Εκτονώνεται η κρίση στα πανεπιστήμια!

19:19 27/11/2013 - Πηγή: Bam

Σημάδια υποχώρησης της παραλυσίας στην οποία βρίσκεται τους τελευταίες δύο μήνες η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διαφάνηκαν μετά το ραντεβού των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ με τον υπουργό Παιδείας, την Τετάρτη. "Παγώνει" κατά τα φαινόμενα η ψήφιση τροπολογίας που προβλέπει δύο εξεταστικές του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου, για να μην χαθεί η χρονιά για τους φοιτητές.


Προς άρση οδεύει το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια που έχει θέσει σε κίνδυνο το εξάμηνο των

φοιτητών. Την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δέχθηκε τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), οι οποίοι απεργούν από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Αποχωρώντας εκπρόσωποι των εργαζομένων είπαν : "συναντηθήκαμε σε θετικό κλίμα" και παρέπεμψαν στη γενική τους συνέλευση που θα συγκληθεί την Πέμπτη. Ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, με το οποίο και συναντήθηκε, να συστήσει τριμερή επιτροπή (υπουργείο, πρυτάνεις, διοικητικοί υπάλληλοι) με σκοπό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Οι πρυτάνεις από την πλευρά τους τόνισαν ότι "το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη οικονομικής στήριξης των πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα για τη λειτουργικότητά τους".

Λόγω των εξελίξεων, η πρόταση Αρβανιτόπουλου για πραγματοποίηση εξεταστικών έτσι ώστε οι φοιτητές να «δώσουν» τα μαθήματά τους ανεξάρτητα το εξάμηνο στο οποίο βρίσκονται, και επρόκειτο να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή, μάλλον θα παραμείνει ανενεργή.

Εξάλλου, συναντά, ήδη, αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Όπως υποστηρίζεται από καθηγητές, υποβιβάζει τη διδασκαλία και παράδοση των μαθημάτων μέσα στο εξάμηνο, μετατρέποντας τις σχολές σε εξεταστικά κέντρα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα