«Κύπελλο και πλέι οφ»

19:56 27/11/2013 - Πηγή: AEK365

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Σούπερ Λίγκας και να διεκδικήσει με αξιώσεις το Κύπελλο Ελλάδας δήλωσε ο Μεντί Αμπέιντ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια,

ενώ έχουν έρθει και τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Αισθάνεσαι ότι βρίσκετε το ρυθμό σας;

«Ναι! Όπως έλεγα και από την αρχή της σεζόν, έχουμε μια νεανική ομάδα, παρουσιάζουμε ένα καλό σύνολο και τα πράγματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο και τα πράγματα βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο».

Έχετε μια νεανική ομάδα, η οποία ουσιαστικά δημιουργήθηκε από την αρχή. Που μπορείτε να φτάσετε την εφετινή σεζόν;

«Είμαστε μια καλή ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες και θα έλεγα ότι ξεκινάμε και κάνουμε όμορφα πράγματα στο γήπεδο. Έχουμε καλά αποτελέσματα και αυτό που πρέπει να πω ότι δεν είναι μόνο θέμα να κερδίζουμε, αλλά να δείχνουμε και ένα καλό πρόσωπο. Αυτό είναι που κάνουμε τώρα και πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε μέσα στους τέσσερις πρώτους του πρωταθλήματος».

Το Κύπελλο Ελλάδας είναι ένας από τους στόχους σας;

«Βεβαίως. Πρέπει να είμαστε σε όλα τα μέτωπα των διεκδικήσεων. Ότι γίνεται στην προπόνηση, βγαίνει και στους αγώνες και φαίνεται η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μας. Ασφαλώς όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά και πρέπει να συμμετέχουμε σε όλες τις δυνατότητες διεκδίκησης τίτλων».

Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και υπάρχει καλή ψυχολογία στην ομάδα μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για τη νίκη;

«Φυσικά. Μια καλή ομάδα πρέπει πάντοτε να κυνηγά τη νίκη. Είτε παίζει εντός έδρας, είτε παίζει εκτός. Άρα αυτό που θα πρέπει να κάνουμε για άλλη μια φορά, είναι να κυνηγήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα, είτε παίζουμε στο σπίτι μας, είτε όχι. Αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι».

Είναι οδηγός για τον Παναθηναϊκό οι εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών;

«Έτσι πιστεύω. Αυτά τα καλά αποτελέσματα θα μας καθοδηγήσουν στη συνέχεια. Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να πετύχουμε γκολ, να είμαστε αποτελεσματικοί και συνεχίζοντας με σοβαρότητα και με τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε, πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο μέλλον».

Αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού από τη Νιουκάστλ. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τους πρώτους μήνες παρουσίας σου στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό; Βλέπεις το μέλλον σου στον Παναθηναϊκό;

«Όπως κάθε παίκτης, έτσι κι εγώ χρειάστηκα κάποιο χρόνο προσαρμογής. Όμως θα πω ότι είμαι πολύ ευτυχής. Δουλεύω εδώ με μεγάλη χαρά και ουσιαστικά- αν και δεν έχω παίξει πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα- προπονούμαι για να μπορέσω να αποδείξω στον προπονητή ότι βρίσκομαι εδώ και είμαι έτοιμος όταν με χρειαστεί και το κρίνει αναγκαίο. Πιστεύω ότι μπορώ να έχω καλό μέλλον στον Παναθηναϊκό και γιατί όχι να συνεχίσω και μελλοντικά εδώ».

Είναι τρελό όνειρο η συμμετοχή σου με την Αλγερία στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Μπορεί να γίνει πραγματικότητα;

«Φυσικά και είναι όνειρο, αλλά πριν σκεφτώ την Εθνική ομάδα της χώρας μου, σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό.
Συγκεντρώνομαι στην ομάδα μου και θέλω να μπορέσω να έχω περισσότερους αγώνες στα πόδια μου. Βεβαίως θα είναι μια τιμή για μένα να μπορέσω να συμμετάσχω με την Εθνική ομάδα της Αλγερίας, αλλά όπως είπα και πριν το βασικό είναι η συγκέντρωση μου εδώ, σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό και από εκεί και πέρα, τα άλλα θα έρθουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα