Κυρία η ΑΕΚ απέναντι στο ΟΑΚΑ

11:52 29/11/2012 - Πηγή: AEK365

Μιλώντας για την απόφαση του ΟΑΚΑ να ζητήσει τον ορισμό των εντός έδρας αγώνων του Παναθηναϊκού μεσημεριανές ώρες (για την εξοικονόμηση ρεύματος, λόγω οφειλών), ο πρόεδρος του Σταδίου Πέτρος Γαλακτόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που χρωστάει. Είναι και η ΑΕΚ». Ωστόσο, η σύγκριση στην οποία μπήκε

ο κ. Γαλακτόπουλος είναι ατυχής, αφού οι δύο ομάδες δεν μπορούν να μπουν στο... ίδιο καζάνι.
Οι οφειλές του Παναθηναϊκού προς το ΟΑΚΑ φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ και αφορούν τις τελευταίες δυόμιση σεζόν (σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Γαλακτόπουλου). Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την πληροφόρηση από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, η ΑΕΚ -παρά τα δικά της τεράστια οικονομικά προβλήματα που κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινή της επιβίωση- οφείλει χρήματα στο Στάδιο μόνο για μέρος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (χωρίς να υπολογίζονται αυτά της φετινής, που θεωρούνται τρέχοντα) και αυτό το ποσό δεν ξεπερνά τις 350.000 ευρώ. Για την ακρίβεια, είναι 326.000 ευρώ.
Μάλιστα, ακόμη και αυτό το ποσό δεν μπορεί να θεωρηθεί επί της ουσίας ως «οφειλή», τη στιγμή που για την αποπληρωμή του η ΑΕΚ έχει ήδη εκχωρήσει στο ΟΑΚΑ την δόση που έχει να λαμβάνει από τον ΟΠΑΠ τον προσεχή Ιανουάριο, ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Δηλαδή, με λίγα λόγια η διοίκηση του ΟΑΚΑ μπορεί να θεωρήσει και αυτή την οφειλή ως εξοφλημένη, τη στιγμή που έχει στα χέρια της εγγυήσεις για την αποπληρωμή της από έναν κρατικό οργανισμό. Εκτός αν το Κράτος (ΟΑΚΑ) δεν έχει... εμπιστοσύνη στο Κράτος (ΟΠΑΠ).
Συνεπώς, αν ισχύουν όσα αναφέρονται από την ΠΑΕ για τις οφειλές προς το ΟΑΚΑ, είναι τουλάχιστον ατυχές να γίνεται σύγκριση μεταξύ των δύο περιπτώσεων (αυτών του ΠΑΟ και της ΑΕΚ) και με αυτόν τον τρόπο να εκφράζονται εμμέσως παράπονα του ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ. Αντίθετα, με τα δεδομένα που προαναφέραμε, η ΑΕΚ έχει κάθε λόγο να θεωρεί ότι είναι... η ριγμένη της υπόθεσης. Γιατί αν γνώριζε την... κατανόηση που υπάρχει στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, θα μπορούσε και αυτή να έχει διαχειριστεί διαφορετικά την πολύ περιορισμένη ρευστότητά της.
Θα μπορούσε, δηλαδή, να έχει χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κατέβαλε -ή και που εκχώρησε- στο ΟΑΚΑ για να καλύψει άλλες υποχρεώσεις της που την πιέζουν ασφυκτικά. Άλλωστε, αν για κάποιον η... κατανόηση θα έπρεπε να είμαι μεγαλύτερη, το λογικό θα ήταν αυτό να μην αφορούσε την ομάδα που σε λίγες μέρες «φεύγει» από το Στάδιο (Παναθηναϊκός), αλλά αυτή που θα συνεχίσει -μόνη της πλέον- να το συντηρεί...
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η διοίκηση της ΑΕΚ θα συναντηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής με αυτή του ΟΑΚΑ, προκειμένου να συζητήσουν τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για κάποια άλλα ζητήματα που απασχολούν την ΠΑΕ και αφορούν τη λειτουργία του Σταδίου στους εντός έδρας αγώνες της Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα