτι. Όπως ήρθαν και μας κέρδισαν εδώ, το ίδιο θα πάμε να κάνουμε κι εμείς», τόνισε η 27χρονη περιφερειακός.

Και συμπλήρωσε: «Θα ήταν πολύ καλό να προκριθούμε στα τελικά του Γουόρλντ Λιγκ στο Πεκίνο, ώστε να έχουμε ανταγωνιστικά ματς. Για να το καταφέρουμε αυτό όμως θα πρέπει να νικήσουμε στην έδρα της την Ισπανία το Σάββατο, οπότε αυτός είναι ο στόχος μας τώρα».

«Θέλουμε τη ρεβάνς»

Από την πλευρά της η Ηλέκτρα Ψούνη επισήμανε: «Στο ματς με την Ουγγαρία δείξαμε όρεξη και θέληση για νίκη και τα καταφέραμε. Όμως πρέπει να διορθώσουμε μερικά πράγματα, κυρίως σε άμυνα και παίκτρια παραπάνω, ώστε να έχουμε ελπίδες στην Ισπανία. Εκεί θέλουμε μόνο νίκη και να πάρουμε μια ρεβάνς για τον περσινό μας αποκλεισμό, που μας στέρησε τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα τότε για όλες μας και δεν το έχουμε ξεχάσει. Θέλουμε πολύ να είμαστε εμείς τώρα αυτές που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στα τελικά του Πεκίνου μες στην έδρα τους. Παρά τις δυσκολίες θα μπούμε στο παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη νίκη».

Η Βαθμολογία στον Α' Όμιλο της Ευρώπης
1. Ουγγαρία (44-40) 9
2. Ισπανία (32-32) 3
...
3. ΕΛΛΑΔΑ (27-31) 3

Keywords
Τυχαία Θέματα