Λεωφορεία με συνοδεία περιπολικών!

15:39 6/6/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει πως πολλές εγκληματικές συμμορίες έχουν μετατρέψει σε "Άγρια Δύση" πολλές περιοχές της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα πολλές φορές τα νυχτερινά δρομολόγια των λεωφορείων να πραγματοποιούνται συνοδεία των περιπολικών.
Σε περιοχές όπως το Μενίδι, η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος και η Ζωφριά, το επιβατικό κοινό αλλά και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, πέφτουν συχνά θύματα

επιθέσεων με αποτέλεσμα ορισμένες γραμμές λεωφορείων του Ασπροπύργου όπως η γραμμή 805, να εκτελούν τα βραδινά τους δρομολόγια συνοδεία περιπολικού, καθώς όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές της εταιρείας, είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις και οι ξυλοδαρμοί, ενώ οι δολιοφθορές στα οχήματα αποτελούν καθημερινότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές τα δρομολόγια να τερματίζονται πριν ολοκληρωθούν, για να μην περάσουν από την «επικίνδυνη ζώνη».
Συχνά, επίσης, είναι τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών ακόμα και μέσα στα λεωφορεία, ενώ στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ακόμα και πυροβολισμοί στις Αχαρνές. Αποτέλεσμα ήταν πριν από λίγους μήνες να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια στα οχήματα των περιοχών αυτών. Παράλληλα, κρούσματα ρατσιστικής βίας σημειώνονται συστηματικά πλέον στα λεωφορεία με την πλειονότητα των οδηγών να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Ομάδες ατόμων επιβιβάζονται στα οχήματα, κατεβάζουν αλλοδαπούς επιβάτες και χειροδικούν εναντίον τους προκαλώντας φασαρίες.
Καταγγελίες εργαζομένων επισημαίνουν ότι μέσα στους κόλπους της εταιρείας υπάρχουν οδηγοί οι οποίοι υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές, καθώς αποτελούν μέλη της Χρυσής Αυγής και ουσιαστικά «ανοίγουν τις πόρτες» σε τέτοιες ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα