Το διπλό προσωπικό στοίχημα του Μελισσανίδη

14:49 6/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η αρχή έγινε, από τις πρώτες κιόλας μέρες που οι... απέναντι άρχιζαν να αντιλαμβάνονται ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην ΑΕΚ και να ηγηθεί της προσπάθειας αναγέννησης από τις στάχτες της.
Θα θυμάστε τις μέρες εκείνες, που επισημαίναμε τα δημοσιεύματα και τα ολοσέλιδα άρθρα στα πλέον φανατικά οπαδικά «ερυθρόλευκα» μέσα, τα οποία έκρουαν τον κώδωνα για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα πρωτεία του ΟΣΦΠ, η περίπτωση Μελισσανίδη.

«Ποιος ΠΑΟ του Αλαφούζου και ποιος ΠΑΟΚ του Σαββίδη; Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό τα επόμενα χρόνια», έγραφαν χαρακτηριστικά και φυσικά τίποτα δεν ήταν τυχαίο...
Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει ξανά, εντονότατη δραστηριοποίηση ειδικά σε παρασκηνιακές στήλες (ανθρώπων έμπειρων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το χώρο του παρασκηνίου) που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Κρατάω δύο αποσπάσματα από ισάριθμα άρθρα του γνωστού «αποδυτηριάκια», τα οποία κι έχει ανεβάσει τις τελευταίες μέρες, στο διαδικτυακό του τόπο. Το πρώτο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το λέω απότομα. Είμαι σίγουρος ότι με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, η δουλειά θα έρθει τούμπα στο πρωτάθλημα. Παράγκες, μαράγκες θα τελειώσουν. Με Μελισσανίδη αφεντικό είναι το απίθανο, των απίθανων, ω απίθανο, η διαιτησία να ελέγχεται από κάποιο παραμάγαζο, εντός ή εκτός ΕΠΟ. Δεν γίνεται με τίποτα αυτό».
Διαβάστε και το δεύτερο απόσπασμα με νόημα και ουσία: «Το καλοκαίρι του 2015, η ΑΕΚ θα επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα. Δύο χρόνια δεν είναι τίποτα, θα περάσουν χωρίς να το καταλάβουμε. Σκέπτομαι από σήμερα, δεν είναι καθόλου νωρίς, το σκηνικό της αναμενόμενης κόντρας Μαρινάκη και Μελισσανίδη... Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο επικυρίαρχος. Και νιώθει τρισευτυχισμένος. Γουστάρει, λοιπόν, με χίλια ο Μαρινάκης ότι δεν έχει αντίπαλο, ότι το παίρνει περίπατο στο πάρκο το πρωτάθλημα. Από την άλλη, χρόνια στην πιάτσα η Βαγγέλα, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει, όχι μονάχα στην μπάλα, αυτός ο σκύλος ο Μελισσανίδης... Έγραψε ο αποδυτηριάκιας και το πήραν όλοι μετά ότι ο Μελισσανίδης με τη μια θα περάσει ερασιτεχνικό και Β' Εθνική και καπάκι με τη μια θα βουτήξει και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Δεν περίμενε τον αποδυτηριάκια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να του το πει. Ούτε και το άλλο του αποδυτηριάκια είναι άγνωστο στον Μαρινάκη. Ποιο; Ότι ο Μελισσανίδης κάθε χρόνο έχει σκοπό να παίρνει το πρωτάθλημα στη Σούπερ Λίγκα. Οπότε; Θα έχουμε σφαγή... Ο μεγαλύτερος εχθρός της Παράγκας ήταν ο Μελισσανίδης, στα χρόνια που ήταν εκτός ΑΕΚ. Η Παράγκα το έχει πηδήξει το ποδόσφαιρο, έλεγε σε φίλους του, σε πολιτικούς, σε παράγοντες του ποδοσφαίρου».
Νομίζω ότι άξιζε ο κόπος να αφιερώσω λίγο χώρο για την αναδημοσίευση των παραπάνω αποσπασμάτων, από τη στιγμή που δεν τα γράφει κάποιος τυχαίος αλλά ένας άνθρωπος που έχει ζήσει πρόσωπα και καταστάσεις δεκαετιών στο χώρο του παρασκηνίου.
Έχει 100% δίκιο σε αυτά που έγραψε ο «αποδυτηριάκιας» και το επιβεβαιώνει και το δικό μας ρεπορτάζ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει βάλει διπλό προσωπικό στοίχημα. Με ποιον; Μα φυσικά με τον εαυτό του! Έτσι έκανε πάντα. Έβαζε προσωπικά στοιχήματα και τα κέρδιζε.
Το ένα φυσικά είναι να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κορυφή και να κάνει τον πολύπαθο λαό της να νιώσει συναισθήματα που δεν τα έχει καν φανταστεί, ούτε στα καλύτερα όνειρά του. Και το άλλο προσωπικό στοίχημα που έχει βάλει ο «Τίγρης» είναι να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το λέει στους συνεργάτες του, το λέει και σε ανθρώπους του χώρου που τους θέλει δίπλα του, ως συμπαραστάτες.
Ο Μελισσανίδης θέλει με την επιστροφή της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία, να έχει δημιουργήσει μια ομάδα που κατευθείαν θα «χτυπήσει» και θα πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδας. Αλλά δεν θέλει να το πετύχει αυτό σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον σαν το σημερινό. Θέλει την ΑΕΚ πανάξια πρωταθλήτρια για τον δικό της κόσμο αλλά και για τον φίλαθλο κόσμο των αντιπάλων της.
Όπως τότε που της έβγαζαν το... καπέλο οι πάντες και που ακόμα έχουν να λένε ότι τέτοια ομάδα σαν την ΑΕΚ του Μελισσανίδη και του Μπάγεβιτς, δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελλάδα, τέτοια μπάλα δεν έχει ξαναδεί ο Έλληνας φίλαθλος.
Ο Μελισσανίδης θέλει τον τσαμπουκαλή χαρακτήρα του να τον μεταδώσει στην ομάδα και στους παίκτες της. Δεδομένο είναι πώς καμιά διαιτησία δεν θα τολμά τότε να... ασελγεί εις βάρος της ΑΕΚ, πολύ απλά γιατί η ΑΕΚ δεν θα είναι πτώμα, όπως ήταν τα τελευταία χρόνια.
Το προσωπικό του στοίχημα είναι λοιπόν διπλό. Από τη μια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο θρόνο της, κι από την άλλη να το πετύχει με τους Έλληνες φιλάθλους να έχουν επιστρέψει στα γήπεδα. Κι όπως αντιλαμβάνεστε, δεν το λέμε πλέον μόνο εμείς αλλά αρχίζουν να το συνειδητοποιούν και πολλοί ακόμα. Να το συνειδητοποιούν και να ανησυχούν...

Keywords
Τυχαία Θέματα