«Κυριαρχούν Κασίγιας και Μπουφόν»

15:02 30/6/2012 - Πηγή: AEK365

Στον τελικό του EURO 2012 στο Κίεβο την Κυριακή η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία με τον Ίκερ Κασίγιας να αναμετράται με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και τον Τζιανλούκα Παλιούκα να θεωρεί πως οι δυο τερματοφύλακες κυριαρχούν στο διεθνές ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο Ιταλός παλαίμαχος τερματοφύλακας τόνισε: "Είναι οι δυο τερματοφύλακες που έχουν κυριαρχήσει στο διεθνές ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Αν οι Ιταλοί κερδίσουν τον τελικό ο Μπουφόν θα έχει ισοφαρίσει

ως βασικός τους διεθνείς τίτλους. Θα έχουν από ένα Μουντιάλ και ένα EURO. Παρόλο ότι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, είναι αναμφίβολα οι δυο κορυφαίοι τερματοφύλακες τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο Μπουφόν είναι ψηλότερος και έχει καλύτερη αίσθηση του χώρου ενώ ο Κασίγιας είναι πιο κινητικός, αλλά όπως και να έχει είναι αμφότεροι σε πολύ υψηλό επίπεδο.".
Όσο για την πιθανότητα η Ιταλία να στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο Παλιούκα δήλωσε: "Η Ισπανία είναι φαβορί στα χαρτιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους φοβηθούμε. Κατά την άποψη μου οι Ισπανοί θα προτιμούσαν να αντιμετώπιζαν την Γερμανία στον τελικό, γιατί θα ήταν πιο εύκολος αντίπαλος για αυτούς. Νομίζω ότι οι Ιταλοί έχουν καλές πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Οι Ισπανοί έχουν πολύ δυνατό σύνολο, αλλά ο ενθουσιασμός που υπάρχει στην ομάδα μας μπορεί να κάνει την διαφορά. Προβλέπω ότι η Ιταλία θα κερδίσει με 2-1".

Keywords
Τυχαία Θέματα